Hoe ben jij geboren? Wist je dat dat van invloed is op je karakter?

Weet jij wat de invloed van jouw geboorte is op jouw handelen? Zwanger zijn, de bevalling en de eerste weken van het leven. Ze zijn voor ieder mens een feit, maar ook voor iedereen uniek! En je geboorte heeft invloed op je karakter.

Hoe jij het leven start heeft invloed op de rest

Sinds een jaar weet ik hoeveel invloed deze start heeft op je gedragspatronen. Op jouw karakter. Wat heeft de start enorm veel invloed op hoe je in jouw verdere leven de draad verder op pakt. In tempo van leven en afmaken, in hulp vragen en vertrouwen, in jezelf welkom voelen. Op allerlei manieren.

geboorte invloed karakter

Ieder verhaal is uniek

Drie keer heb ik zwanger mogen zijn. En drie keer zijn de verhalen uniek geweest. Maar zoals menig moeder ben ik na deze geboortes gewoon verder gegaan met opvoeden en uitzoeken van ieders unieke ontwikkeling van mijn drie zoons.

Tot ik op een training voor professionals bij “Je geboorte in kaart” ontdekte welke invloed de start van het leven echt heeft. Voor mij vielen velen kwartjes vanuit mijn eigen start en die van mijn drie zoons. Daarom zitten wij ieder op eigen wijze in elkaar!!

Mijn eigen geboorte heeft mijn patronen gevormd

Bij mijn eigen geboorte was er bijvoorbeeld een verloskundige die vond dat ik -45 jaar geleden- maar snel geboren moest worden. Dat ging zo… Op een zondag namiddag kwam ze kijken. Mijn moeder vond dat ze in haar eerste zwangerschap nu toch wel wat krampen voelde. De vraag van mijn ouders was hoe het dan in de nacht zou verlopen. Er bleken immers al een paar centimeters ontsluiting. De verloskundige bedacht iets anders.

Voor haar was het makkelijker als ik op dat moment op de wereld zou komen en dus kreeg mijn moeder weeënopwekkers toegediend. De weeën volgden elkaar plots in enorm tempo op. Opgedreven en niet meer op eigen tempo. Bij de eerste de beste perswee werd er al een knip gezet en binnen no time was ik opeens op de wereld. Gelanceerd. Mijn moeder verward en nog enkele dagen overrompelend door deze snelle verrassende actie.

Een verloskundige heeft vaart gezet achter mijn start in plaats van me mijn eigen moment en tempo te laten bepalen. Als mensen dat nu nog wel eens doen kan ik daar aardig temperamentvol van raken. Daarentegen kan ik ook met een flink tempo aan de slag en in korte tijd veel voor elkaar krijgen. Ik kan me ook stik irriteren als mensen in het verkeer te langzaam rijden. Hup tempo! Voor mij is het heel waardevol om de patronen vanuit mijn start te herkennen.

De geboorte van mijn zoons én hun karakters

Niet in beweging willen komen….

Een van mijn zoons heeft juist een onhandige start gehad. Hij had nog geen zin om geboren te worden en wilde niet in beweging komen. Maar hij kreeg wél alle hulp van buiten en dat kan enorm irritant voelen. Alles werd ingezet. Een vacuümpomp, een tang, drukken op mijn buik. Tot hij er benauwd van werd.

De andere zoon zat juist vast in het geboortekanaal. Met geluk heeft de verloskundige hem weer los kunnen krijgen. Hij bleek 10 pond te zijn! Nog steeds kan hij tussen twee vuren zitten. Vast zitten en geïrriteerd zijn. Hulp willen om weer het goede spoor te vinden.
De derde werd een keizersnede. Een snelle met een eigen willetje. Ook is hij in het prille begin een broertje of zusje verloren. Een ongeboren tweeling.

Ieder zijn eigen tempo, hulp en manier van stappen zetten!

Daar waar de ene zoon veel langzamer is en ik subtiel hulp moet bieden, vraagt de andere juist om een snel tempo op zijn moment. Wat heb ik enorm veel geleerd vanuit deze achterliggende thema’s. Had ik dit maar veel eerder geweten! Voor mezelf en over mijn kinderen.

Je geboorte in kaart

Met trots en waarde breng ik “geboorte in kaart” in mijn praktijk ook in beeld bij de trajecten op maat. Het geeft zoveel inzichten over het gedrag van jezelf en je kinderen. Heel veel gedragingen kunnen opeens logisch worden en er komt meer begrip vanuit deze start van het leven.

Zoals de maaksters van deze training en het spel vertelden: je kunt hierna niet meer anders kijken en denken! Ik vraag mezelf na deze training altijd af: Hoe ben jij geboren?Inzichten in het hoe en waarom van jezelf, maar ook inzichten in eigen kinderen. Meer weten? Je leert jouw geboorteverhaal bij één van de “geboren professionals” van JeGeboorteinKaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven