Alledaags geluk en gelukkig zijn; het zit hem in de kleine dingen

Alledaags geluk is weggelegd voor iedereen! Waarom? Omdat gelukkig zijn en het grote geluk juist in de kleine dingen zit. Stiekem weet jij dat ook wel -net als ik- alleen we vergeten het toch vaak weer. Veel mensen zijn op zoek naar geluk of een gelukkig leven. Vaak is dit een droom voor de toekomst, een staat die we hopen te bereiken als we een andere baan hebben of als we een huis hebben gebouwd. Of als we kinderen hebben of met pensioen zijn. Zo lijk je altijd maar bezig te zijn met een moment wat nog moet gaan komen. In plaats van simpelweg te genieten en gelukkig zijn.

Er zit namelijk zoveel geluk al in ons en het is daarnaast aanwezig om ons heen. We vergeten ernaar te kijken door ons drukke leven of hebben dingen meegemaakt waardoor we dat kleine geluk juist niet meer zien. Herken je dat?

Gelukkig zijn met alledaags geluk

Geluk gaat niet enkel en alleen over genot en plezier. Maar ook hoe je omgaat met problemen en tegenslagen. Het gaat bij een geluksgevoel om tevredenheid over je hele leven in totaal.

Geluksmomenten zitten niet in materiële zaken, maar juist in ervaringen en belevingen in het hier en nu. Petra en Brigitte van Alledaags Geluk geloven dat juist deze kleine geluksmomenten bij elkaar het grotere geluksgevoel maken!

gelukkig zijn met alledaags geluk

Hoe kan je je geluksmomenten ervaren?

Er liggen veel geluksmomenten voor het oprapen en in het zicht, je moet er echter wel naar (leren) kijken om gelukkig te zijn of het gevoel te ervaren. Een van de meest effectieve manieren om dit te leren zien is een dankbaarheidsoefening waarbij je wekelijks terugkijkt naar datgene waar je dankbaar voor bent geweest in die week. Het geeft je meteen weer een goed gevoel en laat je focussen op positieve ervaringen.

Lees ook: gelukkig zijn is leeftijdsgebonden

Tegelijkertijd kun je ook zelf geluksmomenten creëren. Wanneer je met een glimlach naar buiten gaat en lacht tegen iedereen die je tegenkomt, krijg je (bijna) altijd een lach terug. Soms verbaasd, maar ook dat is leuk. Bij lachen komt de stof endorfine vrij en die maakt gelukkig. Je geeft dus de ander maar ook jezelf een geluksmoment cadeau, zo makkelijk is gelukkig zijn en zo klein kan geluk zijn. Het gevoel is echter groots en waardevol. Het kost niks, maar levert veel op!

Momentjes van Alledaags Geluk

 • Als de cake in de oven staat de gardes aflikken
 • Een fonetisch geschreven briefje van je kind krijgen
 • Dat tijdens het vouwen van de was alle sokken en paar vormen
 • De schaterlach van een kind
 • Als je kookkunsten gewaardeerd worden
 • Als je kinderen allemaal op bed liggen
 • Fotoboeken van vroeger bekijken
 • Als iemand je een parkeerkaartje geeft dat nog geldig is
 • Eindelijk op een woord komen dat al heel lang op het puntje van je tong ligt
 • Ontbijt op bed krijgen van de kinderen

Lees ook: winterdepressie, hoe kom je er vanaf?

Petra en Brigitte zijn twee werkende moeders met beiden een jong dynamisch gezin met 3 kinderen. Ze zijn druk met werk, hebben een sociaal leven, zijn af en toe sportief actief en houden daarnaast van het bourgondisch leven.

Soms druk, veel geregel, af en toe hectisch, niet altijd op rolletjes. Zo kan je hun levens wel omschrijven. Lekker herkenbaar denk ik 😉 . Elke dag weer een leuke uitdaging. Zij zijn inmiddels ‘geoefend’ in het herkennen van alledaags geluk. Gelukkig zijn betekent voor hen ook doorgeven wat ze zelf geleerd hebben. Ze willen met Alledaags Geluk dan ook anderen deze momenten laten ontdekken, ervaren en doorgeven.

Alledaags geluk kalender

Alledaags Geluk kalender

Brigitte en Petra hebben speciaal voor gezinnen de Alledaags Geluk Doordeweek kalender 2018 uitgebracht. Deze kalender daagt gezinnen uit met elke week:

 • Een inspirerende vraag om alledaags geluk te ontdekken
 • Een uitdagende opdracht om alledaags geluk te ervaren
 • Een alledaags geluksmoment om te delen

Kinderen kijken op een andere manier naar dingen: open minded, creatief en verwonderd. Door dit te delen met elkaar krijg je als volwassene ook de mogelijkheid om met een andere blik te kijken naar het dagelijks leven. Het gebruik van de kalender inspireert je met het hele gezin samen de mooie momenten te pakken en te creëren.

Winactie

Omdat geluk zich vermenigvuldigt door het te delen, zijn ze nieuwsgierig naar jouw Alledaags Geluksmoment. Deel jouw mooiste #alledaagsgeluk moment met ons hieronder en wie weet win jij zo’n mooie inspirerende kalender! Je kan meedoen tot 8 december 2017, maar je kan hem ook uiteraard gewoon zelf bestellen! De winnaar is getrokken, check onze facebookpost.

Ik ben benieuwd naar jullie momentjes!

 

29 gedachten over “Alledaags geluk en gelukkig zijn; het zit hem in de kleine dingen”

 1. Avatar foto
  Jeanne van der Heijden

  Als mijn dochter thuiskomt van school. Dan krijg ik hele verhalen te horen met een glunderend gezichtje. Priceless!

 2. Als wij uit het werk thuis komen, nemen we een heerlijke cappuccino met wat lekkers erbij. Dat is zo’n heerlijk genietmomentje.

 3. Als we na het eten met z’n allen rondom de bank hangen, spelen en kletsen met het hele gezin (wij en 7 kids!). Puur genieten!

 4. Mijn geluksmomentjes zijn als ik iets win en dan onverwacht toch een sinterklaas of verjaardagscadeautje voor mijn kinderen heb

 5. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Een geluk moment is in de ochtend met de kinderen en mijn man.
  De kinderen naar school en mijn man en ik naar ons werk.
  Met z’n alle ontbijten en dan aan de dag beginnen.

 6. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Mijn allesdaags gelukmomentje is ‘s avonds mijn dochters in bed toestoppen en dat is een heel ritueel. De dekens goed leggen, de knuffelberen erbij een glaasje water en even lekker knuffelen, waarbij ze mij niet meer los willen laten.

 7. Op zondag ocht om 7u ontbijtje aan het maken. Vroeger moest ik daar niet aan denken maar nu, kan ik er stiekem heel erg van genieten. Zeker nu het ook donker is, zo’n heerlijk moment….echt saampjes

 8. Mijn alledaagse geluksmomentjes zijn mijn kleinkinderen, als ze bij mij zijn.
  Dan beleef ik zoveel plezier van ze, dat ik er weer een tijdje tegen kan.
  Dat is geluk!
  Ik doe graag mee en volg op Bloglovin.

 9. Mijn geluksmoment van de dag is wakker worden van het gerommel in de keuken waar mijn kinderen samen een zondag-ochtendontbijtje voor me aan het maken zijn. En ik net doe alsof ik nog slaap als ze naar boven komen rammelen.

 10. Avatar foto
  Ramona Van Leeuwen

  Als we de kinnderen naar bed brengen, even een verhaaltje, even kietelen, kriebelen, de nieuwtjes van school horen, nog even een extra kus….en dan samen op de bank een kopje koffie..

 11. Avatar foto
  karin van Binnendijk

  Geluksmomentje van de dag: als ik denk aan de tweespraak van Winnie the pooh en Knorretje.
  Winnie : welke dag is het?
  Knorretje: vandaag!
  Winnie: ah…mijn lievelingsdag!

 12. Avatar foto
  Katrien Goossens

  Mijn geluksmomentje is wanneer we voor het gaan slapen nog even een spel spelen. Samen lachen, vertellen, en stiekem hopen dat je gaat winnen… de winnaar wordt nog even gevierd en daarna gaan we nog even bij de kinderen in bed knuffelen. Wanneer je dan de deur sluit en naar de woonkamer gaat hoor je nog een stem… slaapwekkend liefste mama van de hele wereld… (smelt smelt)

 13. ’s Ochtends vroeg, mijn wekker gaat, veel te vroeg uiteraard, en steevast hoor ik dan de kamerdeur van mijn jongste van 5 open gaan, blote voetjes trippelen over de gang en een slaperig hoofdje aan mijn bed. “Nog even knuffelen voor je gaat douchen mama” en dan kruipt hij nog even bij me onder de dekens. Beter kan je dag toch niet beginnen?

 14. Als ik ’s morgens naar het slapende gezicht kijk van mijn partner die ernstig ziek is …….. dan denk ik ……… hè gelukkig ….. hij leeft nog ….. weer een dag fijn samen

 15. Bij mij begint het ’s ochtends vroeg al wanneer poes me wakker komt maken door kopjes te geven. De hele dag kleine momentjes, van knuffels, leuke uitspraken etc. ’s avonds het gebedje voor de kleinkinderen wat oma vroeger voor ons op zei toen we klein waren (dank lief heertje…).

 16. Avatar foto
  Sharon de Ridder

  Mijn #alledaagsgeluk is in de ochtend mijn dochters uit bed halen en die heerlijk warme armpjes om je nek voelen en aan hen snuffelen wanneer ze nog zo lekker naar slaap ruiken <3

 17. de woensdag dat ik op mijn kleindochter pas de dag is dan voor ons tweetjes en we doen aan yoga dansen op kabouter Plop en genieten van elkaar ze is nu 2 jaar

 18. Wat leuk. Misschien niet alledaags, maar gisteren was ik jarig en onverwachts waren er allemaal mooie momentjes. Van mensen die me in het voorbij rijden feliciteerden, tot kaaartjes, visite en cadeaus en mijn huppelende dochters

 19. Mijn allesdaagsgelukmomentje is ‘s avonds voor het slapengaan nog een half uurtje verhaaltje lezen en babbelen met mijn dochtertje. We praten over de gebeurtenissen van de dag, wat ons verdrietig of blij maakte, over onze dromen, over van alles, of gewoon even knuffelen. Daar genieten we allebei heel erg van na een intense dag op het werk en school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven