Gamba’s met tomaatjes

Recept roerbakken gamba’s met tomaatjes!

Voor 2pers.

  • pondje ongepelde gamba’s, middelgroot
  • tomaat
  • peterselie
  • theelepel sambal
  • knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Erbij:

  • Turks brood
  • aïolie

voorbeeld van aïolie (zelfverzonnen):

  • olijfmayonaise
  • peterselie of mediterraanse kruiden
  • citroen
  • knoflook
  • zout&peper

Eerst de gamba’s marineren in de peterselie (lekker veel!), knoflook, olijfolie, peper&zout. De knoflook, als je een hele hebt, kun je het beste gewoon dwars doormidden snijden of alleen kneuzen en tussen de gamba’s leggen. Dan verbrand de knoflook niet als je ze gaat bakken.

Doe ze in de wok (of andere goeie pan) en bak ze kort samen met in kleine stukken gesneden tomaten, de gamba’s moeten niet té gaar, daar worden ze taai van en dat is niet lekker. Ze moeten mooi roze/rood worden, dan zijn ze goed.

Aïolie:

Doe de mayo, kruiden, knoflook (ik doe 1 teentje voor een halve kleine halve pot mayo), in een blender (kan ook met de hand) en maak wat zuurder van smaak door de citroen erdoorheen te doen. Ik doe een halve citroen, maar je moet gewoon af en toe proeven of je de smaak lekker vindt. Breng extra pit erin door wat zout&peper.

Lekker met een fris wijntje!

Bovenstaande recept is een tip van Marsha Smit (volgens mij een hele goeie kok!)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here