10x een tof gepersonaliseerd kraamcadeau om cadeau te geven aan een baby

Vind jij het lastig om een leuk kraamcadeau te verzinnen? Dan geef ik je graag een aantal tips voor een gepersonaliseerd kraamcadeau.

Wij hebben inmiddels al zo vaak een gepersonaliseerd cadeau voor een baby (of aan een baby) gegeven dat ik meer dan voldoende inspiratie voor je heb 😉 .

Ook nu mag ik trouwens weer een keuze maken voor een lief cadeautje voor een aanstaande mama. Mijn nichtje is namelijk inmiddels 20 weken zwanger van de tweede. Er komt dus weer uitbreiding in de familie, zo cute.

gepersonaliseerd kraamcadeau cadeau geven aan baby

Zoek je een leuk gepersonaliseerd kraamcadeau? Check deze!

De eerste keer dat ik met een gepersonaliseerd kraamcadeau in aanraking kwam was overigens voor onszelf. We kregen bij de geboorte van onze oudste (bijna 18 jaar geleden) een heel tof gepersonaliseerd stoeltje cadeau.

Ik hoor je denken ‘dat is raar’, een stoeltje als gepersonaliseerd cadeau aan een baby geven. Een baby kan immers de eerste tijd nog lang niet op een stoeltje zitten. Dat klopt. Maar het leuke aan dit stoeltje is dat hij gepersonaliseerd was naar aanleiding van het geboortekaartje.

Daarmee hadden we dus een heel leuk cadeautje voor later dat toch nog aan zijn geboorte deed denken. Maar er is nog veel meer leuks te krijgen.

gepersonaliseerde badjas cadeau geven
Bron: kraam-cadeau.nl
gepersonaliseerd kraamcadeau, badjas met naam
Bron: kraam-cadeau.nl

1. Een badjas met naam

Misschien niet heel origineel, maar wél heel erg handig. Een badjasje is voor een baby namelijk al fijn, maar kan ook op latere leeftijd nog goed gebruikt worden. Geef je dit als kraamcadeau aan een baby dan weet je zeker dat het gebruikt gaat worden en een gepersonaliseerde variant is dan natuurlijk wel zo leuk.

Zeker als ze in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Van mooie basic kleuren tot een trendy groen bijvoorbeeld. Super schattig.

2. Lieve rompertjes cadeau geven aan een baby en personaliseren

Je kan een rompertje natuurlijk laten personaliseren met een naam. Maar ik vind die spreuken die je soms op rompertjes leest stiekem nog veel leuker. En dan spreek je toch ook van een gepersonaliseerd kraamcadeau toch?

Het is alleen op een iets andere manier gepersonaliseerd. En laten we eerlijk zijn… rompertjes kan je eigenlijk nooit genoeg hebben. Want duurzame luiers of niet… een spuitluier krijgen alle kindjes op termijn. En dan is een extra hoeveelheid rompertjes geen overbodige luxe!

Bron: Kraam-cadeau.nl
Bron: Kraam-cadeau.nl
Bron: Kraam-cadeau.nl

3. Gepersonaliseerd houten speelgoed voor baby en kindje

Natuurlijk kan een baby’tje nog niet zoveel met houten speelgoed, maar vergeet niet dat er al zoveel praktische kraamcadeau gegeven worden dat een gepersonaliseerd cadeautje voor wat latere leeftijd helemaal geen probleem is.

En voor je het weet is de baby 6 maanden en kunnen ze toch al best leuk met wat houten speelgoed spelen. En tt die tijd staat het gepersonaliseerde kraamcadeau ook altijd leuk op de babykamer!

Denk bijvoorbeeld aan een toffe tuimelstapelaar met naam, een leuke blokkenkar of een houten treintje. Eigenlijk allemaal producten die al jaar en dag als cadeau aan een baby gegeven worden, maar gepersonaliseerd zijn ze net wat leuker. Vind je niet?

Bron: Kaya sieraden

4. Een armbandje met naam als gepersonaliseerd kraamcadeau geven

Misschien vind jij me ouderwets, maar ik hou van deze armbandjes. Je zag ze vroeger al, maar ze zijn nog steeds prachtig lieflijk. Eigenlijk vind ik het een mooi cadeautje voor de baby van opa en oma. In het begin kan het gedragen worden natuurlijk, maar als het op een gegeven moment niet meer past is het een super waardevol cadeau voor later.

Mijn kinderen hebben zo’n armbandje niet gehad, en nu vind ik dat achteraf eigenlijk heel jammer. Mijn ouders zijn allebei overleden en het lijkt me zo’n mooie herinnering voor later. Ik neem me mooi voor om dit als gepersonaliseerd cadeau aan de baby’s van onze kinderen te geven.

gepersonaliseerd rugzakje van ribstof
Bron: Kidslabel
rugzakje ribstof in blauw
Bron: Kidslabel
rugzakje ribstof in wit met naam
Bron: Kidslabel

5. Ubercute rugzakjes en tasjes; met naam gepersonaliseerd kraamcadeau

Bovenstaande rugzakjes van ribstof vonden we bij Kidslabel. Helemaal leuk natuurlijk, zo’n rugzak voor kind of baby. Voor kinderen tof als ze hun spulletje mee moeten nemen naar bijvoorbeeld het kinderdagverblijf, maar je kan zo’n rugzakje ook al als baby gebruiken, voor als ze gaan logeren natuurlijk.

En een mooi rugzakje kleedt ook de babykamer weer leuk aan. Of je hangt het kleine rugzakje aan de kapstok, boven een paar toffe eerste goede kinderschoenen. Staat ook stylish verwantwoord 😉 .

teddy rugzakje met druksluiting, te personaliseren en ook leuk om cadeau te geven
Bron: Kidslabel
Gepersonalliseerd cadeau baby rugzak met naam bijvoorbeeld van teddystof
Bron: Kidslabel

En wil je helemaal met de trend meedoen? Dan kies je natuurlijk voor een gepersonaliseerd kraamcadeau van teddystof, zoals onderstaande rugzakjes. Te schattig (met en zonder oortjes).

luiertaart maken

6. Zelf een luiertaart maken en een knuffel met naam erop

Jaren geleden hebben we zelf een luiertaart gemaakt. Daar heb ik een uitvoerige diy van online gezet, dus als je een mooie luiertaart als kraamcadeau wilt geven kan je dat blog even lezen.

Natuurlijk kan je de knuffel bijvoorbeeld personaliseren door er een naam op te laten borduren. Zo heb je een praktisch cadeau om te geven aan de mama en een blijven gepersonaliseerd cadeau voor de baby.

7. Kies voor een kraammand met allerlei cadeautjes

Kan je niet kiezen uit al die leuke cadeautjes en wil je de kraamvrouw en newborn baby allebie lekker verwennen? Dan is een kraammand met allerlei verschillende cadeaus ook heel leuk om te geven.

Je kan zo’n kraammand ook personaliseren natuurlijk als je deze cadeau gaat geven. Kies er bijvoorbeeld voor om de pand zelf te personaliseren, of personaliseer juist de kraamcadeautjes zelf.

Je kan er alle kanten mee op. Ideetjes voor in zo’n kraammand zijn bijvoorbeeld een gepersonaliseerd boek, een badcape die je an een naam laat voorzien, een lekkere lotion voor mama, iets te snoepen voor de kersverse mama en ga zo maar door. Laat je fantasie de vrije loop!

Heb jij nog leuke ideeën voor mooie, lieve, schattige, gepersonaliseerde en grappige kraamcadeaus? Laat het me zeker weten in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven