Geitenmelk als babyvoeding

Wij zijn al eventjes uit de babyvoeding, maar onlangs liep ik tegen een artikel over geitenmelk aan, waardoor ik toch weer even aan het denken werd gezet. Ikzelf heb namelijk de overtuiging dat koeienmelk lang zo goed niet is voor je dan we denken. Bij ons in huis wordt melk dan ook niet verplicht (zoals bij mij vroeger wel het geval was). De een drinkt het wel, omdat ze het lekker vindt, de ander drinkt geen druppel.

Kabrita geitenmelk voor je baby

Ben jij al bekend met geitenmelk als babyvoeding? Kabrita is leverancier van opvolgmelk uit geitenmelk. Deze opvolgmelk is licht verteerbaar, voldoet volledig aan de Europese richtlijnen en is hiermee een zeer goed alternatief voor bijvoorbeeld koemelk, zeker als je kindje daar niet goed op reageert.

Tegenwoordig hoor je het steeds meer om je heen. Baby’s die allergische reacties lijken te vertonen op de reguliere babyvoeding die gebaseerd is op koemelk. ook in onze vriendengroep hebben we het een paar keer meegemaakt, en ik moet zeggen dat het indruk achterlaat als je ziet hoe die baby’s van streek zijn. Diarree, huilen, krampjes in de darmen, slecht drinken, de reacties zijn niet van de lucht. Dit terwijl je als ouder alles probeert om je kindje het beste mee te geven. Kinderen die gevoelig zijn voor koemelk kunnen prima gedijen op geitenmelk. De klachten kunnen verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen bij het gebruik van geitenmelk, dit blijkt ook uit onderzoek.

kabrita geitenmelk

Geitenmelk licht verteerbaar

Van nature is geitenmelk licht verteerbaar. De relatief hoge hoeveelheden korte en middellange vetzuurketens en een specifieke eiwitsamenstelling zorgen voor deze licht verteerbare combinatie. De voedingsstoffen worden beter opgenomen door de zachte massa in de maag. Het is niet voor niets dat het gebruik van geitenmelk al eeuwenlang bekend is bij ouders en kinderen.

Geitenmelk in Nederland

Ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die overgaan tot het gebruik van geitenmelk. Geitenmelk is een rijke en natuurlijke bron van voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, vetten en eiwitten. De opvolgmelk van Kabrita is dan ook een prima keuze voor je baby en daarnaast is het ook nog eens een volledig Hollands product. Het melkpoeder is afkomstig van een vaste groep Nederlands geitenhouders en komt van geiten die een goed leven leiden. Ik kan me zo voorstellen dan je bij het idee van geitenmelk drinken nog niet helemaal om bent, maar de meeste mensen zijn aangenaam verrast door de smaak. De smaak scheelt niet veel van die van koemelk en wordt omschreven als mild, fris en licht.

Kabrita opvolgmelk is voor baby’s van 6 tot 12 maanden. Daarna kan je overstappen op de peutermelk voor 12 maanden en ouder. De voeding is aangepast aan de juiste levensfase van jouw kindje en is verrijkt met speciale vetten DigestX, goede vetzuren AA & DHA, prebiotische vezels GOS en belangrijke vitamines en mineralen.

Deze opvolgmelk is wereldwijd verkrijgbaar en in Nederland in ieder geval bij de ETOS en de apotheek, en natuurlijk bij www.kabritaonline.nl

Geitenmelk en bekende mensen

Aangezien het drinken van geitenmelk hier nog niet zo heel erg ‘common lifestyle’ is hebben we hier nog niet veel info over. Wat we wel weten is dat Madonna haar kinderen geitenmelk gegeven heeft na de borstvoeding.

Kabrita geitenmelk met geit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven