Drukke dagen vragen om slimme oplossingen in de keuken, en deze garnalen curry met pitje uit de slowcooker is daar een perfect voorbeeld van. Terwijl jij je bezighoudt met werk, kinderen of een momentje voor jezelf, doet de slowcooker het werk.
Met een rijke combinatie van kruiden zoals garam masala, komijn en kurkuma, krijgt deze curry een heerlijke diepte, terwijl kokosmelk zorgt voor een romige balans. De garnalen voeg je pas op het laatst toe, zodat ze sappig en perfect gegaard blijven. Een ideaal gerecht voor wie houdt van een beetje pit én gemak!

Slowcooker garnalen curry: een smaakexplosie met minimale moeite
Het fijne aan deze garnalen curry is dat je de ingrediënten snel voorbereidt en daarna de slowcooker het zware werk laat doen. De combinatie van tomatenblokjes, knoflook en verse gember zorgt voor een kruidige basis, terwijl een vleugje bruine basterdsuiker en kokosmelk een mooie balans geven tussen hartig en licht zoet. Door de chilivlokken kun je zelf bepalen hoe pittig je het wilt maken.
Serveer de curry met geurige basmatirijst en werk af met verse koriander en een kneepje citroen voor een frisse touch.
Ingrediënten
- 350 gram garnalen
- 350-400 gram basmatirijst
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 1 prei
- 200 gram champignons
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 8 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tl garam massala
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl chilivlokken (hou je van echt pittig? Pak dan 1 tl)
- peper en zout naar smaak
- 1 tl bruine basterdsuiker
- handje verse koriander
- 1/2 citroen
Nooit meer zoeken naar inspiratie
Leren experimenteren met de slowcooker
Bereiding van dit curry gerecht met garnalen
Om deze smaakvolle garnalen curry te maken, begin je met het voorbereiden van de groenten. Snijd de paprika’s in stukjes of repen, snipper de ui fijn en snijd de prei in ringen. Spoel de prei goed af zodat er geen zand meer tussen zit. De champignons snijd je in dunne schijfjes. Doe vervolgens alle gesneden groenten in de slowcooker en voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe.
Pers vijf teentjes knoflook uit en rasp de gember. Voeg deze samen met alle kruiden, het bouillonblokje en de bruine basterdsuiker toe aan de slowcooker. Pers vervolgens een halve citroen uit boven het mengsel en roer alles goed door elkaar. Zet de slowcooker aan op de stand ‘high’ en laat de garnalen curry drie uur lang pruttelen. In het laatste uur haal je de deksel van de slowcooker, zodat de saus wat kan indikken.
Terwijl de curry verder gaart, bereid je de garnalen voor. Controleer of het darmkanaal nog verwijderd moet worden en bak de garnalen drie minuten in een pan met drie teentjes geperste knoflook, een snufje peper en zout. Zet ze vervolgens even apart.
In de laatste 30 minuten dat de slowcooker aanstaat, voeg je de gebakken garnalen toe aan de curry, zodat ze de smaken goed kunnen opnemen. Ondertussen kook je de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de garnalen curry met verse koriander voor een extra frisse en kruidige touch.
Beviel deze curry je wel en wil je nog meerdere curry’s uitproberen? Ik heb ook nog een heerlijk recept voor bloemkool curry uit de slowcooker voor je.