Uittip voor de vakantie: GaiaZOO verkennen met het hele gezin

Ken je GaiaZOO al? Van alle dierentuinen die ik inmiddels gezien heb behoort deze zeker in mijn top 5. De wandeling door deze dierentuin geeft je een gevoel van rust en tevens excitement voor hetgeen wat je allemaal nog gaat zien, zeker voor de jongere bezoekers.

gaiazoo

Onze kinderen genieten van dierentuinen. Overigens beperken wij ons wel tot het bezoeken van dierentuinen waar we een goed gevoel bij hebben. GaiaZOO is er daar één van. Een stadsdierentuin sla ik persoonlijk liever over, het gevoel van dierenwelzijn laat daar wat mij betreft zo nu en dan te wensen over. In Kerkrade is er echter gelukkig ‘alle’ ruimte voor de dieren.

GaiaZOO dierentuin in Kerkrade

GaiaZOO heeft dieren waar ik nog nooit van gehoord heb! Onlangs zijn er bijvoorbeeld nog boshonden gearriveerd. Ken jij ze? Ik nog niet, maar inmiddels weet ik dat het wilde honden zijn, die eigenlijk helemaal niet op een hond lijken 😉 . Als je op de website van GaiaZOO kijkt dan vind je daar van alle diersoorten die ze hebben een mooie foto én uitleg van wat voor soort beestje het is. Ik hou van dieren en weet er aardig wat van dacht ik, maar hier staan wel heel veel dieren bij die ik niet ken.

Met hemelvaart zijn we nog in GaiaZOO geweest en wat hebben we genoten. Heerlijk weer (best een vereiste als je naar de dierentuin gaat) en ook al was het behoorlijk druk… het was er nog steeds heel goed te doen!

GaiaZOO is onderverdeeld in een aantal ‘regios’ waar je de verschillende dieren kan spotten. Zo vind je er bijvoorbeeld de Savanne, Rainforest en de Jungle met alle bijbehorende dieren. We hebben genoten van de otters en de stokstaartjes (zijn zóóó schattig) en ook het vogeldeel is erg leuk omdat je daar in een hele grote volière kan rondlopen. Uiteraard zijn de doodshoofdaapjes (waar je óók gewoon tussendoor kan lopen) een trekpleister en al helemaal als er baby aapjes rondscharrelen.

gaiazoo otters

gaiazoo stokstaartje

Een hoop dieren waren ons goedgezind! Daarmee bedoel ik dat we heel veel dieren ook echt goed hebben kunnen bekijken, wat soms toch wel afwachten is omdat ze in deze dierentuin zoveel ruimte hebben dat ze zich ook goed kunnen ‘verstoppen’. Moet je kijken hoe deze leeuw zich liet zien en de wolf!

gaiazoo leeuw

gaiazoo wolf

Onlangs zijn er trouwens nog twee rode pandabroers van één jaar oud gearriveerd. Wat een schatjes hè!

GaiaZOO rode panda

Het moment waarop zij hun eerste stappen zetten in de ZOO in hun gloednieuwe verblijf wordt feestelijk gevierd voor pers, maar ook voor het publiek. Wist je trouwens dat Panda’s tot de roofdieren behoren, ook al eten ze voornamelijk bamboe? Nee zeker! Weer wat geleerd 😉 .

Naast het zien van en leren over alle dieren die in deze dierentuin rondlopen kunnen kinderen ook hun hart ophalen door tussendoor lekker te spelen. Nieuw is bijvoorbeeld de nieuwe wilgenspeelhut die gebouwd is van wilgentakken en bereikbaar is door diverse wilgentunnels, maar ook de enorme speelhal met klimparcours is erg leuk om even uit te razen. De kids klimmen en jezelf even verwennen met een overheerlijke cappuccino.

gaiazoo speelhal

Dagelijks vind je op de site een volledig schema van alle voedermomenten die door het publiek gevolgd kunnen worden, dus zeker handig om even te bekijken als je een dagje gepland hebt. De prijzen kunnen overigens afhankelijk zijn van het moment dat je gaat, dus ook dat is slim om even van te voren te bekijken!

Ben je al eens bij GaiaZOO geweest? Wat vond jij ervan?

Winactie

Ben je er nog nooit geweest? Doe dan mee met onze winactie, wie weet kunnen we jou wel blijmaken met gratis kaartjes! Deel dit bericht hieronder met een van nze social media knoppen én laat hieronder weten welke dieren jij het leukste vindt in GaiaZOO. De actie loopt tot 5 mei 2016.

35 gedachten over “Uittip voor de vakantie: GaiaZOO verkennen met het hele gezin”

 1. GaiaZoo is erg leuk! We waren er ooit toen mijn zoon nog een peuter was. Nu hebben we twee kinderen en willen er graag naartoe. Ik vind cheeta en lynxerg mooi.

 2. De roodgezicht slingerapen zijn mijn favoriete dieren in Gaya Zoo.
  Ook de lynxen vind ik geweldige beesten.

 3. Leuk, als we deze zomer ook eens naar deze dierentuin kunnen gaan.
  We zijn er nog nooit geweest.
  Een lang weekend met de caravan naar een camping, twee kleinkinderen mee en dan gezellig samen naar de dierentuin.

 4. Avatar foto
  Bianca Fenna

  We wonen in het Zuiden, maar naar GaiaZOO zijn we helaas nog nooit geweest. Als alleenstaande moeder van 2 is een dagje uit best duur. Mijn dochters zouden heel graag de giraffen en olifanten willen zien en ikzelf heb persoonlijke voorkeur voor de stokstaartjes 🙂 Nu duimen dat ik mijn meiden mag verwennen in de vakantie.

 5. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik ben nog nooit in GaiaZOO geweest, zou er graag naar toe willen, ik en de kinderen houden erg van dierentuinen.
  We houden erg van apen en leeuwen.

  Groetjes Anneliese

 6. we zijn nog nooit in deze dierentuin geweest.. we moeten dan ook altijd begin van t jaar een keuze maken waar we dat jaar als uitstapje naar toe gaan.. en zelfs die keuze wordt gemaakt uit dingen waar je vaak met korting naar toe kan.
  wat zou t gaaf zijn als ik mijn gezin kan verrassen met t feit dat we dit jaar 2 uitstapjes gaan doen
  ik persoonlijk vind de Boliviaanse doodshoofdaap echt mooie beesten

 7. Ik ben al in veel dierentuinen geweest maar nog nooit in GaiaZoo; erg leuk aangezien dochter elise van 5 gek is op olifanten en zoontje jarno van 3 gek is op giraffe. wordt wast een geslaagde dag. Even bijkomen van de drukte die de verhuizing met zich meebrengt!

 8. Super leuk!! Van de zomer hebben we een huisje in Limburg, dan is dit zeker de moeite waard en gelijk een heeeeel leuk uitje 🙂 De kleintjes zijn gek op dieren, dus dit zou geweldig zijn

 9. Avatar foto
  Jan van Lievenoogen

  Schitterende dierentuin, mooi ingericht in een prachtige omgeving met dieren die je niet in alle dierentuinen zult tegen komen . Ik zou het graag nog eens beleven met het gezin.

 10. Ik ben er nog nooit geweest en het klinkt als een geweldige dierentuin waar ik graag een keertje heen wil. Ik heb de dieren bekeken op de site en er zitten inderdaad dieren tussen die ik nog nooit gezien of van gehoord heb. Een favoriet kiezen is lastig want ze zijn allemaal heel leuk, mooi, of zien er lief uit. Gelukkig staat er welke diersoorten vind jij het leukst. Ik mag er dus meerdere noemen. Eerst was het stokstaartje altijd mijn favoriet. Ik weet niet meer zo goed waarom, maar heb er zelfs een keer een spreekbeurt over gehouden. Tegenwoordig vind ik tijgers helemaal geweldig. Het zijn gewoon prachtige beesten, maar hiervan kwam ik geen foto tegen op Gyazoo. De Grootoorvos vind ik wel heel erg leuk er uit zien. Ik had er nog nooit van gehoord, maar door zijn wat lompe uiterlijk en de grote oren vind ik hem echt helemaal geweldig. Ook vind ik het geweldig dat de Grootoorvossen leven in paren die voor het leven samen blijven (feitje wat ik op de website las). Dat is wel iets moois. Naast de Grootoorvos heb ik nog twee favorieten. De lynx en de rode panda. Dit omdat ze er beiden echt prachtig uit zien en de rode panda ook nog eens een super lief snoetje heeft. Ik zou die drie dieren graag in de dierentuin willen gaan bekijken. Vooral naar de Grootoorvos ben ik heel erg benieuwd omdat ik daar nog nooit eerder van gehoord had.

  1. Er zijn ook geen tijgers en olifanten ? Tijgers vind je witte in Mondoverde dat is n paar km van de Gaiapark af…..

 11. Avatar foto
  Brit Weijers

  De mooiste dierentuin van Europa en ja de giraffen dat vinde wij de max dus graag nog eens naar de GaiaZOO

 12. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  daar neem ik mijn kleindochters heel graag mee naar toe, ze zijn er nog nooit geweest dus dat wordt vast een groot FEEST

 13. Lijkt me heel erg leuk ben daar nog nooit geweest.
  Spannend om daar een kijkje te mogen nemen en genieten van de dieren!

 14. Avatar foto
  Jacqueline de Waal

  Daar zijn we nog nooit geweest dus zou het fantastisch zijn als we daar een kijkje mochten nemen.
  Leuk om kennis te maken met de prachtige dieren.

 15. Ahhh die rode panda’s vind ik wel echt enorm schattig. Die zou ik heel graag willen zien. Ik woon een plaats verder als de plaats waar het Gaiapark ligt en ik ben er gewoon nog nooit geweest. Shame on me! Wel staat dit op mijn Bucket List en zou ik heel graag een bezoekje brengen aan dit mooie park. Ik doe dus heel graag mee! 🙂

 16. Nog nooit geweest, we gaan in de zomervakantie naar Zuid Limburg, dus zou graag Gaiazoo verkennen met de jongens!

 17. Nog nooit geweest, maar al wel veel goede verhalen over gehoord! Helaas voor ons te ver weg, maar wie weet komen we er nog een keer in de toekomst als we in die buurt op vakantie zijn!

 18. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Wij vinden het ook GEWELDIG bij Galazoo. Het is een fijne dierentuin, leuk ingedeeld met hoogteverschillen van het Limburgse heuvellandschap. Bij mooi weer kun je heel fijn op het grote terras naar de giraffen kijken.

  Het is al weer een tijd geleden dat we daar zijn geweest. Inmiddels kunnen we de buggy voor onze jongste ook wel achterwege laten, die wordt binnenkort 4 jaar. En ze zou zeker heel blij zijn met kaartjes voor Galazoo. Dan kan ze haar favorieten, de stokstaartjes gaan bekijken. En beiden kinderen vinden het ook altijd erg leuk om bij de kinderboerderij de geitjes te aaien! Zelf ben ik erg benieuwd hoe groot de leeuwenwelpen inmiddels zijn.

 19. Enkele jaren geleden zijn we er vaker met de kids naar toe geweest. Ze hebben het er altijd leuk gevonden totdat ze Mondo Verde, het park ernaast ontdekten. Dus daar zijn we de laatste jaren naar toe gegaan. Maar daar raken ze nu een beetje op uitgekeken. Een hernieuwd bezoek aan gaiazoo (na jaren), zouden ze zeer zeker weten te gek vinden, want de jongste is helemaal gek van de Capibara’s !. Daar kan hij uren hangen….
  De oudste vindt de dwergnijlpaarden te gek.
  Leuk uitje voor in de meivakantie :-).

 20. Deze dierentuin hebben wij nog niet bezocht. Het is ook niet echt bij ons in de buurt, maar als we een keer een weekendje weg gaan in die omgeving, zou het een leuke optie zijn, want onze dochter is dol op dieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven