De 10 belangrijkste tips voor een mooie gezonde huid

Hieronder vertellen we je wat de belangrijkste huidverzorgingstips zijn voor een mooie gezonde huid. Makkelijk toe te passen in je drukke leven als (werkende) moeder en je hebt er maar een heel klein beetje discipline voor nodig.

gezonde huid

 • Schot voor open doel: Drink voldoende water, het liefst zo’n 1,5 tot 2 liter per dag. Ik weet het, het is niet altijd even makkelijk (vooral in de winter vind ik het zelf lastig), maar wél heel belangrijk. Hierdoor kan je lichaam de afvalstoffen die vrijkomen tijdens je (cel)stofwisseling beter afvoeren, wat resulteert in een mooiere gladdere gezonde huid.
 • Zorg voor voldoende rust (slaap) en ontspanning (sauna, sporten, boek lezen, relaxen). Door minimaal 7 uur te slapen krijgt je huid genoeg tijd de schade die overdag is opgelopen, ’s nachts weer te herstellen. Daarnaast ziet een uitgerust gezicht er gewoon ook jonger en stralender uit. En ja, ik weet het… WTF ben ik om je dat te vertellen met mijn late naar bed gaan, vroeg weer op en onvoldoende ontspanning 😉 , maar ik probeer mijn leven te beteren.
 • Stop met roken, ook een inkoppertje natuurlijk…… maar dat deed jij al helemaal niet toch?
 • Bescherm jezelf goed tegen de zon, ook als ie niet zo fel schijnt. Zo voorkom je UV-schade wat op latere leeftijd pigmentvlekken of zelfs huidkanker kan veroorzaken. Liever goed beschermd en langer een mooie stralende gezonde huid dan bruin en gerimpeld, toch 😛 ?
 • Eet veel groente en fruit, deze zitten boordevol bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Zet wat vaker verse vis op het menu, goed voor de omega-vetzuren. Trouwens ook heerlijk op de barbecue. En neem ook eens een handje ongebrande en ongezouten noten als tussendoortje, deze gezonde vetten heeft je lichaam (en dus je huid) ook echt nodig.
 • Beperk melkproducten, koffie, gewone thee, chocola, alcohol, wit meel producten, zout en suiker (ook verborgen!).
 • Schep eens wat vaker een luchtje. Je huid kan echt opknappen van een flinke teug gezonde buitenlucht.
 • Verzorg je huid goed. Reinig met milde producten en smeer met een goede moisturiser, het liefst met spf30.
 • Gebruik huidverzorgingsproducten met (pro-)vitamine A (retinol), vitamine C, Hyaluronzuur en Niacinamide, dit zijn bewezen effectieve ingrediënten. Maar laat je niet in de luren leggen… ze moeten wel minimaal voorkomen in de eerste helft van de ingrediëntenlijst. Laat je goed adviseren door een schoonheidsspecialiste, zij heeft verstand van zaken en je kunt een product eerst testen met proefjes voordat je het aanschaft.
 • Douche niet te lang en te heet, want dan lost het beschermde vetlaagje van je huid op en hebben virussen en bacteriën tijdelijk vrij spel.

Gezonde huid… een eitje

Nou, dat was allemaal niet zo moelijk hè. Eerlijk is eerlijk, er staat niet zo heel veel bijzonders in bovenstaand stukje. En het merendeel ervan wist jij natuurlijk allang! Ik wel in ieder geval.

Maar doe je er ook wat mee?

Dat is natuurlijk de hamvraag. Bovenstaande tips zijn voor mij totaal niet verrassend. Maar als ik in de spiegel kijk naar mijn ‘eeuwenoude’ lachrimpeltjes en me bedenk dat dat van mij ook wat minder had gemogen… dan moet ik concluderen dat ik wel iets meer discipline mag opbrengen om bovenstaande tips ook echt uit te voeren voor een gezonde huid.

Hoe werkt dit voor jou? Ben jij echt bezig met je verzorging en doe jij je best om een gezonde huid te behouden?

 

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

3 gedachten over “De 10 belangrijkste tips voor een mooie gezonde huid”

 1. Heel erg bedankt voor de tips hier kan ik zeker iets meer. Ik heb vooral op mijn voorhoofd last van mijn huid (heel erg droog, en vervelt veel) voor de rest heb ik een rustige huid en geen gekke plekjes ofzo. Toch wat meer water drinken, en misschien soms scrubben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top