Meer inzicht krijgen in mijn lichaamsfuncties met mijn smartwatch!

Woopwoop, ik loop inmiddels al een paar weken met mijn Garmin Smartwatch voor dames rond mijn pols en nu is het tijd om jullie te vertellen wat ik vind van deze smartwatch. In deze review vertel ik je graag meer over de functies die deze Garmin Venu smartwatch heeft, welke ik echt gebruik en hoe de koppeling met mijn telefoon (een Huawei) gaat.

Garmin smartwatch dames

Dames smartwatch Venu van Garmin; review van mijn favoriet!

Ik ben getriggerd door een vriendin van me. Zij heeft al tijden een Garmin smartwatch waar ze erg blij mee is. Een beetje quasi verliefd keek ik naar dat ding. Het model was voor mij wat te sportief, niet echt een dames smartwatch om te zien. Maar alles wat ze hiermee aan lichaamsfuncties kon volgen, dat vond ik dan wel weer heel interessant.

Na wat rondzoeken op internet is mijn keuze gevallen op een Garmin smartwatch Venu, een echt dames horloge dat -naast de functies van een goede smartwatch- er ook nog eens mooi uitziet. Het oog wil tenslotte ook wat, nietwaar? Voor mij was dit best een belangrijke voorwaarde. Ik begin aan een smartwatch omdat ik gedurende de hele dag mijn gegevens wil registreren en volgen. Dat betekent dat ik de smartwatch de hele dag zal dragen en dan vind ik het ook wel fijn dat deze er mooi uitziet én fijn zit.

Hoe draagt de Garmin smartwatch Venu

Laat ik dan dus ook gelijk maar even ingaan op hoe deze Venu smartwatch van Garmin draagt. Hij draagt zéér comfortabel durf ik wel te stellen. Ik heb al jaren geen horloge meer om en werkte altijd met mijn telefoon. Op zich ben ik daar goed aan gewend, maar vooral in de zomer is dat wel eens lastig. Draag ik een jurk en ga ik de hond uitlaten? Dan kan ik mijn telefoon niet meenemen en wordt mijn beweging dus niet geregistreerd. Ook niet bijvoorbeeld bij het in tuin werken in mijn korte broek. Dat vind ik persoonlijk toch heel jammer. Vandaar ook dat ik uiteindelijk de overstap naar een mooie smartwatch wilde maken.

Doordat ik dus al jaren geen horloge draag heb ik weer opnieuw moeten wennen aan het dragen van de dames smartwatch van Garmin. Toch is me dat goed afgegaan met deze Venu. Het siliconen polsbandje draagt heel fijn en is uitstekend verstelbaar. Ik was bang dat het wellicht wat zweterig zou worden met het dragen, maar dat is absoluut niet het geval.

Ik draag de Venu smartwatch ook s’nachts, omdat ik graag wil zien hoe mijn nachten verlopen en ook dan heb ik er totaal geen last van!

Dames smartwatch horloge van Garmin, ook in herenvariant verkrijgbaar

Ik vind persoonlijk deze smartwatch van Garmin écht een dames en heren uitvoering hebben. Hij is er in het grijs met een zilveren horlogekast, in het zwart met een zwarte horlogekast of in een zandkleur met rosékleurige horlogekast. Mijn keuze is op de laatste variant van Garmin gevallen; wat mij betreft de enige dames variant van deze smartwatch. Liever nog had ik een zwarte variant gehad, maar dan met een rosékleurige horlogekast, dat lijkt me helemaal gaaf. Jammer maar helaas, die bestaat niet in het Venu model.

Garmin smartwatch Venu

De functionaliteiten van deze dames smartwatch die ik gebruik

Volgens mij gebruik ik beduidend minder functionaliteiten dan mogelijk is, maar langzaam maar zeker begin ik uit te breiden. Onderstaande functionaliteiten gebruik ik in ieder geval al wel dagelijks.

Calorieën registratie

Mijn hoofddoel was om de verbruikte calorieën te kunnen zien. Juist nu ik consequenter aan het sporten ben vind ik het leuk om dat ook echt goed te registreren. Dat had met de Fitbit gekund die ik heb liggen, maar die draag ik de rest van de dag niet natuurlijk, dus dan mis je toch het totaal overzicht. In dat opzicht is mijn dames smartwatch van Garmin al geslaagd.

Naarmate ik dit horloge langer draag merk ik echter ook dat ik het leuker begin te vinden om vanalles terug te kunnen kijken. Zo is het goed om te zien hoe je de calorieën verbruikt hebt. Is dat actief geweest, of in rust? Werkend achter mijn pc worden de verbruikte calorieën onder de noemer ‘rust’ geboekt, maar zodra ik met de hond ga wandelen of ga sporten dan registreer ik mijn activiteit waardoor deze calorieën ook apart benoemd worden. Goed om te zien hoe die verhoudingen op een dag liggen. Verbruikte calorieën worden gebaseerd op je beweging, je leeftijd en je geslacht dus zijn ‘redelijk’ adequaat.

Garmin smartwatch gps

Garmin smartwatch gps

Omdat er gps op deze dames smartwatch van Garmin zit gebruik ik hem ook zo nu en dan. Maar eigenlijk alleen als ik met de hond ga wandelen. Dan zet ik die activiteit aan en wordt direct via gps ook de route bijgehouden zoals je hierboven ziet. Grappig om naderhand terug te zien, maar in principe niet echt nodig natuurlijk.

Wel super leuk als je gaat hardlopen om dat ook te registreren. Ik loop alleen nog maar op de loopband in verband met mijn knie, dus dat is voor nu niet aan mij besteed. Maar het zou voor mij wel een echte plus zijn als ik nog buiten ging hardlopen of fietsen bijvoorbeeld. Voor het binnen sporten heb je de gps niet nodig.

Registratie van alle activiteiten die je doet

Wat ik zelf dus super tof vind is dat ik alle activiteiten die ik doe kan registreren. Momenteel heb ik dat onderverdeeld in wandelen, hardlopen op de loopband, indoorcycling, crosstrainen thuis en touwtje springen. Per activiteit heb je een overzicht van je prestaties die je kan bekijken in de Garmin Connect app op je telefoon, of je pc. Hierboven wat voorbeelden van de telefoon app.

Het mooie is dat je alle denkbare activiteiten hier zelf aan kan toevoegen. Daarnaast kan je je favorieten instellen in je dames smartwatch zodat je de meest gebruikte snel inzichtelijk hebt op je Garmin horloge.

Mijn body battery checken op de Garmin dames smartwatch

Wat ik zelf een hele leuke functie vind is je body battery. Na een goede nachtrust is je body battery weer opgeladen, en na een activiteit kan je body battery afnemen. Het is heel logisch om bijvoorbeeld op het einde van een dag een lage body battery te hebben. Zeker als je een actieve dag hebt gehad. Of direct na het sporten. Maar als het goed is dan zal je lichaam ook weer opladen tijdens rustmomenten, en dat zie je ook weer terug. Ik heb een aantal dagen gehad dat ik tijdens mijn nachtrust niet volledig opgeladen was… en weet je waarom? Teveel wijntjes gedronken de avond van te voren! Zo goed -en confronterend- om te zien wat dat doet met je nachtrust (te weinig diepe slaap en REM slaap).

Is Garmin smartwatch waterproof

Deze Venu dames smartwatch van Garmin is inderdaad waterproof. Deze smartwatch heeft een ATM van 5 waarmee aangegeven wordt dat je hem om kan houden tijdens het zwemmen en douchen. Heel fijn dus als je zwemmen als sport hebt, want ook die registratie kan je dan bijhouden. Zelf zwem ik niet als sport en ook tijdens het douchen doe ik deze dames smartwatch uit gewoonte af. Maar dat hoeft dus in principe niet;) .

Muziek via de Garmin Venu

Een functie die ongetwijfeld door heel veel mensen gebruikt wordt. Ik moet met het schaamrood op mijn kaken toegeven dat ik deze functie nog niet gebruikt heb. Ja, Spotify staat gekoppeld, maar ik heb nog geen enkel liedje geluisterd via mijn horloge. Met het trainen binnenshuis en in de sportschool heb ik toe nu toe altijd Netflix bij de hand, dus dan gebruik ik de muziek helemaal niet. Maar aangezien ik mijn trainingen voor het hardlopen buiten op wil bouwen ga ik er waarschijnlijk toch vanaf volgende week mee aan de slag. Wordt vervolgd dus…

Overige functionaliteiten van deze dames smartwatch van Garmin

De functionaliteiten hierboven zijn zeker niet de enige! Je kan bijvoorbeeld allerlei doelen stellen voor jezelf, je gewicht continue registreren zodat je hier het verloop in ziet en je hydratatie bijhouden. Maar je kan ook workouts toevoegen, trainingen opstarten, het aantal trappen dat je loopt aflezen, je ademhaling checken en zuurstof meten bijvoorbeeld. Of betalen met Garmin Pay, alhoewel dit voor mijn bank nog niet kan helaas.

Ik heb zojuist een beginners training geselecteerd om toch voorzichtig weer te starten met hardlopen buiten. Ik vond dat voorheen altijd zo lekker. Het is laagdrempelig en ook nog eens lekker buiten. Mijn knie is het er wellicht niet mee eens, maar ik ga toch proberen om met brace om mijn knie via dit schema op te bouwen. Ik moet nog even uit zien te vinden hoe het precies werkt met zo’n training, maar volgens mij kan je het schema als workout uit gaan voeren.

Scherm van de smartwatch

Ik heb geen enorme hoeveelheid ervaring met smartwatches, laat ik daar eerst even duidelijk over zijn. Vandaar ook dat ik waarschijnlijk even moest wennen aan het gebruik ervan 😉 . Gelukkig is het allemaal behoorlijk gebruiksvriendelijk, dus je went heel snel aan alle functionaliteiten. Het scherm is heer helder, dat vind ik zelf erg prettig.

Verder zijn de icoontjes van alle functies groot genoeg, ik heb er met aantikken nog nooit naast gezeten Wel komt het soms voor dat ik per ongeluk een activiteit start, haha. Op een of andere manier heeft het bovenste knopje aan de rechterkant een aantrekkingskracht op me 😉 . Zodra je deze indrukt kan je een activiteiten kiezen, druk je dan nog een keer dan start je die activiteit ook meteen. Dit werkt (uiteraard) bij de dames smartwatch van Garmin zo, maar ook bij de heren variant. Gelukkig kan je de activiteit ook weer verwijderen zonder op te slaan, dus een foutje is snel hersteld.

Batterijduur Garmin Venu

De batterij van deze smartwatch gaat ongeveer 5 dagen mee, afhankelijk van de activiteiten die je allemaal doet en of je vaak gps gebruikt ja of nee.

Garmin smartwatch vrouwen

Uiteraard heb je meerdere types smartwatchen van Garmin voor vrouwen, maar ik moet heel eerlijk aangeven dat veel ervan voor mij toch echt als een mannelijk horloge ogen. Dat vind ik stiekem wel een beetje jammer want je bent als vrouw zijnde dan ook best beperkt in je keuze. Ik ben zelf een ‘zwart’ type. Ik hou van zwart, maar door de zwarte horlogekast van de Venu smartwatch van Garmin, maar ook van andere dames modellen ogen deze smartwatches gewoon niet vrouwelijk en dat vind ik echt jammer. Vandaar dus ook dat ik voor een zandkleurig model gekozen heb.

Garmin smartwatch vs Fitbit

De Fitbit die ik een tijdje gebruikt heb die haalt het wat mij betreft toch niet vergeleken met een goede smartwatch.

Garmin smartwatch vs Huawei

Ik heb geen Huawei smartwatch uitgeprobeerd. Hier heb ik overigens nog wel even over zitten twijfelen, vanwege mogelijke compatibiliteitsproblemen met Huawei. Als je op internet zoekt dan vind je namelijk regelmatig informatie over problemen bij de connectie tussen een Garmin smartwatch en een Huawei telefoon.

Aangezien ik zo van Garmin gecharmeerd was heb ik me niet veel verder verdiept in de Huawei smartwatch vs de Garmin. Ik lees er op zich wel goede dingen over en de prijs is natuurlijk ook wat aantrekkelijker. Maar omdat Garmin zo ontzettend positief beoordeeld wordt bedacht ik me dat ik deze toch graag wilde proberen.

En dan het beste nieuws… de Garmin Venu dames smartwatch blijkt gewoon compatible te zijn met mijn Huawei telefoon, jeej!

Eindconclusie van mijn dames smartwatch de Garmin Venu

Ik ben er heel erg blij mee. Ook al heb ik nog lang niet alles ontdekt, voor nu geeft het horloge me meer dan voldoende informatie. De grootste plus daarbij is natuurlijk dat ik geen ontbrekende activiteiten meer heb, alles wordt automatisch geregistreerd voor een compleet beeld.

Gaandeweg zal ik ongetwijfeld nog meer dingen uitvinden van de Venu. Uiteraard pas ik dit blog dan aan met de laatste informatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven