Gewokte spruitjes in bouillon

Voor 2 personen.

500 gram spruitjes
250 gram champignons
150 gram magere spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 bouillonblok
peper
zout

Maak de spruitjes schoon.
Pel en snij de ui en knoflook.
Was de champignons en snij ze in plakjes.
Kook het bouillonblokje in een laagje water.

Bak de spekreepjes in de wok.
Voeg hierna de ui, champignons en knoflook toe totdat ze glazig zijn.
Bak de spruitjes zo’n 15 tot 20 min met het geheel mee. Voeg telkens wat bouillon toe zodat het niet droog komt te staan. Maak de spruitjes op smaak met wat peper en zout.

Lekker met gekookte of gebakken aardappelen.

Dit recept is doorgestuurd door Marieke van der Kuijl , eetsmakelijk!

Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven