Geld overhouden aan je scheiding? 3 tips

Scheiding achter de rug? Naast het feit dat je een scheiding moet verwerken kan je er ook nog eens financieel een flinke dobber aan hebben. Wild je geld overhouden aan je scheiding? Check dan deze 3 tips.

geld overhouden aan je scheiding

Geld overhouden aan je scheiding: 3 tips

Een scheiding kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Als jij en je (ex-)partner elkaar niet meer kunnen luchten of zien, of er is geen passie meer, draait het misschien wel uit op een vechtscheiding.

Wanneer dit het geval is, ben je vast en zeker blij als de scheiding achter de rug is. Maar financieel moet je misschien wel veel inboeten. Hoe kan je nu toch geld overhouden aan je scheiding?

Verkoop je trouwring als dat kan

Er zijn mensen die de ring weggooien, maar dit is zonde als hij je veel geld gekost heeft. In dat geval kun je ervoor kiezen om de trouwring te verkopen. Hoe je dat doet en geld kan overhouden aan je scheiding lees je hieronder.

Is mijn trouwring geld waard?

Allereerst moet je checken of je trouwring überhaupt geld waard is. in de meeste gevallen is dit wel zo en dan kan je daar toch mooi wat geld aan overhouden na je scheiding. De moeite waard dus om uit te laten zoeken.

Als het om een gouden ring gaat, is de kans groot dat verkoop ervan de moeite waard is. Ook de verkoop van een zilveren trouwring kan je een leuk geldbedrag opleveren. Mits dat het om écht goud en zilver gaat.

Je kan zelf online kijken wat je trouwring misschien gaat opleveren, maar handiger is het om naar een Goudwisselkantoor te gaan.

Naast goud inwisselen kun je hier ook een taxatie uit laten voeren. Zo’n professional weet precies waar hij op moet letten, waardoor hij je kan vertellen hoeveel jouw ring waard is.

Hoe kan je die trouwring verkopen om geld over te houden aan je scheiding?

Heb je jouw gouden trouwring laten taxeren? Dan weet je inmiddels hoeveel goud verkopen je op kan leveren en je geld kan overhouden aan je scheiding.

Als je besluit om de ring te verkopen, moet je eerst een geïnteresseerde partij vinden. Lastig is dit niet, want er is vandaag de dag veel vraag naar goud. Bied je jouw trouwring te koop aan op het internet? Kijk er dan niet van op als je binnen de kortste keren een groot aantal berichten krijgt.

Maar je kan natuurlijk ook aan de goudexpert die de taxatie gedaan heeft vragen of hij interesse heeft om een bod te doen. De meeste doen je dan gelijk een vrijblijvend voorstel. Kan je je daar in vinden dan neem je de cash gewoon gelijk mee naar huis!

Al je geldzaken goed regelen en laten beoordelen

Word je verrast door je partner met de scheidingsaanvraag? Dan kan het zomaar zo zijn dat je geen flauw idee hebt wat je overkomt. Wil je toch nog geld overhouden na de scheiding, neem dan in ieder geval de tijd.

En ga niet alleen aan het regelen. Doe geen toezeggingen voordat je exact helder in beeld hebt hoe jullie financiële situatie is, wat je mogelijkheden zijn en hoe een eerlijke verdeling tot stand kan komen.

Op het Nibud kan je de nodige informatie vinden over het regelen van je geldzaken bij een scheiding zodat je er ook nog wat geld aan kan overhouden. Maar beter is het nog om een financiële intermediair in de arm te nemen.

Denk aan het opgebouwde pensioen!

Deze tip wil ik je niet onthouden, want dit wordt in veel gevallen vergeten.

Heb jij bijvoorbeeld veel in het huishouden gedaan en substantieel minder gewerkt omdat je de kinderen veel meer hebt opgevangen? Dan is het goed om te weten dat je nog meer geld aan de scheiding kan overhouden dan je dacht.

Wist jij dat je wellicht recht hebt op een deel van het pensioen van je (ex) partner? Los van het regelen van je scheiding met betrekking tot de kinderen is er ook financieel dus nog het nodige te doen.

Dit kan je nog regelen tot twee jaar na je scheiding, maar veel vrouwen zijn hier niet eens van op de hoogte. Doe er je voordeel mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven