Liever een eitje troep dan een gebakken ei

Gemak met een gebakken ei, lekker, makkelijk en gezond.

Ik kies graag voor gemak. Gemak in de zin van makkelijk dus hè. Ik ben altijd druk en ik gun mezelf niet zoveel tijd om op mijn gemak te ontbijten en lunchen. Ontbijten op je gemak aan een tafel met 2 opgroeiende, schoolgaande kids is toch al niet te doen. Ontbijten wel, maar op je gemak niet 😉 . Dus voor het ontbijt kies ik al snel voor een smoothie, of yoghurt met havermout. Afhankelijk van mijn humeur trek ik wat meer tijd uit voor de smoothie, òf trek ik een pak yoghurt uit de koelkast.

Ik ben zelf niet zo van het brood. Wel lekker hoor! Maarja, brood ‘daar zit wat in’, en dan doel ik op de koolhydraten. Probeer ik een beetje op mijn figuur te letten (wat ik ècht niet altijd doe), dan wissel ik een boterhammetje af met wat anders. Een gebakken ei bijvoorbeeld.

Volgens mij is een gebakken ei zo’n beetje het eerste wat je leert als het gaat over ‘achter het fornuis staan’. Hoe vaak hoor je een vrouw niet roepen dat haar man nog nèt een ei kan bakken 😉 . Ook bij de kinderen is dit een eenvoudig gerecht om mee te beginnen. Een gebakken ei leert ze omgaan met een warme koekepan zonder dat je het gelijk heel lastig maakt.

gebakken ei

Gebakken ei in de vorm van eitje troep

Maar een gebakken ei is ook wel saai op een gegeven moment. Zo niet mijn eitje troep! Mijn eitje troep stamt nog uit de tijd dat ik zelf thuis als kind kennis maakte met het formuis. Mijn moeder liet dan zien hoe eenvoudig en snel je een gebakken ei op tafel hebt, maar ook hoe je je restjes kan opmaken. Mijn ouders hebben de oorlog nog meegemaakt en restjes opmaken is bij ons heel vanzelfsprekend. Dat was het toen al, en dat is het nu nog steeds. Maar zelden gooi ik iets van eten weg.

Hier mijn recept van ‘ons’ eitje troep… een gebakken ei met wat rommel erdoor 😉 . Voor een portie gebruik ik hetvolgende (maar je kan er dus nog veel meer ’troep’ in gooien) :

  • 2 eieren
  • 6 cherrytomaatjes
  • halve ui
  • verse spinazie

De verse spinazie heb ik altijd in huis voor door de smoothie, maar ook door een gebakken ei is die erg lekker. Hoe maak je dit eitje troep?

De ui snij je in ringen en bak je even aan, dan halveer je de tomaatjes en die gooi je erdoor. Vervolgens drop ik de 2 eieren in de pan (zonder schil) en hussel ik alles door elkaar. Spinazie erbij en even doorbakken. Op smaak maken met peper en zout en klaar ben je!

De troep gooi ik een bakje (dus niet op een bord), ik pak een vork en ga ik weer lekker achter mijn pc zitten om verder te schrijven (over een gebakken ei bijvoorbeeld 😛 ). Hoe makkelijk kan het leven zijn!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven