Iedere dag een gezonde maaltijd? Ik weet inmiddels hoe!

Een gezonde maaltijd op tafel zetten, dat willen we allemaal wel toch? Maar het feit zit hem niet zozeer in het willen als wel in het kúnnen. Bij ons in ieder geval. Ik vind het een uitdaging om iedere avond weer iets op tafel te zetten wat lekker gevonden wordt, goed gegeten wordt, voldoende verse groenten bevat en óók nog eens relatief snel op tafel staat. En dan heb ik het nog niet gehad over het bedenken ervan… pfff, ik word er al moe van als ik eraan denk dat ik nu weer voor de hele week moet gaan bedenken wat we gaan eten.

Een gezonde maaltijd zonder door te slaan

Daarnaast heb ik zo nu en dan mijn momenten dat ik ‘doorsla’ op het gebied van gezond eten. We hebben bijvoorbeeld tijden gehad dat ik iedere ochtend een groene smoothie klaarmaakte.

https://www.mamsatwork.nl/groene-smoothies-voor-extra-energie/

Lekker hoor, vers fruit en een hele zak spinazie gaat er dan door. De kinderen waren er wisselend blij mee, maar ik dacht altijd “het kan er maar vast in zitten”. Dat maakte dan de avondroutine ook iets eenvoudiger. Een keer wat minder groenten in de avond vond ik dan niet zo’n probleem.

Nadelen smoothie

Maar ook iedere ochtend zo’n groene smoothie heeft zijn nadelen. Bijvoorbeeld op het gebied van gewicht… ik constateerde dat ik eigenlijk steeds meer ging wegen. Kon me niet goed bedenken waar dat nu aan lag. Inmiddels weet ik dat ik – nu ik kwark eet in de ochtend – eigenlijk moeiteloos een aantal kilo’s ben kwijtgeraakt. Ik denk toch dat het dus deels ook aan de fruitsuikers heeft gelegen. En je weet ook wat ze zeggen ’te’ is nooit goed. Dus nu doen we het met mate.

Terug naar de gezonde maaltijd in de avond

Nu we de smoothie met mate doen betekent dit echter wel dat ik me weer drukker maak over het avondeten en de hoeveelheid groenten die de kinderen binnen krijgen. Een gezonde maaltijd vind ik belangrijk, maar ‘ergens’ moet het ook goed in ons dagelijkse ritme passen. Verder wil ik mijn kinderen graag meegeven dat gezond eten ‘normaal’ is.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze alles proeven en ook bij anderen aan tafel relatief makkelijk mee eten. Ik ken namelijk kinderen in de omgeving die daar nogal wat moeite mee hebben 😉 . Die kunnen dus alleen bij ons mee eten als we friet eten, want op een ander moment weet ik van te voren al dat ze het toch niet lusten. En dat ligt niet aan mijn kookkunsten!

Een gezonde maaltijd met een verspakket van AH

Van de Albert Heijn mochten wij een verspakket uitproberen. Nieuw op de markt, het AH verspakket. Afgelopen vrijdag was het zover. Het verspakket werd geleverd en ik werd gelijk verrast met een prachtig servies erbij om de tafel leuk aan te kleden! Vrijdagavond is bij ons frietavond en de kinderen waren dan in eerste instantie ook ‘not amused’. Totdat de pitabroodjes tevoorschijn kwamen. Dan wordt het ineens weer interessant 😉 .

gezonde maaltijd verspakket AH

Voordelen verspakket AH

Het meest praktische van dit verspakket vind ik nog wel dat je niet hoeft na te denken over wat er allemaal in moet. Dat zit er namelijk allemaal al in! Je grist dus het pakket uit de (digitale) schap, rekent af bij de kassa en hop, hop naar huis om een gezonde maaltijd klaar te maken!

gezonde maaltijd bereiden

Het enige wat je nog hoeft te doen is de groenten te snijden. Het voordeel van de Turkse groentekebab is dan weer dat je lekker grof kan snijden. Dus snel klaar, die gezonde maaltijd.

Daarnaast staat er een korte, duidelijke uitleg achter op het verspakket. Ook daar dus geen twijfel.

bereiden gezonde maaltijd

Ik heb ervoor gekozen om een vegetarische maaltijd te houden, het optimum van een gezonde maaltijd. Ondanks het feit dat ik hier een aantal echte vleesliefhebbers in huis heb, vind ik het ook belangrijk om zo nu en dan vegetarisch en vis te eten. En aangezien we hier een groentekebab hebben was de keuze voor mij niet zo moeilijk. Bij Frank moest het even ‘indalen’ … check het filmpje maar om te zien wat ik bedoel, de tranen rolden over mijn wangen van het lachen, nu nog 😉 . Op dit soort momenten besef ik weer waarom ik zoveel van deze man hou, humor in het kwadraat.

Kritisch puntje van het verspakket AH

Bij het klaarmaken van de gezonde maaltijd met het verspakket van de Albert Heijn viel me al op dat ik voor 4 personen waarschijnlijk niet genoeg zou hebben. Op het pakket zelf staat voor 3-4 personen, maar in ons gezin lijkt dit dan toch niet genoeg te zijn. Met 2 volwassenen (niet echt grote eters) en 2 kinderen (van 12 en 7) leek het gerecht me te krap. Had ik er vlees bijgevoegd dan was het waarschijnlijk wel genoeg geweest.

In dit geval besloot ik toch de frietpan voor de kinderen nog uit de kast te halen. Maar ze moesten natuurlijk wel even proeven, gewoon om andere smaken te blijven ontdekken. En hun conclusie was mild en rechtvaardig 😉 . Het mag vaker op tafel gezet worden!

Groot voordeel bij dit nadeel

Het grote voordeel bij dit kritische puntje is dat de kinderen lekker voor aan tafel friet aten met de tv aan en Frank en ik genoten van een goed diner voor 2 achter aan de eettafel. Zo kan je blijkbaar dus ook romantisch dineren terwijl de kinderen gewoon wakker zijn 😉 . Een uitstekend idee als je eens even wilt bijpraten als je daar de hele week geen kans voor hebt gekregen!

Andere interessante artikelen over gezond eten vind je hier:

 

gezonde maaltijd bereiden

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven