Uittip herfstvakantie: gratis naar het Generation Discover Festival

Gaan jullie niet op vakantie deze herfst? Dan hoef je je nog niet te vervelen! Vorig jaar tipte ik jullie ook al, maar Generation Discover Festival belooft dit jaar weer een heel bijzonder festival te worden. Daar moet je met je zoon en/of dochter bij zijn. Een vijfdaags festival waar kinderen wetenschap en technologie echt kunnen beleven. Het Generation Discover Festival vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober in den Haag. En … het is een festival waar je gratis naar toe kan! Een toffe uittip voor de herfstvakantie dus.generation discover festival

Wat is er allemaal te zien en te doen op het Generation Discover Festival

Generation Discover richt zich op jongeren in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar en heeft voor hen verschillende activiteiten in petto.

Met 8 futuristische hubs op het festival is er van alles te zien en te ervaren voor deze groep kinderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden rondom energie, maar ook ontwikkelingen in steden. Verder is er een mini-lab en krijgt ook het onderwerp ‘Cyber’ volop aandacht.

Bovenstaande onderwerpen worden op een interactieve manier gebracht waardoor kinderen meer gevoel krijgen met het belang van wetenschap en innovaties op een superleuke speelse manier. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld:

  • zelf een zoutwaterauto bouwen en hiermee racen
  • zelf een drone besturen
  • een cybercrime oplossen
  • een weg banen door een laser doolhof
  • energie opwekken in de silent disco
  • In een reuzenrad!

Hoe leuk is dat?

Wil je meer informatie, lees dan op hun website meer over dit festival.

generation discover festival racen

Een bezoekje brengen aan het Generation Discover Festival is heel leerzaam, en hebben ze de smaak te pakken, dan kan je later in het jaar misschien ook nog naar het Bright Day Tech festival.

Waarom wordt het Generation Discover Festival georganiseerd?

Er zijn enorm veel ontwikkelingen gaande in de wereld van wetenschap en technologie. Ontwikkelingen die niet alleen razendsnel gaan, maar ook nog eens bijzonder te noemen zijn. Tijdens dit vijfdaagse festival leren kinderen van alles over wetenschap en technologie en hoe zij kunnen bijdragen aan het behalen van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Om creatieve en innovatieve ideeën bij kinderen te stimuleren organiseert Shell samen met partners voor het derde jaar dit geweldige festival. Een kleine impressie van de vorige editie vind je hieronder.

Generation Discover Festival en Bright Ideas Challenge

Het Generation Discover Festival is daarnaast nauw verwant aan de Bright Ideas Challenge die voor kinderen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs opgezet is. Een online challenge met allerlei lesmateriaal -geschikt voor digibord- waar kinderen uitgedaagd worden om met slimme ideeën te komen. Slimme ideeën die een duurzame wereld een stapje dichterbij kunnen brengen.

De winnaars van deze challenge worden op het Generation Discover Festival bekend gemaakt en de ontstane ideeën worden door Shell en partners serieus beoordeeld op mogelijke uitvoering, nu of in de toekomst. Als dat niet stimulerend werkt!

Waarom is Generation Discover gratis?

Generation Discover maakt onderdeel uit van een aantal initiatieven die opgezet zijn om de jeugd aan het denken te zetten over de mogelijkheden voor de toekomst en te enthousiasmeren over techniek.

Naast Generation Discover bestaat zo bijvoorbeeld het Jet-Net programma op het middelbaar onderwijs, de Shell Eco-marathon voor de studenten en de New Energy Challenge voor de jonge ondernemers.

Waar is het Generation Discover Festival en waar kun je gratis tickets bestellen

Het festival bevindt zich op het Malieveld terrein in den Haag. Hieronder tref je de plattegrond van het terrein, zo kan je je een beetje voorbereiden.

Het festival is gratis toegankelijk, maar je dient wel vooraf je tickets te bestellen zodat je verzekerd bent van toegang. Ik ga zelf met de kinderen op vrijdag 19 oktober, zie ik je daar?

generation Discover festival

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven