Kies de optie die het meeste geluk brengt en gelukkig worden is binnen handbereik

Alles kun je afmeten aan de hoeveelheid geluk dat het opbrengt. Dat is een waarheid als een koe. Niets is iets waard als het niet genoeg geluk oplevert en als gelukkig worden niet in beeld komt. Geluk voor jezelf of voor een ander.

gelukkig worden

Gelukkig worden heb je (deels) zelf in de hand

Een ander blij maken maakt jezelf dubbel gelukkig, dat is statistisch bewezen, wist je dat? En dat kun je dan per situatie opnieuw afwegen. Gelukkig worden is een mogelijkheid als je die afwegingen steeds maakt.

Gelukkig worden van een jurk

Jurk in de uitverkoop voor vijfentwintig euro? Niet gelijk aanschaffen. Eerst bedenken of het iets toevoegt aan je leven en je er gelukkig van gaat worden.

Heb ik het nodig? Als het antwoord ja is, duidelijk, dat brengt geluk op. Is het antwoord nee, dan moet je je afvragen of je er toch blij van wordt als het in je kast hangt. Is het antwoord ja op die laatste vraag? Overweeg dan of het niets anders in de weg staat. Moet je je geld niet eigenlijk aan iets uitgeven wat meer oplevert? Zoals een tandartsrekening, waarvan je behoorlijk ongelukkig kan worden als je die niet betaald? Hoeft dat niet, doen! Maak een pirouette in je nieuwe jurk en lach de wereld tegemoet.

Wist je trouwens dat gelukkig worden en consuminderen hand in hand gaan?

Gelukkig worden van een pak koekjes

Word ik gelukkig van het eten van een pak koekjes? Heb je de rest van de dag niets anders tot je beschikking, en honger? Is koek het allerlekkerste op de wereld? Heb je erg veel moeite gedaan voor je koekjes? Vooral lekker opeten, want dan ga je daar gelukig van worden.

Is het om verveling tegen te gaan. Bestaan er veel lekkerdere dingen op de wereld? Ben je bang voor overgewicht, hoeveel suiker per dag je binnenkrijgt of een rot gebit? Dat is het niet waard, weg met die koek. Dat gaat dan gek genoeg veel makkelijker. Vooral met die dikke tompouce in je hoofd die je zaterdag wél gaat nemen. En dan daarover niet tegen jezelf zeuren, genieten is namelijk ook heel gezond en geeft ook een geluksgevoel.

Zet je baan eens in het daglicht van geluk

Het werkt ook voor de grotere dingen in het leven. Je baan is shit, maar hij betaalt zo lekker. Zijn er geen andere opties? Red je het absoluut niet zonder je baan? Word je zo gelukkig van luxe dat je acht uur per dag afzien wil verdragen? Houden die baan! Maar is misselijk worden als je de receptioniste ziet het waard? Kijk je de hele dag op de klok of het al tijd is om naar huis te gaan? Vertrouw je je collega’s niet? Ga je gelukig worden van elk jaar een nieuwe auto? Hell no!

Of je relatie…

Je relatie is eigenlijk niet zo heel erg leuk meer. Word je nog blij van die man? Is het niet leuke stukje te repareren, kan je jullie relatie verbeteren en worden jullie dan weer mega gelukkig samen? Heeft hij zoveel geld op de bank dat het alles compenseert? (lukt nooit). Houden die gast. Maar denk je dat je leven zonder hem wel heel aanlokkelijk is? Komt het eeuwige gezeur en de ruzie je neus uit? Neem liefdevol afscheid en ga de wijde wereld in. Daar word je waarschijnlijk dan allebei gelukkiger van.

Hiervan word ik gelukkiger

Zelf geef ik eigenlijk veel te veel geld uit aan reizen. Soms schrik ik van de bedragen. Maar dan denk ik, als ik nu geen geld had, en 10.000 euro van iemand kreeg. Wat zou ik dan doen? Als ik nu 94 was en terug keek op mijn leven, wat zou ik dan gedaan willen hebben? Precies. Super happy betaal ik een rekening voor een verre vlucht. Wel zorg ik dat ik altijd in balans blijf door dingen waar ik minder blij van word te ‘laten’, of er minder van te hebben.

Gelukkig worden doe je nu, niet later!

Ja ja, ik snap dat niet alles zo makkelijk gaat. Het klinkt wellicht wat simpel. Inderdaad, het leven is complex. Maar als het je lukt om de afweging steeds te maken, dan is het toch zonde om met een ongezellige kop dag na dag te “verdragen”, en te wachten op “later”.

Want ik heb nieuws voor je, het is nu! Dus wees lief voor jezelf en je geliefden en kies altijd de optie die het meeste geluk brengt, waarmee ik dus niet wil zeggen dat tijdelijk geluk dan voor alles gaat.

Shutterstock foto van gelukkig worden van chocolade door RossHelen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven