Geen alcohol als je gezond wilt leven, pardon????

Zijn ze nu he-le-maal-van-de-pot-gerukt ? Geen alcohol nuttigen als je gezond wilt leven. En van de week las ik nog in een onderzoek dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uur sporten. Wat is het nu? MAKE UP YOUR MINDS!

Heb jij dat ook? Je ‘moet’ dit, je ‘moet’ dat, en vervolgens roept een ander weer ‘ja maar, je kan zus beter laten en zó beter doen’. Pffff. En het met elkaar eens worden doen ze nooit! Om gek van te worden! Toch kan ik het niet laten om dit soort onderzoekjes altijd snel door te lezen.

alcohol

Een van de reacties op de uitspraken van de Gezondheidsraad was dan ook dat we straks alleen nog maar komkommer mogen eten, maar de beste meneer van die uitspraak heeft het onderzoek van een paar jaar geleden gemist zeker, waarin stond dat teveel komkommer en sla de kans op kanker kunnen verhogen.

Maargoed, dit keer is de stelling dus dat je beter geen alcohol kan nuttigen want de voordelen van het wèl nuttigen van een glaasje, die wegen niet op tegen het laten staan ervan, volgens de Gezondheidsraad. Met het trekken van hun conclusies zijn ze even vergeten dat er bij sommige mensen enorm veel stres optreed als zij niet op tijd een uur een wijntje kunnen drinken om te ontspannen (en wie roept er nu dat hij /zij spreekt uit ervaring 😛 ) .

Smoothie in plaats van alcohol

Dit gezegd hebbende ga ik de volgende keer in de kroeg eens een lekkere smoothie bestellen in plaats van een overheerlijke chardonnay en vraag ik de volgende keer bij een eventueel etentje gewoon een glas karnemelk. Ze moeten er in de kroeg en in het restaurant maar aan wennen dat er geen alcohol geschonken wordt, maar alleen maar gezonde drankjes.

Wat we voor het gemak maar even overslaan is dat mensen voor een poep en een scheet bij de huisarts zullen zitten in het vervolg, omdat álles, maar dan ook ècht álles, tegenwoordig op de weegschaal gelegd wordt en zij er al ziek van worden als ze er aan denken.

Ja maar dokter… ik heb gisteren een overheerlijke biefstuk op, tja, ik kon hem echt niet laten liggen. Alleen nu heb ik zo’n pijn in mijn borstkas…. ik zal het toch niet aan mijn hart hebben? Of: dokter… mijn vrouw werd van de week 50, en we zijn zo blij dat ze Sarah gezien heeft dat we per abuis een flesje wijn hebben opengemaakt. Ik voel me nu alleen al een paar dagen niet zo lekker… denkt u dat het daarvan komt?

Twee weken geleden poste ik een foto van een paracetamol met een wijntje erbij. Ik luidde het weekend in met een wijntje (op mijn eigen advies)… maar omdat ik al weken last heb van mijn rug slik ik ook dagelijks paracetamol (op advies van de dokter). Je wilt niet weten hoeveel reacties ik heb gekregen dat paracetamol en wijn een slechte combi is. Maar als je ècht op zoek gaat naar informatie… dan blijkt het allemaal wel mee te vallen.

We maken elkaar gek met zaken die we eens een keer gelezen of gehoord hebben, en met alle onderzoeken van dit moment. Probeer het eens anders. Gewoon… van alles een beetje. Niet overdadig, maar wel genieten. Vier het leven en maak je niet te druk… dan komen we een heel stuk verder dan als we dat glaasje alcohol laten staan en die rode biefstuk niet meer bestellen. Wedden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven