Genieten op Erf Bosgunst

2 weken geleden is het alweer, dat wij verbleven op Erf Bosgunst

Na een korte omweg vanwege een betweterige TomTom worden we eind van de middag warm onthaalt door Wim en Sandra. Wim staat zelfs al met zijn auto langs de kant van de weg om ervoor te zorgen dat we de oprit niet zouden missen, hoe klantvriendelijk is dat!

De kinderen stuiven uit de auto om ‘de kleine Hendrik’ – zoals ons tijdelijke onderkomen liefkozend genoemd wordt – te bekijken en beoordelen. Binnengekomen wacht ons een aangename verrassing!  De verwarming heeft zijn best al gedaan en de keuken en woonkamer zien er sfeervol uit. Het voelt eigenlijk gelijk aan als thuis. Opvallend, omdat je er met een grote groep kunt vertoeven, maar wij er met ons kleine gezinnetje ook helemaal op onze plek zijn. Dat zegt genoeg als je het mij vraagt!

Sandra laat ons alle kamers zien (er is wel plek voor 14 personen!), en Luc en Lotte zijn samen al aan het bekokstoven waar zij willen slapen, en uiteraard ook waar ik moet slapen! Ze slepen al onze spullen naar binnen (jemig wat moet er toch ontzettend veel mee, en dat voor maar 2 dagen ) en daarna krijgen we een korte rondleiding over het erf. Luc en Lotte blijven hangen bij de 1e pitstop… een geweldige overdekte speelplek voor kinderen. Hier staan de skelters, de fietsjes, een tafeltennistafel, voetbaltafel en nog veel meer leuks… je snapt het al… de rest van de rondleiding heb ik alleen gedaan met Sandra.

Nadat ik ook het atelier heb bewonderd – een sfeervol ingericht dagverblijf waar je lekker kan lounchen maar ook met zijn allen kan koken, eten of spelletjes doen- ga ik naar binnen om even de boel uit te pakken en de bedden op te maken. Voor heerlijke dekbedden is al gezorgd dus dat scheelt een hoop gesjouw.

Dan is het tijd om even te vieren dat we vakantie hebben! Ik roep de kinderen naar binnen die zich gelijk op de bank nestelen en zichzelf verwennen met limonade en chips. Ik trek de heerlijke fles Achterhoekse wijn open die Sandra heeft neergezet en samen genieten we kort van een momentje we-time. Maar voordat ik het weet zijn de kids alweer foetsie… buiten spelen. Dat vind ik het grootste genieten… dat de kinderen op een plek als deze automatisch naar buiten getrokken worden.

S’avond sluit ook manlief nog aan na zijn werk. Het is al donker, maar nog droog, dus even nog een rondje samen op de skelter is wel op zijn plaats. Daarna gezellig met zijn viertjes naar binnen, gordijnen dicht. Muziek aan, kaasje erbij en dansen maar! Natuurlijk doen we nog een bordspelletje Pacman wat we uit het atelier hebben gehaald totdat het de hoogste tijd is voor de kids om naar bed te gaan. Wij maken samen de fles wijn verder meester en bedenken wat we de volgende dag gaan doen. De weersvooruitzichten zijn niet spectaculair dus we schetsen naast een ‘buitenscenario’ ook alvast een ‘binnenscenario’.

  

Na een heerlijke nacht slapen (wat een fantastische bedden hier), begint de dag inderdaad met een regenachtig sfeertje. Jammer van alle leuke buitenactiviteiten (zoals het kabouterpad) die we van Sandra hebben doorgekregen, maar we gaan ons toch maar even richten op het ‘binnenscenario’. Dat mag de pret echter niet drukken. We trekken erop uit naar een binnenspeelparadijs in de buurt en de kids genieten volop! Een aantal uren lang rennen, klauteren, trampoline springen, autorijden en ballenbak staat garant voor een middag vertier!

Daarna duiken we Zutphen in. Het is even droog en we willen lekker op ons gemak wat gaan eten. Wat een heerlijke stad is dat zeg! Prachtige binnenstad met veel kleine ambachtelijke winkeltjes. We duiken een bakkertje in en eten daar een lokale krenten-notenbol die een beetje lijkt op een oliebol. Zalig! Een suikerbrood mee voor de volgende morgen en we slenteren weer verder door de stad. Nadat we een aantal restaurantjes links hebben laten liggen zien we een Italiaan en het water loopt ons al in de mond bij het zien van het menu. Een chique Italiaan, met toch ook een heerlijke spaghetti bolognese voor de kids. Een superafsluiting van deze gezellige dag. Ik geniet nog van een heerlijke cappuccino na het eten terwijl Lotte al ligt te slapen op mijn schoot… tijd om weer naar de Kleine Hendrik toe te gaan!

In het donker rijden we naar ‘huis’ en bij binnenkomst in deze heerlijke rustgevende accommodatie zinkt bij mij ook de vermoeidheid in. De kinderen naar bed, manlief naar huis en ik achter de pc met een kopje koffie. Want er staat nog wat werk op me te wachten, en wat is het dan fijn dat je gratis wifi tot je beschikking hebt! Zo eindigt onze 2e dag op Erf Bosgunst.

De volgende dag is het voor ons helaas al weer tijd om richting huis te gaan vanwege andere verplichtingen. Maar wat hebben we genoten van de gastvrijheid hier in Hengelo, en van de tijd die we samen hebben doorgebracht. We genieten nog even van een rustige ochtend binnen want tja, het regent nog steeds J, en gaan bij een droog moment de auto weer inpakken. Na het gedag zeggen rijden we helemaal binnendoor richting huis. Wat een spectaculair prachtige omgeving is het hier. Niet te voet gezien deze keer, maar ik weet zeker dat dat er een volgende keer van gaat komen! En dan pakken we er gelijk een leuke creatieve bezigheid bij! Koe-schilderen, haha, hoe tof is dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven