Geniet van je kinderen: daar is het toch nooit te laat voor

Moeders weten dat het (soms té) snel gaat met de ontwikkeling van je kind. Toch lopen we allemaal onszelf wel eens voorbij. Iedere moeder krijgt het cliché: ‘geniet van je kinderen, voor je het weet zijn ze groot!’ wel eens ongevraagd te horen. En dat terwijl je slaapgebrek nog groter is dan de wallen onder je ogen. “Ja hoor, ik geniet me suf.” En dat doe ik ook wel, maar niet zoveel als ik zou willen. Dat komt wel als ze iets groter en wat makkelijker zijn denk ik steeds.

Geniet van je kinderen, hoe moeilijk kan het zijn?

Na een heerlijke meivakantie waar dat genieten best goed ging, slaat de stress alweer snel toe. De oudste moet naar school, de hond naar de trimsalon en ik moet ook nog een jurkje voor mijn verjaardagsfeest zien te scoren. “Mam, mag ik mijn rolschaatsen aan?” Jongste dochter wacht mijn afwijzende antwoord niet af en heeft ze al aangetrokken. Snel bedenk ik dat het mij meer tijd zal kosten om een discussie aan te gaan dus ik zucht “vooruit maar, alleen deze ene keer”.  Ze heeft de grootste pret als ze wiebelend en wel het schoolplein op schuifelt. Natuurlijk doen we er veel langer over om weer bij de auto te komen. Maar haar schaterlach doet mij alle tijd even vergeten.

Dit is het dus. Zo’n moment waarbij je gewoon moet genieten en niet nadenken. “Mag ik nog een keer van het heuveltje af?” Ik ga voor haar staan, hou beide handjes stevig vast en daar gaan we joelend over de stoep. Nog nahikkend zitten we in de auto. Dit doe ik echt te weinig. Gewoon lol maken in plaats van mijn kinderen opjagen in die ochtendspits. Dan loopt het allemaal, letterlijk en figuurlijk, op rolletjes!

Lees ook: 10 tips voor genieten van je kinderen

geniet van je kinderen  geniet van je kinderen

Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Nou ja, als ik geveld ben door een griepje wil er nog wel eens een dag voorbij gaan dat er geen zin op papier verschijnt. Verder is schrijven, het spelen met woorden, het delen van mijn gevoelens, mijn hersenspinsels mijn lust en mijn leven.
Beroepsmatig, ik ben eindredacteur van een lokale krant, en privé, ik hou hier een blog bij en op mijn facebookpagina is ook van alles te vinden dat uit mijn pen komt. Of eigenlijk toetsenbord.
Mijn leven als werkende moeder, ik mag zorgen voor twee dochters van 10 en 6 jaar en een zoon van 8 jaar, en echtgenote levert mij doorgaans genoeg inspiratie. En anders de wereld om mij heen wel. Met een brede interesse voor kunst, cultuur, literatuur, films, beauty & lifestyle, mode, heel soms een beetje sport, tja wat eigenlijk niet, valt er altijd wel iets te schrijven voor mij. En wellicht dus iets te lezen voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven