Mensen die zich gelukkig voelen in hun relatie sporten minder

Kijk, eindelijk snap ik waarom dat sporten bij mij minder in mijn bloed zit. Ik heb geluk in de liefde. Het is dus eigenlijk gewoon een goed teken. Als je minder sport dan komt dat omdat je lekker in je vel zit in je relatie. Dat is bij mij dus blijkbaar altijd al zo geweest, want ik ben van nature niet zo’n sporter. Ik doe het wel, soms. Maar het komt niet uit mijn hart zeg maar. Nu weet ik dus hoe dit komt. Het heeft niets met luiheid te maken, of met te druk zijn. Het komt door mijn geluk in de liefde <3 .

geluk in de liefde

Geluk in de liefde zorgt voor minder sporters

Van de week was bij Edwin Evers op de radio dat mensen die NIET sporten zich gelukkiger voelen in de liefde. Uit onderzoek gebleken. De verklaring blijkt heel simpel (heb je eigenlijk geen onderzoek voor nodig): Voel je geluk in de liefde, dan voel je je gerespecteerd door je partner. Als gevolg daarvan wordt de drang om te sporten minder, aangezien je partner ’toch wel’ van je houdt.

Andersom geldt het uiteraard ook. Heb je minder geluk in de liefde en loopt het allemaal niet zo lekker, dan zoek je het sporten eerder op om jezelf gelukkig te voelen. We weten allemaal dat er bij sporten stofjes in je hersenen (oa endorfine) aangemaakt worden waardoor je je gelukkiger gaat voelen. En je wilt er beter uitzien. Voor je partner, of voor anderen, dat kan natuurlijk ook.

Mensen die dus ongelukkig zijn in de liefde zullen eerder hun heil zoeken in sporten. Of chocolade, dat kan ook 😉 .

Accessoires voor fanatieke sporters

Sporters in hun midlife crisis

Mannen die in hun midlife crisis zitten laten dit ook zien. Zij beginnen vaak weer fanatiek te sporten. Dit kan zelfs extreme vormen aannemen aangezien de midlife crisis dan ook nog een extra duit in het zakje doet. De geluk in de liefde lijkt weggezakt. Het is-dit-het-nu-gevoel steekt de kop op en de rariteiten worden steeds erger. Volop sporten om er beter uit te zien, veel op stap gaan, emotionele ontrouw en verdere losbandigheid.

Zorgelijk wordt het dus als een van de twee fanatiek sport en de ander niet. Is het dan een eenzijdig geluk in de relatie? Dit kan, maar hoeft niet gelukkig. Dus niet als zoete koek slikken (sowieso niet goed als je minder sport, al die koek), want het vele sporten kan ook vanuit een soort verslaving voor het sporten ontstaan. Er zijn nu eenmaal mensen die sporten echt heel leuk vinden. Ik niet. Ik mis dat stofje blijkbaar…

Lees ook: 21 excuses om niet te sporten

En jij? Ben jij een fanatiek sporter of juist niet en hoe staat dat in verhouding tot jouw relatie?

 

2 gedachten over “Mensen die zich gelukkig voelen in hun relatie sporten minder”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven