Geld verdienen met bloggen, vind jij dat ‘vies’ of niet ?

Daar gaan we weer. Het gaat weer eens een keer over bloggen. En dan zelfs nog over geld verdienen met bloggen 😉 . Ben jij een (hardwerkende) moeder die graag onze artikelen leest, maar zelf niet blogt? Dan mág je dit artikel overslaan, maar je mag het uiteraard ook lezen en me vertellen wat jij ervan vindt. Dat heb ik eigenlijk nog veel liever want ik ben juist op zoek naar jouw mening!

Vind jij het vervelend dat wij (soms) geld verdienen met bloggen?

Stoort het je dat wij soms geld verdienen met ons blog? Of stoort het je helemaal niet? Eerder schreef ik over een stuk in de Telegraaf. Als headline stond er ‘bloggers leven bijna gratis‘ en ik vergeleek mijn werk met dat van een bakker 😉 . Niet helemaal terecht, want ik sta nooit zo vroeg op en ik ben geen held in brood bakken, maar je snapt vast wel wat ik bedoel. Waar gewerkt wordt, daar ‘moet’ geld verdiend worden. Want ook wij willen graag onze boterham beleggen. Maar niet ten koste van alles.

geld verdienen met bloggen

Hoe verdienen we dan met bloggen ?

Ik wil je graag even kort vertellen hoe wij ons geld verdienen met bloggen. Vergeet daarbij niet dat het ons in eerste instantie gaat om het delen van ervaringen en het schrijven van leuke teksten 😉 . Want positieve reacties naar aanleiding van een herkenbaar stuk, die geven de blogger energie om door te gaan maar ook de zakelijke rekening moet gevuld worden.

Geld verdienen via banners

Een van de meest voor de hand liggende manieren om geld te verdienen met bloggen die ook voor de bezoekers eenvoudig zichtbaar is. Banners. Je ziet bij ons op de website een aantal banners staan. Deze banners daar verdienen we aan. Andere bedrijven kopen deze ruimte als het ware in om iets van zichzelf te laten zien op MamsatWork in de hoop dat jij geïnteresseerd bent in hun product, doorklikt en een aankoop doet. Wij proberen het aantal banners beperkt te houden. Op vaste posities binnen MamsatWork vind je ze, maar wij de overlays (je weet wel, van die banners die je eerst weg moet klikken voordat je kan beginnen met lezen, maar waarvan je het kruisje niet kan vinden. Zo irritant!) die proberen we te beperken.

Geld verdienen via sponsored posts of reviews

We schrijven in opdracht van bedrijven. Omdat zij graag een product willen promoten of laten testen bijvoorbeeld. En dat kan van alles zijn. In het blog vind je dan terug dat we een product hebben ontvangen waar we vervolgens over schrijven. Soms wordt daar ook nog extra voor betaald, en soms niet. In alle gevallen is het in ieder geval zo dat wij onze eigen mening geven die niet beïnvloed wordt door het feit dat we dit product hebben ontvangen. Hebben we iets ontvangen waar we echt niet tevreden over zijn maar waar wel een opdracht aan ‘hangt’? Dan koppelen we dat terug naar de opdrachtgever en schrijven we er niet over. Dan die week maar geen luxe belegde boterham, maar we gaan geen verhaal ophangen dat niet klopt.

geld verdienen met bloggen

Geld verdienen via affiliate marketing

Schrijven zonder een betaalde opdracht, maar met een linkje erin voor provisie. Ook op deze manier kan je geld verdienen met bloggen. Als wij bijvoorbeeld een artikel schrijven over een boek wat we gelezen hebben, dan vind je daarbij vaak een link naar bol.com waar je het boek kan kopen. Dat doen we om jou te vertellen waar je het kan kopen en natuurlijk is het dan mooi meegenomen als je het inderdaad koopt, want dan krijgen wij daar een klein percentage van (zo’n 6-7 % van de aankoopprijs geloof ik). En het kost jou niets extra’s.

Zo werkt namelijk affiliatemarketing. Nu werken lang niet alle bedrijven op deze manier, maar alle grote bedrijven zeker, en ook een hoop kleinere bedrijven. Koop jij iets via een link van een website (die van ons of die van een ander) bijvoorbeeld bij Zalando, H&M of de Hema? Dan is de kans groot dat de eigenaar van die website dus een klein bedragje aan jouw aankoop verdient.

Wat vind jij hiervan?

Vind je dat erg? Of heb je er wel vrede mee dat wij (en vele anderen met ons) geld verdienen met bloggen? Ik vind het zelf geen probleem, maar dat komt omdat ik al wat langer mee draai in de business en weet hoe het werkt. En zoals gezegd… iedereen wil graag wat verdienen. En als dat dan ook nog eens kan met iets wat je leuk vindt dan is dat helemaal fantastisch natuurlijk. Daar komt nog eens bij dat het voor jou als koper niets uitmaakt. De prijs wordt er voor jou niet hoger door. Sterker nog… als jij rechtstreeks koopt bij Bol.com, dan wordt alleen Bol.com daar beter van. Koop je via bovenstaande link iets bij hen, dan word ik daar ook ietsiepietsie beter van 😉 . DANKJEWEL!

Dat zorgt ervoor dat MamsatWork ook weer wat extra kan investeren in leukere artikelen en dat wij bijvoorbeeld onze bloggers kunnen betalen, want ook betaald bloggen is een optie. Dus ook namens hen… DANKJEWEL 😉 .

Ben je zelf blogger? Dan wil je natuurlijk ook graag weten hoe je geld kan verdienen met bloggen, want zeg nu zelf … ieder zakcentje is mooi meegenomen toch? Regelmatig schrijf ik blogs over ‘bloggen’ gewoon omdat ik mijn spreekwoordelijke ei kwijt moet, zo ook in dit geval. Maar binnenkort komt er een leuk artikel over geld verdienen met je blog voor bloggers waar je misschien nog wat van kan leren, so stay tuned! Wil je nog meer tips over bloggen, lees dan ook hier eens.

Laat je me nog even weten hoe jij tegenover bovenstaande verhaal staat?

4 gedachten over “Geld verdienen met bloggen, vind jij dat ‘vies’ of niet ?”

  1. Volgens mij beginnen de meeste bloggers aan schrijven op een blog door passie…. soms loopt het ‘uit de hand’ en krijg je aanbiedingen om betaald te schrijven, in die situatie zit ik nu sinds kort…

    Ben niet vies van iets verdienen met mijn blog, het kost immers ook geld (zoals elke hobby)!

  2. Ik vind het terecht als mensen geld verdienen aan bloggen. Ik verdien er niets aan ik heb een hobbyblog. Ik probeer nu wel iets met affliate marketing ik heb er nog niets aan verdiend. Niet dat ik het al lang doe. Ik mag niet klagen. Ik wilde het geld gebruiken om de winacties op mijn blogs te bekostigen. Ik snap best dat mensen er iets aan wil verdienen. Ik vind dat terecht. Bloggers doen moeite om content te creëren, ze mogen best beloond worden als ze dat willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven