Gewicht verliezen met sapjes, dag 4

Gewicht verliezen was niet mijn ultieme doel met deze sapkuur. Natuurlijk een fijne bijkomstigheid, want zoals gezegd… ik kan best wat kilootjes missen, maar ik was vooral nieuwsgierig naar wat het doet met je lijf. Fruit- en groentesappen hebben namelijk nog veel meer voordelen voor je.

gewicht_verliezen

Eerlijk gezegd merk ik niet zo heel veel aan mijn energie niveau. Daar zou ook duidelijk verbetering in moeten zitten, maar dat neem ik niet echt waar. Misschien komt het omdat wij hier in huis sowieso al behoorlijk gezond eten, dat zou kunnen. Iedere ochtend een groene smoothie, daar is mijn lijf al aan gewend. Tussen de middag eet ik maar zelden brood. Meestal iets van ei of avocado op een speltwafel bijvoorbeeld. Of avocado met tomaat, ook héérlijk. En in de avond probeer ik ook lekkere dingen op tafel te zetten maar daar wel bij na te denken.

Pasta staat bij ons regelmatig op het menu, want we zijn allemaal liefhebbers. En als je het over gewicht verliezen hebt dan is pasta niet zo’n goede keuze! Daarom vervang ik dan regelmatig de pasta zelf door bijvoorbeeld courgette-spaghetti. Smaakt zeker zo lekker als met pasta, je krijgt een bult meer aan groente binnen en geen after-dinner dip vanwege alle koolhydraten. Als je een liefhebber bent en je wilt wat aan de hoeveelheid koolhydraten doen die je binnenkrijgt dan is dit zeker een aanrader!

Verder zijn wij gek op soepen, en daar zijn ook heel wat gezonde versies van 🙂 . Op vrijdag hebben we frietdag en daar doe ik regelmatig aan mee. Je moet ook een beetje genieten, nietwaar? Ik denk dan ook dat mijn slechtste eetgewoontes liggen in wat lekkers in de avond en dat wijntje wat ik graag drink.

En gewicht verliezen van bijna 2 kilo in eigenlijk maar 3 dagen tijd is dan ook behoorlijk wat vind ik. Mooi meegenomen! Je merkt wel dat het gewichtsverlies de eerste dag duidelijk het grootste is. Maar wat ik zelf het opmerkelijkste vind is mijn strakkere buik. Ik voelde dat na de eerste dag al, maar dat is nu nog veel duidelijker. En aangezien onze vakantie eraan zit te komen vind ik dat gewicht verliezen  en die strakkere buik een fijne bijkomstigheid voor de bikini outfit 😉 .

Gewicht verliezen en andere resultaten

Dag Gewicht in kg Taille in cm Buik in cm Heup in cm Bovenbeen in cm
Maandag 68,0 82 95 102 62
Dinsdag 66,9 80 94 102 62
Woensdag 66,4 80 94 102 61
Donderdag 66,1 79 93 101 60

 

Nog 2 daagjes te gaan, vandaag en morgen. Vannacht vertrekken we echter op vakantie en morgen zijn we ‘in between’ waardoor ik pas zaterdag jullie vertellen hoe de laatste dag van sapjes is geweest. Een uitdaging denk ik, die laatste dag, want de bedoeling is dat we morgen overdag lekker een dagje Avignon doen. Maargoed, we houden vol, die laatste dag kom ik ook wel door!

1 gedachte over “Gewicht verliezen met sapjes, dag 4”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven