Gebroken nachten… grrr… dit was er weer zo een!

23.00 uur ’s avonds; de jongste die huilend wakker wordt en met enkel een fles melk te sussen is, 01.00 uur ’s nachts; de oudste die een slokje water wil, 02.00 uur de jongste die weer huilend wakker wordt…..geen idee wat er scheelt…..tandjes? 0.4.00 uur weer de oudste…klaarwakker, hij wil niet meer slapen….Enzovoorts. En dan om 06.00 uur mijn wekker die gaat…gebroken nachten… ze wennen nooit !

Gebroken nachten zijn slecht voor je humeur

Als na zo’n nacht de wekker afgaat, wil ik het liefste mij nog een keer omdraaien en slapen…Ik voel me alsof ik helemaal niet geslapen heb. Wat hazeslaapjes van iedere keer nog geen uur, dat is naar mijn mening niet echt een goede nachtrust. Maar moe of niet, ik moet mijn bed uit en ik moet nog snel zijn ook! Dat zal je altijd zien na gebroken nachten volgt een drukke dag. In de badkamer gooi ik water over me heen, doe een kam door mij haar, nog snel even wat make-up en tandenpoetsen. In de slaapkamer trek ik snel wat kleren aan. Ondertussen zijn mijn kinderen ook wakker geworden. Zij hebben geen last van hun nachtelijke avonturen…ze willen een boterham eten en spelen….de oudste wil tikkertje doen…Help! Ik wil het liefste een kop koffie en even niks…, maar wie regelt dat 😉 .

gebroken nachten
Snel boterhammen smeren voor mijn kids…gelukkig hoeft papa vandaag niet te werken dus die neemt het over…een kop koffie, spullen pakken, jas aan, kids een kus… en ik haast mij naar mijn auto. Het is een half uurtje rijden naar mijn werk en luisterend naar de radio is daar eindelijk (voor mijn gevoel) eventjes een rustmomentje.

Opgewekte en enthousiaste collega’s

‘Goedemorgen’, wordt er enthousiast geroepen zodra ik binnenkom op mijn werk. Ik mompel goedemorgen terug. Slecht geslapen?, wordt er gevraagd. Ik glimlach en antwoord…tja, bijna niet. Ik heb niet echt zin om te kletsen…Ik pak snel een cappuccino en loop naar mijn bureau.

Volle agenda, telefoontjes, deadlines

Mijn bureau ligt natuurlijk vol…post wat ik nog moet doorlezen en mijn agenda kan ook niet voller…. Ik zie dat ik dingen af moet hebben vandaag, dat wordt nog doorwerken. De telefoon gaat direct al over en e-mails komen binnen.
Ik ervaar alles als lastig na gebroken nachten als deze. Alleen omdat ik niet wil werken, maar wil slapen. Ik blijf tegen iedereen zo vriendelijk mogelijk en zet mijn liefste glimlach op. Ik doe mijn best.

Middag dipje

Halverwege de middag kom ik echt in een dip te zitten. Wat zou het fijn zijn om heel even mijn ogen dicht doen. De drie of vier kopjes cappuccino (ik lust geen normale koffie) die ik inmiddels gedronken heb, helpen helemaal niks. Ik kijk naar de klok, pfff…15.10 uur, daarnet was het 15.00 uur, wat gaat de tijd langzaam voorbij. Nog een paar uurtjes en dan ben ik klaar.

Vrij! Of toch niet?

Yeah, 17.30 uur!! De werkdag zit erop. Lekker naar huis. Voordat ik naar huis ga, nog even snel naar de winkel. Thuis staan mijn beide kids enthousiast al op mij te wachten, zij hebben met papa al gegeten….én ze hebben voor mij lekker gekookt op het speelgoedkeukentje en boodschappen staan klaar om af te rekenen in het speelgoedwinkeltje. Dan moet ook de pop nog getroost worden want die is gevallen vandaag. Echt super lief, maar ik moet tussendoor ook nog eten en ik lust ook wel iets te drinken 😉 . Na mijn eten nog even spelen of nog even voor de tv en dan is het bedtijd voor de kids. Daarna eerst nog even opruimen, de was opvouwen, was erin doen, snel een stofzuiger door de benedenverdieping en dan lekker op de bank zitten om waarschijnlijk direct in slaap te vallen.

Herken je zulke dagen na gebroken nachten? Ja toch hè? Gelukkig komen ze niet al te vaak voor. Maar toch. Hoe ga jij ermee om?

1 gedachte over “Gebroken nachten… grrr… dit was er weer zo een!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven