Geniet van je kinderen: daar is het toch nooit te laat voor

Moeders weten dat het (soms té) snel gaat met de ontwikkeling van je kind. Toch lopen we allemaal onszelf wel eens voorbij. Iedere moeder krijgt het cliché: ‘geniet van je kinderen, voor je het weet zijn ze groot!’ wel eens ongevraagd te horen. En dat terwijl je slaapgebrek nog groter is dan de wallen onder je ogen. “Ja hoor, ik geniet me suf.” En dat doe ik ook wel, maar niet zoveel als ik zou willen. Dat komt wel als ze iets groter en wat makkelijker zijn denk ik steeds.

Geniet van je kinderen, hoe moeilijk kan het zijn?

Na een heerlijke meivakantie waar dat genieten best goed ging, slaat de stress alweer snel toe. De oudste moet naar school, de hond naar de trimsalon en ik moet ook nog een jurkje voor mijn verjaardagsfeest zien te scoren. “Mam, mag ik mijn rolschaatsen aan?” Jongste dochter wacht mijn afwijzende antwoord niet af en heeft ze al aangetrokken. Snel bedenk ik dat het mij meer tijd zal kosten om een discussie aan te gaan dus ik zucht “vooruit maar, alleen deze ene keer”.  Ze heeft de grootste pret als ze wiebelend en wel het schoolplein op schuifelt. Natuurlijk doen we er veel langer over om weer bij de auto te komen. Maar haar schaterlach doet mij alle tijd even vergeten.

Dit is het dus. Zo’n moment waarbij je gewoon moet genieten en niet nadenken. “Mag ik nog een keer van het heuveltje af?” Ik ga voor haar staan, hou beide handjes stevig vast en daar gaan we joelend over de stoep. Nog nahikkend zitten we in de auto. Dit doe ik echt te weinig. Gewoon lol maken in plaats van mijn kinderen opjagen in die ochtendspits. Dan loopt het allemaal, letterlijk en figuurlijk, op rolletjes!

Lees ook: 10 tips voor genieten van je kinderen

geniet van je kinderen  geniet van je kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven