Vrouw speelt schone schijn terwijl haar man al jaren een geheime relatie heeft

Een geheime relatie, al jarenlang. Vol verbazing las ik van de week het verhaal van een vrouw welke al veertien jaar weet dat haar man vreemdgaat, echter weet deze man niet dat zijn vrouw dit weet. Deze vrouw kiest ervoor het zo te laten en de rest van haar leven ‘schone schijn’ te spelen.

Wat moet dat heftig zijn, niet?! Ik kan me er niets bij voorstellen. Wel dat mensen vreemdgaan, niet dat ik dat goedkeur maar het gebeurt (en meer dan we denken).

Maar dat je als vrouw zo’n rust en kalmte over je heen kunt bewaren om maar de rest van je leven met een dergelijk geheim rond te lopen en het maar voor lief te nemen omdat je zo van deze man en jullie gezin houdt.

Waarom zij de geheime relatie accepteert

Deze vrouw is in de 60 en haar kinderen zijn het huis uit. Haar man is vaak op reis maar nooit kwam het in haar op dat hij ‘het’ ook maar bij een ander zou zoeken.

Het antwoord op de – waarom- vraag weet ze tot op heden dan ook nog steeds niet. Bij toeval ontdekte zij de geheime relatie door lippenstift op de kraag van haar man (classic). Momenteel leest zij al een aantal jaar het mailverkeer van haar man met zijn geheime relatie.

geheime relatie

Ze besluit het hoe en waarom niet eens te willen weten en gaat door alsof er niks aan de hand is. Althans, van buiten, van binnen zit ze toch geregeld met vervelende gevoelens.

Toch kiest ze ervoor haar leven van dit moment niet op te geven. Ze is gelukkig geweest en is nooit iets tekort gekomen. Voor haar een reden om de boel niet nu opeens op losse schroeven te zetten.

Lees ook: emotionele ontrouw kan er ook inhakken, zelfs zonder echt vreemdgaan…

De puzzelstukjes vallen in elkaar

Momenteel valt haar alles op. Verhalen die niet kloppen, bonnetjes van een duur diner voor twee om over overnachtingen nog maar te zwijgen. Toch veranderd het gedrag van haar man tegenover haar niet, kennelijk is hij niet van plan om zijn vrouw te verlaten.  Nog een reden te meer voor haar om het hierbij te laten.

Ze wil niet zonder zijn gezelschap en geloofd dat ze het leven zonder hem niet aan kan. Ze wil geen gescheiden vrouw zijn en leven in een klein flatje.

Daarbij wil ze de kinderen een warm en veilig thuis bieden. Zij zien hun vader en moeder als het droomkoppel en als voorbeeld van hoe ze het zelf willen doen. Dat beeld wil ze niet verstoren. Laat haar leven maar op een leugen gebaseerd zijn.

Het is het enige leven dat ze kent en dat ze wil.

(bron: Margriet) 

Onbegrijpelijk voor mij

Ik weet niet goed of ik deze vrouw nu dapper of sterk moet noemen, of juist laf met weinig zelfrespect? Niemand is hetzelfde natuurlijk, maar als ik naar mezelf kijk had ik deze man al lang een dreun verkocht en zijn spullen ingepakt of gewoon naar buiten gesmeten.

Misschien heb ik makkelijk praten, ik ben niet op leeftijd en ook niet al jaren getrouwd met de man van mijn leven. Maar zelfrespect heb ik wel.

Niet dat het altijd makkelijk is om voor jezelf te kiezen. En ook niet dat ik mezelf ondanks jonge leeftijd nooit ben kwijtgeraakt. Toch geloof ik niet dat ik gelukkig zou kunnen zijn met mijn leven wanneer ik weet dat mijn man al jaren een dubbelleven leidt en er een geheime relatie op nahoudt.

Wie hou je voor de gek? Niet alleen jezelf, maar in mijn ogen ook de kinderen.

Tuurlijk lijk je op deze manier een fantastisch voorbeeld, echter van binnen leef je met het feit dat je dag in dag uit toneel speelt. En wat als zij er jaren later achterkomen? Hoe voelen zij zich dan? Ik bedoel niet dat je kinderen moet betrekken bij alles wat er in jullie leven speelt of gebeurt.

Maar kom op vrouw, we zijn onafhankelijk en sterk! Als iemand niet voor de volle 100% voor jou kan gaan, dan loopt er iemand anders op deze aarde die dat wel voor jou kan en van wie jij ook zoveel kunt houden. Toch?

In mijn ogen gebeurt vreemdgaan wanneer er iets mist in de relatie. Wat je niet gevonden krijgt in je eigen relatie zoek je dan sneller buiten de deur.

Lees ook: de nasleep van een verbroken relatie voor jou en je kind

Wie gaat er vaker vreemd, de man of de vrouw?

Uit onderzoek blijkt dat mannen in principe alleen vreemd gaan voor de seks, tegenover vrouwen die vrijwel alleen vreemdgaan wanneer ze zich niet geliefd voelen binnen een relatie.

Vrouwen gaan sneller vreemd dan mannen (!) en houden er gemiddeld ook meer minnaars aan over. Verder winnen de mannen deze test toch echt. Maar liefst 52% zoekt zijn avontuurtjes buiten de deur, bij vrouwen ligt dit percentage op 39%.

Vreemdgaan door techniek

Laten we wel wezen dat vreemdgaan in mijn ogen net zo veel voorkomt als vroeger, alleen hadden we eerder nog geen beschikking over internet en mobiele telefoons.

Het contact maken is nu een stuk makkelijker en zelf lijken we ook een stuk toegankelijker geworden voor een geheime relatie. Onze maatschappij is ingericht met honderden datingsites en apps als tinder waar je echt niet aan hoeft te kloppen voor een serieuze relatie.

Getrouwd en ‘verantwoord’ vreemdgaan? Probeer SecondLove.nl, vreemdgaan was nog nooit zo makkelijk en anoniem.

Afijn, voor ieder wat wils. Een slippertje kan ik vergeven, een hele affaire waarschijnlijk niet. Benieuwd naar jullie mening. Mooi weer spelen en doorgaan, of kiezen voor nieuw geluk?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven