Gastcolumn: Chimpiesouwer van Hanneke K.

“Mama, ik wil chimpiesouwer. Mag dat?”  Met mijn voet klik ik de stofzuiger uit en vraag aan Kingston (bijna 4 jaar) wat hij nu precies wilt. “Chimpiesouwer” klinkt het weer vanaf de bank. De blik die hij erbij geeft is duidelijk. Een diepe zucht die volgt omdat mama hem weer eens niet begrijpt. “Mama, je weet toch?” is de opmerking die hij als tip erachteraan roept. Nou, ik weet helemaal niets.

Ik zet de stofzuiger maar weer aan en denk intussen wat hij er in godsnaam mee kan bedoelen. Wat kan een kind van vier nu willen? In mijn hoofd vink ik het rijtje met pretparken af, ik kan er geen vinden met een naam die in de richting van ‘Chimpiesouwer’ komt. Intussen ben ik in de keuken aangekomen met mijn stofzuiger en open daar de kast waar wij het snoepgoed in bewaren, maar ook daar kan ik geen aanwijzing vinden.

Als we even later samen naar boven lopen om de was in de droger te gaan doen, krijg ik opeens een ingeving. “Wil jij soms naar Chimpie Champ?” vroeg ik hem stralend van trots omdat ik het raadsel heb kunnen oplossen. Welk kind wil nu niet naar Chimpie Champ, de indoor speeltuin voor kinderen. Maar nee, niet de mijne. “Ik zeg toch Chimpiesouwer en ik zeg niet Chimpie Champ” is het antwoord op mijn briljante vondst.

Uren later ben ik het alweer vergeten en sta ik in de keuken de aardappelen te schillen.
“Kijk mama!” klinkt er opeens opgewonden vanuit de woonkamer. Ik leg mijn mesje veilig weg op het aanrecht en loop de woonkamer binnen. “Daar is de Chimpiesouwer!” roept Kingston terwijl hij door de woonkamer shuffelt. Wat een gezicht, hij heeft zijn spijkerbroek uitgetrokken om meer bewegingsvrijheid te hebben. In zijn boxershort doet hij druk alle bewegingen na die hij op de televisie ziet. Eigenlijk ben ik best onder de indruk van zijn dans talent en gezien ik er zelf ook veel van hou, begin ik vrolijk met hem mee te doen.

Champain Showers van LMFAO.. Tja daar was ik toch echt nooit zelf opgekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven