Voel je een gevoel van liefde voor je schoenen? Je bent normaal!

gevoel van liefdeWord jij ook door een warme golf overspoeld als je aan je lievelingsschoenen denkt? Of aan een auto? Of misschien heeft je man daar wel ‘last’ van? En dat ene paar schoenen wat je liefst dagelijks aan hebt … wat voor gevoel roepen die dan bij je op? Een gevoel van liefde, geborgenheid of veiligheid? Wat blijkt? Verliefd zijn op een auto, schoenen of een ander product is nog helemaal niet zo gek!

Een gevoel van liefde voor producten

Ik dacht altijd eerst dat ik iets mankeerde, jij ook? Niet doen hoor! Het is nl. volkomen normaal dat je een soort van liefde voelt voor producten. Onderzocht is dat de mens niet alleen voor zijn eigen soort een gevoel van liefde kan ontdekken, maar ook voor ‘liefdeloze’ producten. Haha, als je er echt over nadenkt een beetje vreemd misscien, ,maar toch weet ik heel zeker dat ik dat gevoel wel eens ervaren heb. Toen ik een Audi A5 van de zaak kreeg bijvoorbeeld 😉 . Ik was écht een klein beetje hotel-de-botel op die knapperd!

De onderzoekster Beatriz Russo ontdekte onder meer dat de liefde voor producten dezelfde componenten heeft als liefde voor bv de partner: passie, toewijding en intimiteit. En de liefde voor producten bestaat niet alleen uit dezelfde componenten, maar doorloopt ook dezelfde cyclus. De liefde start met een gevoel van passie, maar na verloop van tijd worden toewijding en intimiteit belangrijker.

Mooi toch?

Nu snap ik pas waarom ik uit moet kijken om niet te gaan kwijlen als ik voorbij de etalage van een mooie schoenenzaak loop. Waarom Frank al zachtjes aan mijn arm begint te trekken als we in de buurt komen van zo’n etalage. Ik kan er niets aan doen. ‘Spontane liefde’ noem ik het dan ook maar. Ik ben overigens nog nooit zo vaak verliefd geweest op een man, als op schoenen. Het is gebeurd voor ik er erg in heb. En jij? Voor welke producten val jij in katzwijm?

Ik begrijp nu in ieder geval ook waarom Frank de straat uit kan kijken als hij een mooie, snelle, auto voorbij ziet komen. Dat heeft helemaal niets te maken met de prachtige blondine die achter het stuur zit. Welnee joh …. het is de auto waar hij op slag verliefd op raakt!

Wat een geruststelling. We zijn volkomen normaal. Nu dit ontdekt is kan ik met een gerust hart iedere avond nog even weemoedig naar mijn schoenenkast lopen en nog even een blik werpen op  mijn schatjes.

Het is echter mijn man waar ik bij in bed kruip 🙂 .

3 gedachten over “Voel je een gevoel van liefde voor je schoenen? Je bent normaal!”

 1. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Ik kan inderdaad geen schoenenwinkel of tassenzaak voorbij lopen zonder de etalage te bekijken. En als ik in de stad ben, ben ik ook bij Van Haren. Die hebben echt super leuke schoenen voor een heel fijn prijsje!
  Ik word als het ware de winkel ingetrokken….of verbeeld ik me dat nou??

 2. Thank God… Ik ben gewoon normaal!
  Of is het niet normaal als je denkt dat die schoenen in de etalage zachtjes je naam fluisteren als je langs loopt? 😉

 3. Hihi Joyce, geweldige foto. En wat een leuk stukje. Ik ben niet verliefd op mijn witte Fiatje 500 maar het is wel een schatje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven