Het lekkerste gezonde pannenkoeken recept, binnen 10 minuten op tafel!

Of je nu wel of niet bepaalde eet-hypes volgt, wel of geen vlees eet, óf jezelf juist graag volpropt met alles wat ‘verboden’ is … voor iedereen is het belangrijk om gevarieerd te eten. En tja, dat het ook een beetje lekker is, daar tekenen we allemaal voor toch? Ik ben geen mega goede kok, maar kan best wat lekkers op tafel zetten. Een gezond pannenkoeken recept ontbrak nog. Maar nu niet meer.

Daar komt bij dat ik graag snel klaar wil zijn omdat ik nog duizend-en-een-andere-dingen in mijn hoofd heb om te doen. En wat ben ik blij dat ik een manier heb gevonden om alles-in-1 te combineren met dit gezond pannenkoeken recept. De lekkerste die ik ooit gegeten heb! En klaar binnen 10 minuten.

gezonde pannenkoeken recept

Gezond pannenkoeken recept

En weet je wat helemaal mooi is? Je hebt alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis! Want wie heeft er nu geen bananen en eieren in huis? Alleen al daarmee kan je lekkere en gezonde pannenkoeken maken, tenminste, dat vind ik dan. Alleen dit gezond pannenkoeken recept, daar waren de kids het nog niet zo mee eens. Ze proefden teveel banaan 😛 .

En wat de boer niet kent… dat vreet ie niet hé. Want bananen gaan er bij ons goed in hoor, alleen een warme banaan? Meh… daar hebben ze dan weer wat van te zeggen.

Ik heb dus even na moeten denken over hoe ik de banaansmaak een beetje kon verdoezelen en de pannenkoeken tóch gezond bleven, maar wél zoet van smaak. Want gezond eten met kinderen is wel van belang vind ik. En die heb ik heel simpel gevonden! Namelijk een beetje kaneel erbij. Wil je met dit gezond pannenkoeken recept ook nog een beetje ‘bodem’ meegeven dan kan je er nog wat havermout bij doen. Ook lekker! Ben je toch op zoek naar een basis pannenkoeken recept? Check dan dit blog.

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Ingrediënten voor mijn gezond pannenkoeken recept:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • volle theelepel kaneel
  • 3 eetlepels havermout

Dit is goed voor ongeveer 10 gezonde pannenkoeken ter grootte van je handpalm. Eet de hele familie mee (4 personen), dan heb je ongeveer 3x deze hoeveelheid nodig.

Bereidingswijze gezonde pannenkoeken:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix met de staafmixer. Klaar 😉 . Warm intussen een pan op het vuur met wat boter. Als de boter bruin is dan doe je het beslag er in. In een gemiddelde koekenpan kan je 4 van deze pannenkoekjes tegelijk bakken.

Zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet aanbranden voordat ze ‘droog’ zijn van binnen. Even omdraaien, en klaar om op te dienen. Er hoeft niets meer op, ze zijn al lekker zoet van zichzelf.

Tip: Ik haal zelf altijd graag frambozen uit de diepvries in huis. Dit pak is goed voor 2-3 keer een lekkere en gezonde topping voor op je pannenkoeken. Even 1/3 deel van de frambozen van te voren laten ontdooien en kort opwarmen in de magnetron als de gezonde pannenkoeken in de pan zitten.

En zo ziet het er dan uit als je niet zo goed bent in food fotografie als de fotografe hierboven 😉 . Maar zeker niet minder lekker!

gezonde pannenkoeken recept

De lekkerste pannenkoeken

Een klein beetje gejokt heb ik wel hierboven. Het mag dan het meest gezonde pannenkoeken recept zijn wat ik ken… de aller-aller-aller lekkerste pannenkoeken die bakte mijn vader 😉 . Flensjes met suiker.

Aangezien ik me daar zelf niet zo goed meer bij voel heb ik de gezonde variant bedacht die ook gelijk een verzadigd gevoel geeft. Heb je de pannenkoekjes volgens mijn recept als lunch gegeten? Dan weet ik zeker dat je geen suikerdip krijgt in de middag en dus zomaar door kan trekken tot aan het avondeten. Moet je wel de havermoutvariant pakken. Zonder havermout is net zo lekker, maar vult ietsje minder.

Health freak

Ben jij een health freak en ga je nu roepen dat in dit recept wel degelijk suikers zitten? Dan heb je gelijk. Maar dat zijn alleen fruitsuikers. En zolang je je niet dagelijks volpropt met een kilo fruitsuiker, dan komt het met die gezondheid zeker goed! Fruit zit niet voor niets in de schijf van vijf, wel?

Daar komt nog bij dat van de natuurlijke fruitsuikers jouw bloedsuikerspiegel gewoon op niveau blijft en geen schommelingen veroorzaakt waar je weer extra lekkere trek van krijgt. Als je wilt afvallen, dan is teveel fruit op een dag misschien niet zo slim, maar dit gezond pannenkoeken recept kan je dan nog steeds zonder problemen maken. En wil je het zeker voor het onzekere nemen? Dan laat je de topping achterwege.

Heb jij als eens gezonde pannenkoeken gegeten? En zo ja, wat vind je ervan? Als je mijn gezond pannenkoeken recept gebruikt, laat me dan even weten hoe je het vond, ik ben super nieuwsgierig! Heb je eerder trek in andere lekkernijen dan zijn deze traktatie cupcake ijsjes wellicht iets voor jullie.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

2 gedachten over “Het lekkerste gezonde pannenkoeken recept, binnen 10 minuten op tafel!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven