Geef jij het gezonde voorbeeld aan je kinderen ?

Ik bemerk met regelmaat dingen van mezelf terug in mijn kinderen. Logisch, dat weet ik, want ze leren van het nadoen. Nu doe ik verwoede pogingen om onze kinderen ook lekker hun fruit te laten eten, maar dat blijft lastig. Ik weet ook waarom … Frank en ik zijn zelf niet zulke fruit eters.

Gezond eetpatroon

Geef jij het gezonde voorbeeld? Als ouder ben je een voorbeeld voor je kind. Kinderen kijken hoe jij het doet, wat jij eet en hoeveel jij beweegt. En vervolgens ‘papegaaien’ ze dat na. Zo leren kinderen eet- en beweeg gewoontes aan. Een gezonder kind begint dus bij een gezond voorbeeld.

Doe de test en ontdek wat je je kinderen meegeeft! Ik vind het natuurlijk ook erg leuk als je hieronder je resultaat in een reactie plaatst…

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

10 gedachten over “Geef jij het gezonde voorbeeld aan je kinderen ?”

 1. 15 van 30 .. ik kán gewoon niet ontbijten, krijg het niet weg. Jan krijgt een papfles :$ en ehmm, goed dat ik altijd lopend of fietsend ga .. je moet iets als je geen rijbewijs hebt :’)

 2. 25 van de 30.

  Een score waar ik heel blij mee ben.

  Nu zie ik dat het rijkdom is dat we geen auto hebben en dus alles fietsend of lopend doen.

  Eten aan tafel is voor mijzelf het moment om even met het gezin te zijn.

 3. Avatar foto
  Ans van de Pas

  Mijn score was 15 van 30.Matig voorbeeld voor mijn kleinkinderen.Score wordt wel een beetje gekleurd door verwennerijtjes !!

 4. Haha, durf het bijna niet te zeggen! Ik had 8 van 30! Maar ik wist zelf al wel dat ik geen gezond voorbeeld ben voor mijn kids, maar daar wordt aan gewerkt 🙂

 5. 17 van 30. Je bent al een goed voorbeeld voor je kind. Damnz geloof dat ik 2011 toch eens een beter balans moet gaan maken. Misschien toch in 2011 weer eens gebruik maken van dat abonnement van de fitnesscentrum ( bloos.. al paar maanden niet geweest). En in t dorp gewoon lopen ipv de auto.. Maar ’s morgens om half 7 ontbijten No Way, dat wordt gewoon 9 uur.

 6. Nou heb de test gedaan. score is 21 uit 30..Ik ben een goed voorbeeld voor de kinderen. pffff geslaagd 🙂

  Maar dat wist ik al wel.. mijn 9 minpunten zitten in het te weinig sporten….tijd maken zeggen toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven