Geld cadeau geven op een leuke én veilige manier

Wil je graag geld cadeau geven omdat je eigenlijk geen idee hebt wat je anders kan geven? Of omdat je weet dat de ontvanger graag geld wil om bijvoorbeeld voor een grote uitgave te sparen? Je kan allerlei redenen hebben om geld cadeau te geven natuurlijk. Op een of andere manier was het geven van geld vroeger ‘not done’, maar tegenwoordig is het gelukkig al meer geaccepteerd. Want je kan het misschien simpel vinden om te geven, vaak is geld voor diegene die het cadeautje ontvangt wel het fijnste cadeau. Niets vervelender namelijk dan een cadeautje krijgen waar je niet echt op zit te wachten.

Op een originele manier geld cadeau geven

Gelukkig kan je geld best op een leuke manier cadeau geven. Denk bijvoorbeeld aan geld in een fotolijstje of papieren geldvisjes in een kom. Maar wat nu als je zelf niet naar het feestje kan gaan om een cadeau te geven? Dan is deze nieuwe manier van geld geven een uitstekende oplossing. En niet alleen voor deze situatie trouwens. Geld geven via Cheqi is in heel veel gevallen een fijn én veilig alternatief.

Geld geven via Cheqi; niet alleen makkelijk maar ook leuk!

Wil je graag een cadeautje geven, maar ben je niet in de gelegenheid om naar het feestje toe te gaan, dan is Cheqi écht een uitkomst. Maar niet alleen dan, ik vind Cheqi namelijk zelf ook een uitkomst voor onder onze kerstboom.

Het is ingewikkeld genoeg om voor de kinderen een leuk cadeautje te verzinnen en zeker de oudste puber hier die heeft het liefst geld. Maar dan weer niet handje contantje natuurlijk, want wat moet hij daar nu mee? Dat zijn zijn woorden hè. Hij wil dus eigenlijk dat wij dan het bedrag maar gewoon overmaken op zijn bankrekening. En ondanks dat ik dat begrijp vind ik het zelf toch niet leuk om het op deze manier te doen.

Een goede oplossing heb ik nu dus gevonden in de vorm van Cheqi. Ik zal je even vertellen hoe het werkt.

Cheqi geven

De app Cheqi

Als gever download je de app Cheqi op je telefoon. Je hoeft geen banknummer te weten, maar alleen adresgegevens van de persoon in kwestie. Tenminste, als je de Cheqi per post wilt laten versturen. Want je kan ook een cheqi per mail versturen als je dat wilt. Makkelijker kan haast niet.

Aangezien Luc en Lotte nog thuis wonen is het adres simpel, maar van de meeste vrienden en familie heb je de adresgegevens wel toch? En anders is er altijd wel een manier om daar achter te komen. Makkelijker dan het achterhalen van een banknummer en helemaal beter om te vragen aan de persoon die je het geld cadeau wilt geven. Je kan natuurlijk ook vragen of die persoon je een tikkie wil sturen, maar dat is een beetje raar hé ?! Het leuk van per post versturen is dat de ontvanger je kaart ook echt in de brievenbus krijgt en je zo het geld cadeau kan geven. En brievenpost vinden we allemaal tof om te onvangen!

Geld cadeau geven met Cheqi
Vanuit je luie stoel regel jij een leuk cadeautje voor iemand anders 😉
geld cadeau geven

Goed. Als je het adres hebt, dan is het alleen nog maar een kwestie van een leuke kaart uitkiezen (volop keuze), aangeven welk bedrag je wilt geven én eventueel nog een cadeautje toevoegen als je dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke Tony Chocolonely reep. Je kan ook nog een lief berichtje toevoegen dat voor je op de kaart geprint wordt. Zo kan je mij het geven van je cadeau naast geld ook een persoonlijke boodschap meegeven.

Cheqi ontvangen, wat nu?
Te leuk toch, deze kaarten!

Wat kan je doen als je een Cheqi ontvangt?

Als je een Cheqi cadeau krijgt van iemand dan kan je het geld dat je gekregen hebt op een eenvoudige manier op je rekening krijgen. En wel als volgt:

Op je Cheqi staat een QR code en die scan je met je telefoon. Sommige telefoons scannen een QR code gelijk met de camera als je er op richt en op andere telefoons kan je een willekeurige QR code app installeren. Persoonlijk ga ik er even vanuit dat je die al hebt, want wie scant er nu niet zo nu en dan een QR code?

Is het de eerste keer dat je een Cheqi ontvangt? Dan moet je je identiteit bevestigen door eenmalig veilig via Ideal 1 cent over te maken. Heb je dat gedaan dan staat het geld de volgende dag op je rekening. Bij de volgende Cheqi die je ontvangt hoef je alleen nog maar de QR code te scannen. Handig toch?

Dikke tip: Voor de feestdagen hebben ze hele leuke (nieuwe) kaarten waar je uit kan kiezen én het versturen van een Cheqi kan zonder verzendkosten. Deze nemen ze tijdelijk bij Cheqi voor hun rekening.

Wanneer is het geven van een Cheqi handig?

Er zijn natuurlijk genoeg momenten waarop je een Cheqi kan gebruiken. Ik zal er even een paar doornemen:

  • Je kinderen willen graag ‘digitaal’ geld cadeau maar je vindt het niet leuk om het te geven door gewoon over te maken. Stuur ze dan een Cheqi per post en de rest regelen ze zelf.
  • Je nichtje is bevallen en je wilt ze graag een kleinigheidje sturen met wat geld
  • Je gaat met de hele vriendengroep geld cadeau geven aan een jarige job. Stuur de Cheqi naar jezelf, pak hem in en neem hem mee naar het feestje!
  • Je wilt graag je kleinkinderen verrassen op hun échte verjaardag en niet pas als het feestje is in het weekend

Nou, zo kan je nog tal van momenten verzinnen om op deze manier geld cadeau te geven. Handig, snel gedaan én leuk om toch persoonlijk post te ontvangen. En bovenal… heel veilig op deze manier. De tijd van geld in ene envelop per post sturen is al lang voorbij, maar op deze manier kan het wel.

Ook een Cheqi versturen? Je download de app in de App store of via Google Play. Meer informatie over Cheqi vind je op de website.

Nog even dit…

Ik hoor je denken… wat nu als ik een Cheqi cadeau geef met geld en de ontvanger die ‘int’ het geld niet? Geen zorgen, het geld dat je cadeau hebt gegeven gaat niet verloren. Het wordt in de tussenliggende periode op een aparte rekening gereserveerd totdat de ontvanger het geld middels de QR code int. Wordt het geld niet opgehaald? Dan krijg je na drie maanden het bedrag automatisch teruggestort. Op deze manier weet je dus zeker dat er geen geld kwijt raakt.

Zelf ook een Cheqi proberen om geld cadeau te geven?

Zelf ook eens proberen? Dan kan je -met een beetje geluk- starten met het ontvangen van een Cheqi. Ik mag namelijk 2 Cheqi’s ter waarde van € 25,00 per stuk weggeven. Dat betekent dus gewoon geld cadeau geven voor mij en misschien wel € 25,00 op je bankrekening erbij. Voor niets!

Nou ja, niets… ik zou het dan wel tof vinden als je Cheqi ook een beetje ondersteunt. Die geven het per slot van rekening zomaar weg. Op de volgende manier kan je meedoen:

  • Installeer de Cheqi app op je telefoon en maak er een screenshot van.
  • Zet deze screenshot op je Facebook of je Instagram middels een post of in een verhaal/story
  • Tag MamsatWork en Cheqi in die post of story zodat we het kunnen zien (anders weten we het niet)
  • Volg ons op Instagram: MamsatWork en Cheqi

Gedaan? Jeej! Je maakt nu kans op een Cheqi van € 25,00! Dat is best snel verdiend dan hè.

Op 15 december 2021 trek ik de twee winnaars en die krijgen dan bericht van me.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven