Een nieuwe baby verwelkomen met de leukste geboorteversiering!

Gefeliciteerd! Er is weer een lief klein wondertje op komst. Of dat het nu voor jezelf is, of voor iemand anders, je bent op zoek naar de leukste geboorteversiering en geboorteborden. Wij geven je graag volop inspiratie om de baby op een leuke, originele en hippe manier te verwelkomen op de wereld.

De leukste geboorteborden en geboorteversiering op een rijtje

Geboorteversiering is er in allerlei soorten en maten. En de geboorteborden tegenwoordig ook. Voorheen vond je alleen de alom bekende ooievaar in de tuin, maar tegenwoordig kan je alle kanten op. Wel zie je heel veel dieren terug op de geboorteborden, maar je ziet ook hele ‘architectonische’ ontwerpen om de geboorte van een baby aan te kondigen. Niet alleen voor in de tuin trouwens, maar ook in de vorm van vlaggen, of geboorteborden voor op het raam. Handig als je niet veel ruimte in de tuin hebt.

Geboorteborden in de tuin

Laten we eerst eens starten met geboorteborden voor in de tuin. Bovenstaande geboortebord met schattige lama viel me meteen op. Dit geboortebord vond ik bij Geboorteplein.nl. Aangezien lama’s (of eigenlijk alpaca’s) momenteel helemaal in zijn sprak dit bord meteen tot de verbeelding. Ga je overigens toch liever voor de traditionele ooievaar dan kan je in deze -pas geboren- webshop ook prima terecht. Een ooievaar in een ietwat hipper jasje bijvoorbeeld.

Ooievaarsbord voor in de tuin

geboortebord van ooievaar in de tuin met naam en baby

Geboortebord met wegwijzers in de tuin

Los van alle dierenvarianten zoals de lama, ooievaar, zebra, giraffe, olifant, luiaard en ga zo maar door kan je er ook voor kiezen om op een heel andere manier de geboorte van je baby aan te kondigen. Bijvoorbeeld door een geboortebord met allerlei wegwijzers in de tuin te zetten waar je alle informatie van je baby op hebt staan. Zet hem op het lijstje voor alles wat er geregeld moet worden na de geboorte.

Wegwijzer geboortebord
Bron: Pinterest

Wegwijzer geboortebord voor in de tuin
Bron: Pinterest

Bovenstaande geboorteborden kan je overigens ook nog eens heel leuk zelf maken. Je kan ze al grotendeels van te voren voorbereiden en bijvoorbeeld alleen de datum, op het laatste moment nog toevoegen. Super leuk!

Bovenstaande geboorteborden worden allemaal middels een houten paal in de tuin gezet. Eenvoudig te plaatsen en later ook eenvoudig weer weg te halen. Maar toch staan ze heel stevig.

verkeersbord voor geboorte in de tuin met driehoek en kinderwagen
Bron: Pinterest
geboortebord verkeersbord

Een verkeersbord als geboortebord

Bovenstaande geboorteborden zijn ook erg origineel in je tuin. Of wat denk je van onderstaande arrival bord? Hoe geinig is dat! Die kan je zo natuurlijk op een binnenmuur plaatsen, maar zou je ook buiten kunnen gebruiken.

Geboortebord 'arrivals' met kleine ooievaar erop in de vorm van airport borden
Bron: Airpart

Liever werken met bijvoorbeeld een mooi steigerhouten geboortebord in de tuin? Dan kan je kiezen voor leuke modellen zoals een kinderwagen in de tuin. Versierd met balonnen en een naam is dit al een heel feestelijk geheel. Een stuk goedkoper en óók leuk is bijvoorbeeld je eigen geboortebord voor in de tuin maken op een krijtbord! Ben je nu helemaal niet creatief kan je dit misschien beter aan een ander overlaten, maar anders is onderstaande krijt geboortebord ook heel leuk.

geboortebord krijtbord met alle gegevens van baby erop
Bron: Pinterest
raambord voor de geboorte van je baby
Bron: Pinterest

Geboorteborden voor op het raam

Naast de bekende geboorteborden voor in de tuin kan je tegenwoordig ook allerlei geboorteborden krijgen voor op het raam. Makkelijk als je geen ruimte hebt in je tuin, of als je bijvoorbeeld in een appartement woont. Zo kan je toch op een originele manier de geboorte van je baby aankondigen, ook zonder tuin!

Geboorteborden voor op het raam worden meestal ‘dubbel’ uitgevoerd zodat je vanaf beide zijdes kan zien wat er op het bord staat. De raamborden worden hierdoor ook wel makelaarsborden genoemd, ze hebben namelijk eenzelfde ontwerp. Raamborden zijn er in verschillende afmetingen en ook hier kan je natuurlijk weer de naam van je baby of een bepaalde spreuk op laten vermelden. De geboorteborden voor het raam zijn vaak met tape te bevestigen, of met zuignappen, dat hangt een beetje van het systeem af. Leuke ontwerpen met een tipitentje, mooie bladeren of een hippe panterprint, je kan het allemaal online vinden. Liever geen raambord, maar een beschuitje voor op de gevel? Dat kan ook!

Raambord met naam zwart wit
Bron: Pinterest

Besschuit met naam baby voor op de gevels als kindje geboren is
Bron: Pinterest

Geboortevlaggen in plaats van een geboortebord

Naast de standaard geboorteborden voor in de tuin en de raamborden kan je tegenwoordig ook geboortevlaggen online bestellen als aankondiging. Ook deze zijn weer volop te personaliseren en in allerlei varianten verkrijgbaar. Van hip tot romantische en van stoer tot gewoon überzoet. Voor ieder wat wils ter aankondiging van de baby.

Geboortevlag met lieve vrolijke bloemen
Bron: Pinterest

Andere manieren van geboorte aankondiging bij je huis

Naast een geboortebord voor de aankondiging van je baby kan je er overigens ook voor kiezen op om allerlei manieren voor je raam te laten weten dat er een kindje geboren is. Zo zie je tegenwoordig ook dat er veel mensen zijn die een mooie geboortetekening laten maken op het raam met krijtstiften, zoals je ook bij een raamtekening gebruikt.

En wil je nog wat inspiratie voor beschuit met muisjes of andere traktatie? Check dan het blog van mijn collegablogger Linda.

Raamtekening voor geboorte baby
Bron: Pinterest
Raamtekening ooievaar geboorte baby, goedkope aankondiging geboortebord
Bron: Pinterest

Ben je geen ster in tekenen dan kan je ook een geboortesticker bestellen voor op je raam. Je kan daarbij gaan voor varianten die lijken op een krijttekening, maar je kan bijvoorbeeld ook de geboorteborden die je hierboven in de tuin ziet (die van Geboorteplein) als sticker bestellen voor op het raam. Ook leuk toch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven