Kettingen personaliseren; een stapje verder!

Is jouw beste vriendin jarig en wil je jullie vriendschap graag verzilveren? Of heb je een pasgeboren nichtje en wil je haar geboortedatum graag ergens in laten graveren? Een gepersonaliseerde ketting zou dan zomaar jouw cadeau kunnen zijn!

gepersonaliseerde ketting

Een gepersonaliseerde ketting is een tijdloos cadeau

Heb je er wel eens over nagedacht om een gepersonaliseerde ketting cadeau te geven? Kettingen zijn tijdloos; wanneer je een ketting aanschaft in de kleur die de ontvanger draagt (denk aan goud of zilver), kan het zomaar zijn dat de persoon de ketting een aantal jaren later nog draagt en het sieraad niet opbergt.

Dan weet je zeker dat je een heel mooi cadeau gegeven hebt!

Check welke kleur favoriet is

Misschien kan je het zo al opnoemen, want je koopt een gepersonaliseerde ketting natuurlijk voor iemand die dichtbij je staat. Maar twijfel je nog of dat de persoon in kwestie een zilver of een goud type is? Let dan nog even een aantal weken goed op. En dan kan het personaliseren van de ketting (en de lol) beginnen.

Wat kan je allemaal doen in de vorm van een gepersonaliseerde ketting?

Tegenwoordig is het laten personaliseren van een ketting ontzettend gemakkelijk en gaan de opties verder dan een naam of een datum laten graveren.

Ben je benieuwd naar de leukste trends en origineelste ideeën om een ketting te laten personaliseren? Lees dan snel deze blog verder en wie weet stuit je op inspiratie voor een leuk cadeautje!

1. Naam uitschrijven

Eén van de mooiste cadeaus die de revue passeert, is het laten personaliseren van een ketting door een naam aan de ketting toe te voegen.

Als jouw net geboren nichtje Liza heet, is het toch ontzettend leuk als je haar een kettinkje cadeau doet waar ‘’Liza’’ op staat? Of je gaat voor enkel de ‘’L’’!

Vaak kan je bij het doorgeven van de naam die aan de ketting dient te komen staan ook kiezen voor een lettertype en de dikte van de naam; dit maakt een gepersonaliseerde ketting nóg persoonlijker!

2. Een ketting met geboortesteen

Misschien niet gepersonaliseerd met een berichtje of een gravering, maar alsnog een ontzettend persoonlijk cadeau als je deze ketting geeft.

Een ketting aanschaffen met de geboortesteen van de jarige. Bij elke maand komt een verschillende kleur kijken, zo gaat augustus bijvoorbeeld samen met de kleur groen. Een ketting met geboortesteen hoeft natuurlijk niet alleen aan een jarige gegeven geworden te worden.

Je kan er ook voor kiezen om iemand die net is bevallen een ketting cadeau te doen met de geboortesteen van de kleine! Super tof gepersonaliseerd kraamcadeau!

3. Vingerprint laten afdrukken op gepersonaliseerde ketting

Dit is mijn persoonlijke favoriet.

Sommige websites en juweliers gaan nóg een stapje verder. Een andere trend van het moment is om een vingerafdruk op een ketting te laten afdrukken.

Het is eigenlijk bizar hoe dat gaat. Door alleen een foto van jouw vingerafdruk te uploaden is het voor een juwelier al voldoende materiaal om een prachtige ketting te maken. Nu maken niet alle juweliers zo’n gepersonaliseerd ketting, dus wel even vooraf goed informeren.

Een ketting met vingerprint is een dierbaar cadeau, en kan bijvoorbeeld cadeau worden gedaan na het overlijden van een dierbare. In dit geval vind ik het heel jammer dat ik geen vingerafdruk heb van mijn ouders, anders had ik daar zeker een sieraad mee laten maken.

4. Een ketting waar je dingen in kan bewaren

Een ander dierbare en mooie variant op de gepersonaliseerde ketting is een ketting waar je dingen in kan bewaren.

Zo zijn er veel kettingen op de markt waar je een klein fotootje in kan stoppen; dit fotootje zie je dan als de ketting wordt opengemaakt.

Hoe fijn is het dat de ontvanger van zo’n ketting, een mooi moment altijd dichtbij zijn of haar hart draagt!

Daarnaast zijn er ook andere kettingen waar je iets in kan bewaren; zo vind je bijvoorbeeld kettingen waar je zand in kan doen. Zie je het al voor je om jouw vriendinnetje te verrassen met een kettinkje waar zand in zit van het strand van jullie eerste vakantie? Only imagine de lach op haar gezicht!

5. As sieraden

Deze sieraden geef je misschien minder snel cadeau, maar koop je wellicht voor jezelf als aandenken aan een dierbare. As sieraden heb je tegenwoordig ook in allerlei vormen en zijn wat ons betreft dé keuze als je voor een persoonlijk sieraad wilt gaan.

6. Een gepersonaliseerde ketting met coördinaten erin

Nog zo’n ontzettend leuk idee om cadeau te geven. Coördinaten verwerken in een ketting.

Zo zijn er vriendengroepen die elkaar gepersonaliseerde kettingen cadeau doen met coördinaten van waar ze elkaar hebben leren kennen. Of van een fijne vakantie waar ze met z’n allen zijn geweest.

Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een ketting cadeau te doen met de coördinaten van het geboortehuis, een fijne plek waar de jarige een fijne herinnering aan heeft of van een locatie waar jullie samen iets leuks hebben meegemaakt!

Wat denk je bijvoorbeeld van een ketting die gepersonaliseerd is met de coördinaten van de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd?

Keuze genoeg in gepersonaliseerde sieraden

Tegenwoordig zijn er dus meer dan genoeg manieren om een persoonlijke ketting cadeau te geven en zelfs te personaliseren.

Online vind je veel verschillende juweliers en websites om dit te laten doen. Wanneer je een ketting cadeau doet, zorg er dan altijd voor dat je zeker weet dat de website betrouwbaar is. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft aan zo’n dierbaar gepersonaliseerd cadeau en je deze vervolgens niet ontvangt!

Extra tip: film de reactie van degene die de gepersonaliseerde ketting cadeau krijgt; wij weten in ieder geval zeker dat hij of zij verbaasd zal zijn en de ketting met een lach om zijn of haar nek om zal doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven