Gender reveal; de leukste ideeën om het geslacht van je baby te onthullen

Een heuse gender reveal party, daar had ik 13 jaar geleden toen onze oudste geboren werd nog nooit van gehoord. En al had ik er van gehoord, dan denk ik nog niet dat ik er iets mee gedaan had. Maar stiekem vind ik het soms toch wel leuk om bij een ander te zien. Wil jij meer gender reveal ideeën? Kijk dan zeker even verder.

Ik ben niet van de enorme aandacht bij een gender reveal party, maar heb toch al heel wat leuke gender reveal ideeën voorbij zien komen. Want op een leuke manier het geslacht van je baby onthullen aan anderen is best een geinig idee en tegenwoordig ook in Nederland helemaal geaccepteerd.

Wil je nog leuke ideeën opdoen voor je gender reveal party, lees dan zeker even verder!

Update februari 2023

gender reveal party

Gender reveal ideeën voor je party; waarom, hoe en tips

Waarom zou je in godsnaam een gender reveal party willen? Dat deden we vroeger toch ook niet, hoor ik menig oudje roepen. Nee, klopt. Maar tegenwoordig doen we dat wel. Soms. Lekker pûh!

Waar komt de gender reveal party vandaan?

Dat mag duidelijk zijn, het daadwerkelijk onthullen van het geslacht nog voor je baby geboren is, dat komt uit Amerika overgewaaid. Net als de Cake Smash en de baby shower overigens. Ook zo’n leuk idee. Als je ervan houdt dan hè. Waarom dan een gender reveal en waarom niet afwachten tot de geboorte. Nou, ik kan je zeggen… er zitten nogal wat voordelen aan het vooraf weten van welk geslacht je baby is.

  1. De kleertjes voor je baby
  2. De babykamer

1. De kleertjes en onze eigen gender reveal

Bij de eerste wisten wij ook niet of we een jongen of een meisje zouden krijgen. En achteraf baalde ik daar behoorlijk van. Op zich is het een leuk verrassing hoor, om er pas bij de geboorte achter te komen of je moeder bent geworden van een jongen of een meisje.

Ook al heb je dan geen gender reveal party. Maar ik heb ook een hele stapel babykleertjes weg kunnen doen zonder dat ze gedragen zijn. Want toen ik ein-de-lijk bij de geboorte erachter kwam dat we een jongetje hadden wilde ik stoere kleertjes voor hem. En geen kaki genderneutrale shit!

Bij de tweede wilde ik het wel graag weten. En Frank ook, dus daar waren we snel uit. Geen briefje mee waar het geslacht van onze baby op stond, nee, gewoon ‘in your face’ bij de echoscopiste. Het bleek een meisje! Joehoe! Lekker shoppen dus voor nieuwe babykleertjes. Heerlijk.

Reden nummer één dus waarom je wat mij betreft altijd een gender reveal party kan houden, desnoods alleen al voor jezelf… de kleertjes! En met onderstaande toffe ideeën voor een gender reveal kan jij het ook onthullen aan anderen als je wilt.

babykamer jongen

2. De babykamer

Net zo leuk als het uitzoeken van de babykleertjes is het opdoen van babykamer inspiratie en het daadwerkelijk inrichten van de babykamer. En dat kan toch écht beter als je vooraf weet of je een jongetje of een meisje gaat krijgen.

Niet dat je anders geen mooie babykamer kan maken, maar door zo’n gender reveal wordt de keuze wel wat makkelijker. Je kan met kleine details gewoon nét een beetje meer de sfeer van een jongen of een meisje wegzetten. Ook die babykamer had ik anders gedaan als ik het geslacht van mijn baby geweten had.

De leukste babyspullen shoppen wordt gewoon een stuk meer fun.

Hoe organiseer je een leuke gender reveal party? Reveal tips en ideeën!

Ben je nog op zoek naar de leukste manieren om je eigen gender reveal party in elkaar te steken? Of wil je op een leuke manier de gender reveal alleen aan ouders en schoonouders kenbaar maken? We hebben een aantal toffe ideeën op een rijtje gezet voor je.

het geslacht van je baby onthullen met een tshirt foto

1. Je buik laten zien

Een hele leuke manier om het geslacht te onthullen is op bovenstaande manier. Je hebt er alleen een wit shirt en blauwe of roze verf bij nodig. Niemand die zo in eerste instantie ziet of je een jongen of een meisje krijgt. Extra mooi vind ik dat de handen samen een hart vormen.

gender reveal taart

2. De gender reveal taart

Je kan de gender reveal op een party onthullen met een fantastische taart. Dat ligt misschien een beetje voor de hand, maar als je gaat voor een moussetaart van handgemaakte hangop dan is dat tóch net even anders. Voor een handgemaakte moussetaart van hangop kan je terecht bij Zuster Evie.

Een heerlijk toetje na het eten, zo’n hangoptaart. Leuk moment (of bij de borrel) om het geslacht van je baby te onthullen. Zo’n moussetaart is overigens ook nog eens een stuk minder vet dan een standaard taart (scheelt zo ruim 35%). Uiteraard krijg je een roze of blauwe vulling op bestelling 😉 .

Ook leuk is een gehele witte taart met een ‘harde vulling’ die eruit loopt als je hem aansnijdt. Je kan hiervoor bijvoorbeeld bruidssuiker gebruiken, of blauwe smarties en m&m ‘s.

3. De gender reveal ballon

Een gender reveal met ballonnen is redelijk bekend. Maar daarom niet minder leuk. Je kan dat natuurlijk op verschillende manieren toepassen. Hieronder een aantal ideeën.

Eén ballon

Eén grote ballon vullen met confetti in de kleur blauw of roze, zoals hierboven gedaan is. Pak een zwarte ballon zodat de vulling nog niet zichtbaar is en prik de ballon door. Ook leuk: geef iedere gast op je reveal party een eigen ballon die iedereen gelijktijdig lek mag prikken.

een gender reveal met ballonnen

Een doos met ballonnen

Hier heb je heliumballonnen voor nodig. Je kan alle ballonnen in de kleur blauw of roze doen, maar je kan bijvoorbeeld ook allemaal witte ballonnen doen en één roze of blauwe erin. Zodra je de doos open maakt weet iedereen het geslacht van je baby, en niet alleen de personen die op je gender reveal party zijn!

met zwarte ballonnen het geslacht van je baby onthullen

Darten met een ballon

Allemaal zwarte ballonnen op een dartboard, waarvan er uit eentje maar de juiste kleur confetti komt!

Gekleurde confetti vind je hier en gekleurde ballonnen hier

zelf kraskaarten maken voor je gender reveal

4. Een gender reveal kraskaart maken

Ook zo’n leuk idee. Maak je eigen kraskaarten die je uitdeelt op je gender reveal party. Uiteraard krijgt iedereen zo’n kraskaart en moeten ze hem allemaal tegelijk gaan krassen! De verf die je gebruikt kan bijvoorbeeld zilverkleurige acrylverf zijn, gemengd met een klein beetje afwasmiddel.

Misschien heb je twee laagjes nodig om het dekkend te krijgen. Je kan de kraskaart tijdens je party geven, maar je kan hem natuurlijk ook gewoon versturen naar de personen die je graag wilt laten weten of je een jongen of een meisje krijgt.

blue chai tea bij een gender reveal

5. Blue Chai Tea om het geslacht te onthullen

Met deze Blue Chai Tea kan je een heuse high tea geven als gender reveal party. De thee wordt gemaakt van een bloem die de blauwe kleur aan de thee geeft. Het leuke is dat -door toevoeging van citroen- de thee roze wordt.

Tip: Geef bijvoorbeeld pipetjes bij de thee. Moet de thee blauw blijven dan doe je water in het pipetje, moet de thee roze worden dan doe je er citroensap in. Een paar druppels is al voldoende voor een roze kleur.

De thee bestel je hier

6. Gekleurde rook (of vuurwerk)

Een beetje kleur om aan te geven of je een jongen of een meisje krijgt, óók een leuk idee! In Amerika regelen ze zelfs vuurwerk in blauw of roze, maar je kan dus ook met een spuitbus een leuke twist aan je gender reveal party geven.

gender reveal party golfbal
Bron: Etsy

Je kan zelfs bijvoorbeeld een golfbal kopen (op Etsy) met daarin het rookpoeder. Super leuk effect natuurlijk als je die golfbal een ram geeft. Tip: wel buiten doen 😉 .

gender reveal golfbal

7. Een familie paintbal gevecht, of zoiets

Maak er echt een spelletje van door -met lekker weer- een soort van paintball gevecht te starten, maar dan minder pijnlijk. Dat kan door voor iedereen dezelfde kleur verf te pakken en daarmee meteen te revealen.

Je kan ook allemaal verschillende kleuren pakken en alleen papa en mama de roze of de blauwe kleur laten gebruiken!

bubbels zonder alcohol

8. Een toast uitbrengen op je kleintje

Geen party zonder toast, toch? Als je dan toch een drankje wilt doen, dan is een champagne de beste binnenkomer. Voor de mama to be natuurlijk zonder alcohol. Deze dronk ik niet lang geleden. Heerlijke bubbels zonder alcohol, gekregen van Gall & Gall maar écht een aanrader als je graag iets non-alcoholisch wilt drinken.

Afijn, wil je hier nog iets leuks mee doen, dan stop je er een eetbare bruisbal in mét de jsuite kleur natuurlijk. Hoe je die maakt? Dat laat Bibi je hieronder zien!

9. Gender reveal oreo’s

Bijna iedereen houdt van chocolade. En als je wat extra hormonen in je lijf hebt, dan waarschijnlijk helemaal. Deze chocolate oreos zijn dus helemaal ’the bomb’ op je gender reveal party.

Je maakt ze redelijk eenvoudig én kan ze leuk serveren op je high tea bij je blauwe thee! Met een beetje geluk kan je zelf wel bedenken hoe je deze maakt, toch?

gender reveal ooievaar pinata

10. Een pinata! En dan wel een ooievaar hè

Nog zo’n mooie tip om een leuke twist aan je gender reveal party te geven. Gebruik een pinata! Deze pinata hierboven is helaas niet zomaar verkrijgbaar, die moet je zelf maken. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar dan heb je ook wat zeg.

Ik snap eigenlijk niet dat ze die nog niet standaard zo verkopen, maar hier vind je in ieder geval de beschrijving van deze knapperd!

En hier lees je nog meer over een pinata maken.

11. Graffity maken als onthulling

Maak samen met je familie buiten in de tuin een mooi graffity schilderij. Ik zou in dit geval niet allemaal dezelfde kleuren spray pakken, maar juist een aantal kleuren die je mooi wit. Bijvoorbeeld, zwart, zilver, goud en dergelijke.

En dan één bus met blauw of roze ertussen. Maakt niet uit wie de bus heeft, maar als die persoon begint te spuiten…. zeker weten dat iedereen begint te gillen.

En daarna heb je nog een super leuk aandenken aan je gender reveal party, een graffity painting!

gender reveal bruisballen

12. Badeendjes met bruisbal

Hoe leuk om mee te geven aan je gasten. Nog niets revealen dan op je party zelf, maar ze lekker in spanning houden zodat ze er pas thuis achter komen door het badeendje met bruisbal te gaan gebruiken. Ik ben om, dit zou mijn uitvoering zijn 😉 .

Je besteld ze badeendjes op Etsy.

13. Een partypopper

Makkelijker kunnen we het niet maken! Je besteld ze eenvoudig online en het geeft binnen no-time een feestelijk gevoel!

Voor maar € 7,95 te bestellen online

14. Gender reveal via de foto

Geen zin in een party maar toch graag het geslacht van je baby onthullen? Dan maak je toch gewoon een leuke foto van jezelf om te versturen via social media? De kauwgom verraad alles 😉 . Heel mooi zo toch?

15. Geslacht onthullen met de echo

Geen foto van jezelf, maar een foto van je baby. In de buik. Ik vind dit de minst charmante oplossing, maar handig is het wel. Zo klaar!

16. Gebruik een ei voor je gender reveal party

Gebruik een eitje om je gender reveal te laten zien. Dit idee spotten we op Facebook bij iemand die zo aan haar familie heeft laten zien dat ze zwanger was. Wij vonden dit zo tof! En ook leuk te gebruiken als gender reveal!

Maak met een punaise aan de bovenkant een klein gaatje in het ei en aan de onderkant een wat groter gaatje. Vervolgens blaas je door het kleine gaatje heen net zolang dat het ei eruit komt door het grotere gat. Daarna spoel je met water aan de binnenkant het ei goed schoon. Zet vervolgens de hele lege eierschaal nog 10 minuten in de oven op 150 graden, dan wordt de eierschaal harder.

Als laatste kan je de echo oprollen en via het grote gaatje aan de onderkant erin duwen als je überhaupt wilt laten zien dat je zwanger bent. Wil je dit als gender revela party ideeën gebruiken, dan duw je er dus confetti in in de kleur blauw of roze.

Los van bovenstaande toffe gender reveal ideeën lees je hier meer over babyshower spelletjes.

Inspiratie voor lekkers op tafel tijdens je gender reveal party of voor een gender reveal traktatie op school

Het drinken heb je hierboven al gezien, voor als je een toast wilt uitbrengen. Maar natuurlijk is het leuk om tijdens je gender reveal party ook wat lekker dingen op tafel te zetten die de vraag nog niet beantwoorden. Bijpassend op je gender reveal party serveer je dus leuke blauwe en roze snacks met onderstaande ideeën!

1. Kiss a boy or a girl met deze zoenen

Lekkere zoenen vol gekleurde muisjes. Roze en blauwe wel te verstaan. Super eenvoudig te maken en staan ontzettend leuk.

2. Popcorn met een kleurtje

Roze en blauwe popcorn maak je heel eenvoudig met maiskorrels, wat suiker én wat eetbare kleurstof. Check hier maar.

3. Marshmallow op een stokje

Laat grote broer of grote zus op school trakteren met een marshmallow op een stokje. Binnen mum van tijd gemaakt, deze gender reveal traktatie en toch een leuke manier om het aan de klas te laten weten.

Tip: in plaats van de gekleurde suiker kan je er ook gekleurde muisjes op doen. Even in de boter dopen die marshmallow, door de muisjes heen rollen en klaar ben je.

4. Cake met muisjes trakteren

Nog zo’n makkelijke. Maar dat mag, want je hebt het al druk genoeg met alles rondom de baby. Je gender reveal party, of de traktatie hoeft helemaal niet spectaculair te zijn. Ook met een kleinigheidje maak je het al leuk.

Deze cake haal je gewoon in de supermarkt. Boter erop en door de muisjes rollen… klaar ben je. Staat ook nog eens super leuk.

5. Pretzels met een zoetje als gender reveal

Hartig en zoet gecombineerd. Schijnt nog lekker te zijn ook, deze pretzels 😉 .

Gender reveal versiering en decoratie

Een echt leuke gender reveal party vergt ook een klein beetje aankleding van het feestje. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar met wat leuke gender reveal versiering van onderstaande partijen kom je al snel een heel eind.

  • Xenos heeft heel veel leuke gender reveal versiering in de vorm van balonnen, confetti, pompoms, slingers, taart toppers and so on.
  • Wil je écht uitpakken, kijk dan ook eens op genderreveal.com
  • Vergeet Etsy niet voor nog meer inspiratie en de leukste decoratie voor je gender reveal party.

2 gedachten over “Gender reveal; de leukste ideeën om het geslacht van je baby te onthullen”

  1. Leuke ideeën Joyce! Binnenkort organiseert een vriendin van mij een gender reveal party. Ben erg benieuwd want het is een volledig geheim!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven