Iedereen zijn eigen device in huis, is dat nu echt nodig?

Hier in huis hebben we nogal wat gadget freaks. Manlief is de grootste van allemaal natuurlijk, maar ook mijn kinderen kunnen er wat van. Toen de vraag kwam voor een review van de Galaxy A7 tablet hoefde ik hier dan ook niet lang over na te denken. Wij hebben namelijk zéér regelmatig verdelingsproblemen in huis als het gaat om de diverse devices. Wie van jullie herkent dat? Ben je op zoek naar een (extra) tablet voor in huis, lees dan zeker even verder over onze ervaringen.

Galaxy tab a7 Lite

Galaxy A7 Lite tablet review, vooral met kinderen in huis extra handig

Laat ik het er maar meteen ingooien: als je kinderen in huis hebt is de Galaxy A7 tablet een regelrechte aanrader. Ik ga je hieronder natuurlijk vertellen waarvoor wij deze tablet gebruiken, maar ook waarom die zo geschikt is voor kinderen en hoe hij bevalt.

Een van de belangrijke features van deze tablet is dat je hem zo eenvoudig kan meenemen. Hij heeft een uitermate handig formaat. Niet alleen voor je kinderen trouwens, maar ook voor jezelf. Bij onze review blijkt wel dat je de Galaxy A7 tablet Lite met zijn 8,7 inch display namelijk heel eenvoudig in je handtas stopt. Ga je op pad en wil je graag dat je kind zich kan vermaken onderweg? Dan is dit de ideale match. De Galaxy tab A7 Lite weegt ook maar 366 gram. Heel wat minder dan ik gewend was van onze oude tablet. Andere fijne features vind je wat verderop in deze blog.

Galaxy tab a7 Lite review

Waarom een extra tablet zo handig kan zijn

Er zijn misschien genoeg mensen die één tablet in huis genoeg vinden. En dat kan ik me persoonlijk helemaal voorstellen. Maar gezien de samenstelling van ons gezin, de leeftijden van de kinderen én het feit dat ze allemaal ’tegelijk’ ontspannen is een extra tablet bij ons toch meer dan welkom.

Wij gebruiken de tablets in huis namelijk niet alleen om leuke spelletjes op te spelen. Maar ook om te Netflixen (uiteraard). En laten we vooral ook niet vergeten dat bij ons de tablets gebruikt worden om muziek te maken. Ook de Galaxy A7 tablet wordt er door Lotte regelmatig bijgepakt als ze (niet voor de review) met de Ukelele aan de slag gaat. Ze neemt de tab A7 Lite mee naar haar slaapkamer, zoekt daar de betreffende bladmuziek op en gaat lekker zitten jammen in haar uppie 😉 . Of ze gaat samen met Frank muziek maken. Dan is het júist handig als ze allebei hun eigen tablet hebben. Zo kunnen ze beiden de bladmuziek goed zien.

Maken jullie geen muziek? Dan kan een extra tablet heel handig zijn om onderling ruzies te vermijden. Want ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar bij ons wordt er altijd op hetzelfde moment gebruik gemaakt van de apparatuur. Overdag moeten ze naar school, stage lopen en werken en in de avond is er ruimte om te ontspannen. En dan wil iedereen tegelijk een tablet gebruiken natuurlijk.

Handige features die blijken uit onze review van de Galaxy A7 tablet

Het formaat

Dit heb ik hierboven al even besproken. Hij is heel handzaam en niet zwaar. Daardoor is deze Galaxy tablet Lite heel comfortabel in het gebruik

Galaxy a7 tablet review

Deze Galaxy A7 tablet is eenvoudig te bedienen blijkt tijdens onze review

Door het handzame formaat kan je de Galaxy A7 Lite tablet ook heel makkelijk bedienen. Daardoor gebruik ik hem bijvoorbeeld heel graag als e-book. Als hij beschikbaar is tenminste 😉 . Ik kan de A7 Lite met één hand bedienen en in de ander mijn kop thee vasthouden, zo blijkt wel tijdens mijn gebruik en review van de Galaxy A7 tablet.

De camera van deze handzame tablet

Ook al ben ik eerder geneigd om foto’s te nemen met mijn telefoon, deze tablet geeft je daar ook de mogelijkheid voor. Doordat de Galaxy A7 tablet Lite zo’n fijn formaat heeft is hij met zijn camera ook makkelijker te gebruiken dan een grote tablet. Heb je je telefoon dus even niet bij de hand, dan is een foto met de tablet snel gemaakt. Leuk bijvoorbeeld als ik een kiekje wil maken van de dieren terwijl ik met de tablet aan het lezen ben. Dan hoef ik mijn telefoon er niet bij te pakken en daardoor ben ik snel genoeg om het moment vast te leggen.

Wil je écht fantastische foto’s maken dan zou ik deze tablet er niet voor gebruiken. Maar voor het vastleggen van toffe momenten en herinneringen werkt hij prima.

Een heerlijke tablet om te bingewatchen

Tijdens onze review van de Galaxy A7 tablet is dat de meest gebruikte functie gebleken, daar ga ik niet over liegen. Als ontspanning kiezen onze kinderen er graag voor om een leuk spelletje te spelen, of te Netflixen. Dat laatste gebeurt dan ook regelmatig en daar is deze tablet zo ontzettend fijn voor. Hij is snel genoeg met laden, en ligt natuurlijk heel lekker in de hand. Vooral die dunne rand maakt dat je relatief veel beeldscherm hebt. Veel fijner dan Netflixen op je telefoon en toch ‘cozy’ in vergelijking tot de televisie. Die laatste wordt hier alleen maar voor Netflix gebruikt als we met zijn allen iets kijken. Anders grijpt iedereen naar de tablet.

Een tablet speciaal voor je kinderen?

Hier vinden wij de Galaxy A7 tablet Lite dus allemaal fijn om te gebruiken. Ben jij op zoek naar een speciale tablet voor je kind? Dan kan ik je deze Galaxy A7 tablet zeker aanraden, want tijdens de review kwamen we ook achter de Samsung Kids omgeving. En veilig internetten is belangrijk. In het Quick panel zit een app waarmee je je kinderen veilig toegang kan geven om de digitale wereld te verkennen. Wij zijn deze tijd zelf voorbij, maar hier lees je alles over de Samsung Kids omgeving.

Galaxy tablet a7 Lite is handig om mee te nemen blijkt wel uit de review

Ideaal voor onderweg

Ik had natuurlijk al aangegeven dat hij heel fijn is om mee te nemen. Tijdens onze campertrip een paar weken geleden bleek wel hoe fijn het is om deze handzame Galaxy A7 tablet bij ons te hebben. Lotte heeft er tijdens de reis, maar ook na het ontbijt heel veel plezier van gehad. Lekker even bijkomen na het late naar bed gaan na de bruiloft die we hadden.

Accuduur

De accu gaat hier makkelijk twee dagen mee. Daarna gaat hij weer aan de oplader. We willen natuurlijk niet zonder tablet komen te zitten. De review van deze Galaxy A7 tablet Lite heeft mij wel geleerd dat meerdere tablets in huis zorgen voor rust ;). Geen scheve gezichten meer naar elkaar, iedereen komt aan zijn trekken.

Extra SD kaart voor meer opslagruimte en snellere verwerking

Zou je graag meer opslagcapaciteit willen hebben? Dan kan je er eenvoudig een uitgebreide micro SD kaart instoppen. Zo hebben wij er een snelle Samsung EVO Plus SD kaart van 256 GB in zitten waardoor we er nu heel veel leuke foto’s op kunnen zetten die razendsnel te openen zijn. Dat is dan weer Frank zijn ding ;). In plaats van een fotoboek op tafel hebben wij deze tablet dus standaard binnen handbereik liggen.

Conclusie van onze review van de Galaxy A7 tablet Lite

Als tweede tablet in huis bevalt deze Galaxy A7 tablet ons uitstekend. Zeker ook gezien het feit dat hij heel gunstig geprijsd is als je kijkt naar wat je er allemaal mee kan. Voor € 144,00 kan je de tablet al in huis hebben.

Je vindt deze tablet (en nog meer informatie) bij Samsung online of bijvoorbeeld bij Bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven