Geen zin meer in seks? Dit advies kan je zomaar eens helpen…

Wie kent het niet? Geen zin meer in seks. Bij tijd en wijle heeft iedereen daar weleens last van. Tuurlijk zijn er nu vrouwen die héél hard roepen: “Nou, ik niet hoor!” Daar wil ik tegen zeggen: Meid, jouw tijd komt nog wel.

Geen zin meer in seks; de oorzaken

Met de mogelijke oorzaken staat het internet reeds vol: relatie loopt niet, er zijn ruzie’s of hij stinkt de laatste tijd zo. En zo ken ik er nog wel een paar. De sleur, een ander tijdspad (hij wil ’s avonds, jij wil ’s ochtends), drukke agenda’s en hieruit voortvloeiende stress. Of hormonaal; je bent zwanger, of juist niet, pms, pil, overgang et cetera… Bovendien is het ‘nieuwe’ er na al die jaren wel van af. Welke sex toys je ook aanschaft.

Zelfs het hoofdstuk traumatische ervaring is helaas een feit. Zoiets wens je uiteraard niemand toe en dit reikt te ver om hier te behandelen. Daar past de prof.

geen zin meer in seks

Geen zin meer in -gewone- doordeweekse seks

We hebben het hier dus meer over de doordeweekse geen zin meer in seks. Aangevuld met de eventuele óók geen zin meer in weekend seks seks. Soortgelijke trant als: hij wil een baard en jij niet, dus zoenen ho maar. Omdat hij, al jaren stronteigenwijs, die baard toch laat staan. Of: hij wil uitgebreid likken en jij denkt: het plafond moet nodig gewit. En zoveel plastischer kunnen we nog wel even verder gaan.

Toch lijkt dat me niet de bedoeling. Want luitjes, laten we eerlijk zijn, hoeveel leuker is het, om wél zin in seks te hebben, in plaats van geen zin meer in seks? Ja dames, (en heren, want statistisch gezien staan jullie op de tweede plaats) … aan de slag! Ik ga jullie geen trukendoos aanreiken, want ik neem aan dat jullie best zelf kunnen bedenken wat jullie partner blieft.

En Vijftig tinten grijs begin ik al helemaal niet over. Daar haak ik op pagina twaalf af. Of eerder al. Als dat wél helemaal je ding is, prima natuurlijk… even goede vrienden. Alles voor de ultieme moisturizer nietwaar?

Overigens zou ik mijn partner heus wel eens een weekje aan het bed willen vastbinden! Maar dat is dan meer, omdat ik gewoon even rust in huis wil hebben en de behangerslijm toevallig op blijkt.

Je seksleven verbeter je met deze 5 tips

Tampeloeres en de kleine dingen

Even tussen neus en lippen door: waarom sturen mannen op datingsites, na 3 appjes of zoveel eerder dan ze nodig achten hun tampeloeres full screen op je af? Jongeheer… u weet toch heus dat al haar vriendinnen in de ‘ballotagecommissie’ zitten en eveneens aan selectieve vleeskeuring doen? Of is dit strategisch-genetisch doordacht? Zodat er meer spreiding van zaad, en dus voortplantingsopties ontstaan?

Ik haak af. Ben kennelijk nog van de ouderwetse stempel en de term afdruipen vind ik in deze niet passend.

Hoe verander je geen zin meer in seks in wél zin?

Afijn, wat zorgt er toch voor dat ‘díe zin’ ontstaat, waar menig man en vrouw, welk in den uitgebluste fase zijn belandt, smachtend naar verlangt?

Het is chemie! Heb je geen zin meer in seks dan mis je de chemie. Het zijn allerlei stofjes in je hersenen, stofjes die je opsnuift van de ander bijvoorbeeld. Maar ook de setting, gebaren, lichaamstaal, stemgeluid, vibes, vlinders én een snufje magie. Een ultieme ‘mix van’ dus. Zie dit nu maar iedere keer op het juiste moment, in de juiste blend, met de juiste persoon tevoorschijn te toveren. Knap lastig. Al zeg ik het zelf.

Is er nog hoop? Ja hoor! Je kunt (gelukkig), te allen tijde, een lover nemen. Diens disco-onderbroek (niet teveel op letten, is toch weinig functioneel zo dadelijk) direct achter de voordeur van het lijf rukken, met je hakken nog aan. Maar je kunt -ook als je reeds voorzien bent- ‘n tikje seksueel geprikkeld raken, door anderen. Oogcontact met een toevallige passant, een fijne droom, een vriendelijke lach, een alleraardigst compliment, of een arm op je schouder.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Cliché en daardoor waar.

Werkt de o-shot voor een beter seksleven? 

geen zin meer in seks? Koop mooie verleidelijke lingerie

Multitasken of gedoe?

Een keertje naar je -nodig te witten plafond kijken- is geen drama, ook niet als je daarbij aan het eten en de kinderen denkt. Dat heet multitasken. En bovendien geldt: wie het kleine niet eert, is het grote niet …. Oh nee, of was het: wie niet waagt, die niet wint? Goed, je snapt me vast.

Zin maken door te doen kan helpen.

Wees bovenal eerlijk. Als acute vaginale droogheid intreedt, stop er dan lekker mee. Afrollen. Truste. Morgen weer een dag. Of volgende week. Of volgende maand. En o wee, als hij glijmiddel voor je gaat kopen. Gooi dat vervolgens demonstratief de kliko in, onder het mom van: je doet maar wat beter je best. Met dank aan m’n principiële moeder.

Even zo irritant is het namelijk om van een laffe Bifi een pittige chorizo te moeten maken. Tijdsverspilling als je het mij vraagt. Graag of niet. Rollen, kneden, bijten, met vel, zonder vel, kruidenrub…. Gedoe is libidoverlagend!

Hieronder valt onder andere ook: te kleine douchecabine-seks en gekut in een auto. Maakt niet uit welk merk. En oh ja, thermostaatkranen worden overigens best heet. Mocht je er met je rug of een ander ontbloot lichaamsdeel tegenaan belanden… brandplekken leiden ook af!

Geen zin meer in seks? Dit is dé boodschap van de dag

Wass ich noch zu sagen hätte: Flirt! Voel je een Godin. Zeik niet over die ene vetrol extra, maar laat je lichaam vol trots zien! Vol en trots. Eigenwaarde en zelfverzekerdheid (mooi scrabblewoord…) bepalen minstens de helft van je uitstraling en daarmee jouw sexappeal.

Doe gek. Lach, koop een keer zo’n stom lingeriepakje dat niet lekker zit. Morgen mag je je Hemaatje weer aan. Lach, geniet en straal. Maak verbinding met de ander en heb elkaar vooral lief!

Amen

3 gedachten over “Geen zin meer in seks? Dit advies kan je zomaar eens helpen…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven