Geen passie in je relatie? Probeer deze dingen!

Als je net verkering krijgt, kun je elkaar niet missen. Je maakt alle tijd voor elkaar en er is volop fysiek contact. Voor anderen soms niet te hebben, al dat kleffe gedoe, maar zelf word je er intens gelukkig van. Maar als we de klok een paar jaar vooruitzetten, merk je dat er toch in veel relaties minder of geen passie meer is. Op zich begrijpelijk misschien, zeker als je kinderen krijgt, mar niet altijd even fijn. Passie is belangrijk in je relatie en maakt een relatie extra leuk.

Geen passie meer te vinden? Deze tips helpen je weer op weg

Ervaar jij ook minder (of geen) passie in je relatie? Probeer dan de volgende drie dingen eens uit.

Tijd maken voor elkaar; het is zo makkelijk gezegd

Een belangrijke en veel voorkomende oorzaak voor het afnemen van passie en romantiek in relaties, is het feit dat het ‘gewone’ dagelijkse leven sterk de overhand krijgt. Het werk, de kinderen, sport, klusjes in huis. Allemaal tijd die je niet aan jullie samen kan besteden. Dat betekent dat je, in tegenstelling tot doorgaans het geval is aan het begin van een relatie, bewust tijd moet gaan maken voor elkaar. Zie dat niet als iets wat ook nog moet, maar als een fijn onthaastingsmoment. Plan bijvoorbeeld een vaste ‘date night’ in voor jullie twee samen. Bijvoorbeeld een keer in de twee weken. Ga dan iets gezelligs doen samen en zorg ervoor dat je zonder gestoord te worden tijd hebt voor elkaar. Dat biedt jullie de kans om weer te connecten en de romantiek te herontdekken. Zo gaan wij regelmatig samen een nachtje weg in Nederland om tijd te hebben voor elkaar.

Let op: is er geen passie meer in je relatie, dan kan je dit niet zomaar ineens forceren. Maar het erkennen ervan maakt dat je er wel aan kan werken om elkaar weer op liefdesgebied te vinden.

Onvervulde verlangens prikkelen de passie

Bij romantiek en passie mag seks natuurlijk het liefst ook niet ontbreken. Maar hoe houd je de spanning vast in je seksleven als je een tijd samen bent en in een routine gerold bent? En wat doe je als je zwanger bent, of als je jonge kinderen hebt die het nachtleven nog extra zwaar maken?

De kans bestaat natuurlijk altijd dat er nog onvervulde verlangens en fantasieën zijn die nieuw elan kunnen geven aan momenten van intimiteit. Probeer daarom open te staan voor elkaars onvervulde verlangens. Breng ze ter sprake en pak ze op. Als blijkt dat er allerlei nieuwe dingen mogelijk zijn, kan de passie daardoor misschien weer opnieuw aangewakkerd worden. Merk je dat je man de boot afhoudt? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Niet zelden kan het zo zijn dat je partner rondloopt met een lichamelijk probleem dat intimiteit in de weg zit. Een probleem waardoor er geen passie meer in de relatie en in het seksleven zit, zoals een erectieprobleem bijvoorbeeld. Hier zijn echter oplossingen voor in de vorm van het gebruik van een medicijn als Cialis Once a Day.

Breng het probleem echter wel voorzichtig ter sprake. Het kan zomaar zo zijn dat je partner schrikt van je constatering en hier liever niet over wil praten. Hoe goed jullie relatie verder ook is zonder de passie. Is er een andere reden waarom je partner geen zin in seks heeft? Praat erover met elkaar!

Geen passie meer in je relatie? Verwoord je gevoelens vaker!

In een relatie is het altijd prettig om de bevestiging te voelen dat je partner nog steeds gek op je is. Maar de casual ‘love you’ die je uitwisselt als je elkaar gedag zegt, verliest op een gegeven moment wel een beetje betekenis. Dat herken je vast wel. Daarom kan het geen kwaad om je gevoelens naar elkaar toe wat vaker uitgebreider onder woorden te brengen. Dat kan bijvoorbeeld op lieve kaartjes. Die kun je elkaar schrijven op verjaardagen, op dag van jullie jubileum, maar natuurlijk ook gewoon spontaan. Stop bijvoorbeeld eens een lief briefje in zijn tas of broodtrommel.

Hopelijk hervinden jullie met behulp van deze tips de passie in jullie relatie en is er geen man overboord. Het leven is immers veel leuker als de liefde ervan afspat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven