Gambas al ajillo met tomaatjes

Wij zijn hier thuis gek op gambas al ajillo (gamba’s in de knoflookolie). Luc en Lotte eten hun vingers hier bij op. Alle Frank is geen fan van vis en schelpdieren dus die eet niet mee met ons. Ook al vind hij de knoflookolie altijd ontzettend lekker ruiken. Haha. Aangezien veel mensen de gambas al ajillo wél lekker vinden geef ik jullie hier ons recept. Lekker als bijgerecht of gewoon s’avonds voor bij de borrel!

gambas al ajillo, heerlijke gambas in de knoflookolie

Recept roerbakken gambas al ajillo met tomaatjes!

Onderstaande is genoeg voor 2 personen, maar wél afhankelijk van hoe lekker je het vindt. Ben je een echte liefhebber dan kan je misschien beter nog ietsje meer maken.

Ingrediënten voor gambas al ajillo

  • pondje gamba’s, middelgroot
  • tomaat (je kan gewone tomaat pakken, maar ook lekkere cherrytomaatjes)
  • verse peterselie
  • theelepeltje sambal
  • 3 grote knoflooktenen voor de gambas al ajillo
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Lekker om erbij te serveren:

  • Turks brood
  • aïolie

De aïolie kan je op onderstaande manier zelf maken. Past uitstekend bij de gambas al ajillo! Roer voor de aïolie alle onderstaande ingrediënten door elkaar en klaar ben je. Even proeven tussendoor om te testen of de hoeveelheden passen bij je smaak.

  • olijfmayonaise (zelf mayonaise met olijfolie mengen)
  • verse peterselie of mediterraanse kruiden
  • citroen
  • knoflook
  • zout&peper

Recept gambas al ajillo maken

Eerst de gamba’s marineren in de verse peterselie (lekker veel!), knoflook, olijfolie en peper&zout. De knoflook, als je een hele hebt, kun je het beste gewoon dwars doormidden snijden of alleen kneuzen en tussen de gamba’s leggen. Dan verbrand de knoflook niet als je ze gaat bakken.

Doe ze in de wok (of andere goeie pan) en bak ze kort samen met in kleine stukken gesneden tomaten of de cherrytomaatjes. De gambas al ajillo moeten niet té gaar worden. Dan worden ze taai en dat is niet lekker. Ze moeten mooi roze/rood worden, dan zijn ze goed.

Dit recept is lekker met een fris wijntje!

Je kan de gambas al ajillo natuurlijk ook uitstekend serveren bij een heerlijk pasta gerecht of samen met de courgette spaghetti. Heb je gelijk al je groenten binnen. Wil je dit recept graag bewaren? Pin onderstaande afbeelding dan op je Pinterest pagina!

Update recept: oktober 2020

gambas al ajillo recept

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here