Gehaktballetjes in Indische satésaus uit de slowcooker

Heb je weinig tijd, maar wil je toch een smaakvolle maaltijd voor het hele gezin? Deze gehaktballetjes in Indische satésaus uit de slowcooker zijn ideaal! Je hebt slechts 10 minuten voorbereiding nodig en daarna doet de slowcooker het werk voor je.

De gehaktballetjes worden heerlijk mals en de satésaus met pindakaas, kokosmelk en een vleugje sambal geeft het gerecht een verrukkelijke, exotische smaak. Het resultaat? Een maaltijd voor 4 personen die zowel jong als oud zal bekoren, en dat zonder dat je er constant bij hoeft te staan.

gehaktballetjes in Indische satésaus slowcooker recept

Gehaktballetjes in Indische satésaus: een smaakexplosie in je slowcooker

Deze gehaktballetjes in Indische satésaus zijn niet alleen lekker, maar ook super makkelijk te maken. De gehaktballetjes krijgen smaak van sambal badjak, ketjap en een snufje nootmuskaat, terwijl de satésaus met pindakaas, sojasaus en kokosmelk een romige, hartige basis creëert die perfect samengaat met de pittigheid van de sambal.

Zet de slowcooker aan en laat het gerecht zich ontwikkelen tot een heerlijk, geurend maaltje dat iedereen aan tafel zal waarderen. Klinkt dit als iets voor jou? Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit gerecht maakt!

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 1 tl sambal badjak
  • 2 el ketjap
  • beetje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

Satésaus:

  • 4 el pindakaas
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 el rietsuiker
  • 10 el sojasaus + 2 el ketjap
  • 2 el sweet chilisaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal badjak
  • 1/2 el rijstazijn
  • beetje zout

Bereidingswijze van de gehaktballetjes in Indische satésaus

Begin met het maken van de gehaktballetjes voor dit heerlijke gerecht van gehaktballetjes in Indische satésaus. Meng het rundergehakt met het ei, paneermeel, de geperste knoflook, de sambal badjak, de gesnipperde ui, ketjap en een snufje nootmuskaat. Voeg naar smaak wat peper en zout toe om de gehaktballetjes goed op smaak te brengen.

Meng alles goed door elkaar, zodat de ingrediënten zich goed vermengen. Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van het mengsel en bak ze kort aan in een hete pan. Dit zorgt ervoor dat de balletjes mooi dichtschroeien en hun smaak behouden.

Terwijl de gehaktballetjes aan het bakken zijn, maak je de Indische satésaus. Doe de pindakaas, de geperste knoflook, de rietsuiker, de sojasaus, de kokosmelk, de sambal en de rijstazijn in de slowcooker. Roer alles goed door totdat de pindakaas volledig is opgelost en de saus een gladde, romige textuur heeft.

Leg de gebakken gehaktballetjes vervolgens in de slowcooker en zorg ervoor dat ze goed bedekt worden met de satésaus. Zet de slowcooker op low en laat het gerecht 3 uur garen. Dit zorgt ervoor dat de gehaktballetjes perfect doordrenkt worden met de smaken van de saus en heerlijk mals worden.

Hét slowcooker kookboek

Compleet gerecht?

Wil je het gerecht compleet maken? Serveer de gehaktballetjes in Indische satésaus bijvoorbeeld met rijst en gegrilde courgette. Snijd de courgette in reepjes, smeer ze in met een beetje olijfolie, knoflook, peper, zout en een scheutje sojasaus, en leg ze in de oven op 175°C. Bak ze voor ongeveer 20-30 minuten tot ze lekker gegrild en zacht zijn. Serveer alles samen voor een heerlijke, smaakvolle maaltijd!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven