Rust, regelmaat, Reinheid lappen wij aan onze laars

Laat ik maar beginnen met mezelf te verdedigen…. niet ALTIJD hoor! Zo nu en dan hebben we ook Rust, Regelmaat en Reinheid in ons huis. Maar ik hou van uitzonderingen op de regel.

Dit blog zat al even in mijn hoofd, maar het was er tot nu toe niet van gekomen. En nu is het rotweer, en klinkt het misschien al weer ver weg… maar vorige week zondag was het prachtig! En wij (manlief en ik) bedachten ons dat we zouden gaan genieten die dag. Niet samen, maar lekker met zijn viertjes, met ons gezin!

Op naar het strand dus!

Met een tas vol met lekker drinken en eten voor de kids stapten we in de auto. Dit keer werd het Noordwijk. Best een stuk rijden voor ons, maar op vakantie doen we dat ook, dus waarom nu niet? Daar aangekomen was het lunchtijd. Eerst lekker gegeten bij de Zeemeeuw en daarna het zand op. Zoonlief en dochterlief waren niet meer te houden, haha.

Wat ik zo mooi vind van het strand is dat kinderen daar nooit uitgespeeld raken. Uren met de bal spelen, van een heuvel af laten rollen, zelf van de heuvel afrennen, lekker in het water kwallen zoeken, met modder spelen, en ga zo maar door. Ikzelf had geen badpak bij me, maar dat mocht de pret niet drukken. Met opgestroopte broekspijpen toog ik met de kids de zee in. Zoonlief heeft A en B, dus die kan alleen redelijk uit de voeten, maar in de zee blijft het spannend vind ik, en dochterlief ? Tja, die is 2 en wil alles ‘zelluf’ doen. En dat gaat dus niet :).

Tegen de avond heb ik ons meiske lekker, zo goed en zo kwaad als het kon, schoongemaakt onder de koude douche op het strand. Maar je snapt het al, dat zet niet echt veel soda aan de dijk. Daarna zijn we heerlijk op het terras neergestreken en hebben we ons tegoed gedaan aan een gezellige maaltijd met frietjes, soep, kaasjes en een drankje! Maar ook nu renden de kids na een hap friet het strand nog op.

Uiteindelijk eindigde dit feest rond half negen in de avond op het strand… nu op naar de auto, en op naar huis. Zoonlief moet immers de volgende dag weer naar school! Om 22.00 uur liggen onze heerlijke moppies eindelijk in bed, tanden niet gepoetst, niets gewassen en dus een lading zand tussen de billen. So far voor de 3 R-en….

De volgende ochtend was zoonlief moeilijk op tijd wakker te krijgen. Maar op het moment dat zijn ogen open gingen was ook de grote glimlach er weer met de herinnering aan de dag ervoor.

Zo nu en dan is mijn motto: de pot op met Rust, Regelmaat en Reinheid… maar genieten met het zand tussen je tanden!

2 gedachten over “Rust, regelmaat, Reinheid lappen wij aan onze laars”

  1. Avatar foto
    Hanneke Kromhout

    Je hebt groot gelijk!
    Dat is het eerste wat in mij opkomt.

    Ik hoop jouw voorbeeld te kunnen volgen. Tot nu toe gebeurd dit ook weleens bij ons maar mijn geweten blijft me dan de hele avond stilletjes toespreken in mijn hoofd dat ze hun tanden niet hebben gepoetst etc.

  2. Je vergeet een R hoor. Relaxen! lekker relaxen op het strand is het lekkerste wat er is en creeërt een enorme rust. DUS DOEN GEWOON

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven