De 10 belangrijkste tips voor een mooie gezonde huid

Hieronder vertellen we je wat de belangrijkste huidverzorgingstips zijn voor een mooie gezonde huid. Een gezonde huid geeft namelijk een frisse uitstraling waardoor je jezelf ook nét wat beter in je vel voelt zitten.

Deze tips voor een gezonde huid met minder rimpels zijn makkelijk toe te passen in je drukke leven als (werkende) moeder en je hebt er maar een heel klein beetje discipline voor nodig.

Los van deze tips die altijd verstandig zijn om te volgen kan je je huid ook verwennen met een beetje extra vitamines om ervoor te zorgen dat de weerstand verbetert en je er beter uit komt te zien.

Wil jij weer een stralende huid? Lees dan snel verder!

gezonde huid

10 tips voor een gezonde huid, energieke uitstraling en minder rimpels

Allereerst beginnen we met de ‘eenvoudige’ tips om toe te passen. Lees snel meer om je huid die mooie uitstraling te geven.

1. Drink voldoende water

Dit is natuurlijk een schot voor open doel: drink voldoende water, het liefst zo’n 1,5 tot 2 liter per dag.

Ik weet het, het is niet altijd even makkelijk (vooral in de winter vind ik het zelf lastig), maar wél heel belangrijk voor een gezonde huid. Door het drinken van voldoende water kan je lichaam de afvalstoffen die vrijkomen tijdens je (cel)stofwisseling beter afvoeren, wat resulteert in een mooiere gladdere gezonde huid.

2. Pak voldoende rust voor een gezonde uitstraling van je huid

Zorg voor voldoende rust (slaap) en ontspanning (sauna, sporten, boek lezen, relaxen).

Door minimaal 7 uur te slapen krijgt je huid genoeg tijd de schade die overdag is opgelopen, ’s nachts weer te herstellen. Daarnaast ziet een uitgerust gezicht er gewoon ook jonger en stralender uit.

3. Bescherm je huid tegen de zon

Bescherm jezelf goed tegen de zon met een natuurlijke zonnebrand, ook als deze niet zo fel schijnt. Zo voorkom je UV-schade wat op latere leeftijd pigmentvlekken of zelfs huidkanker kan veroorzaken. Liever goed beschermd en langer een mooie stralende gezonde huid dan bruin en gerimpeld, toch?

4. Verse groente en fruit bevordert een gezonde huid

Eet veel groente en fruit. Deze zitten boordevol bouwstoffen, vitaminen en mineralen die goed zijn voor je huid de rest van je geondheid.

Zet wat vaker verse vis op het menu want dat is goed voor de omega-vetzuren. En neem ook eens een handje ongebrande en ongezouten noten als tussendoortje; deze gezonde vetten heeft je lichaam (en dus je huid) ook echt nodig om gezond te blijven.

Gezond eten is de key tot een gezonde huid.

5. Deze producten liever beperken

Beperk melkproducten, koffie, gewone thee, chocola, alcohol, wit meel producten, zout en suiker om je huid zo min mogelijk te belasten. Wil je een huid die straalt? Dan is het zaak om op te letten wat je eet en drinkt.

6. Een gezond huid heeft behoefte aan voldoende frisse lucht

Schep eens wat vaker een luchtje. Je huid kan echt opknappen van een flinke teug gezonde buitenlucht.

7. Goede verzorging (van buitenaf) voor een gezonde huid

Verzorg je huid goed. Reinig met milde producten en smeer met een goede moisturiser, het liefst met spf30.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fijn serum, een dagcrème en een nachtcr1ème die allemaal hun eigen voedende eigenschappen hebben.

8. Huidverzorgingsproducten voor een gezonde huid

Gebruik huidverzorgingsproducten met (pro-)vitamine A (retinol), vitamine C, Hyaluronzuur en Niacinamide, dit zijn bewezen effectieve ingrediënten.

Maar laat je niet in de luren leggen… deze ingrediënten moeten wel minimaal voorkomen in de eerste helft van de ingrediëntenlijst wil het werken voor een gezonde huid. Laat je bijvoorbeeld goed adviseren door een schoonheidsspecialiste, zij heeft verstand van zaken en je kunt een product eerst testen met proefjes voordat je het aanschaft.

9. Let op met douchen en je huid

Douche niet te lang en te heet, want dan lost het beschermde vetlaagje van je huid op waardoor virussen en bacteriën tijdelijk vrij spel hebben, wat niet gezond is voor je huid natuurlijk.

tips voor een gezonde huid

10. Vermijd stress als je een gezonde huid wilt

Bewegen is altijd gezond, ook voor een gezonde huid. Door regelmatig te bewegen krijg je meer energie en functioneer je beter. Daarnaast werkt dit tegen stress. En als er iets niet goed is voor je huid, dan is het stress.

Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat psoriasis of eczeem verergert, maar ook dat je huid doffer en droger oogt. Dus zelfs op een ogenschijnlijk gezonde huid lan stress effect hebben.

Als laatste wordt de aanmaak van collageen aangetast door stress.

Extra tip: is je huid niet echt stralend op dit moment? Dan kan je met ene kleine beetje veilige lippenbalsem al een heel verschil maken. Doe een klein glosje op je lippen én een klein beetje op je vingertoppen om daarna boven je ogen te deppen. Hiermee is je blig gelijk stralender!

Wat doe jij al om een gezonde huid te krijgen en hou je het allemaal goed voel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven