Een gezonde makkelijke maaltijd op tafel waar ook de kinderen van smullen!

Zoals jullie weten hou ik ervan om lekker te eten. Ik durf mezelf eigenlijk ook wel gewoon een bourgondiër te noemen. Maar het feit dat ik van lekker eten hou wil niet zeggen dat ik het prettig vind om iedere dag veel tijd aan de maaltijd te besteden. Een gezonde makkelijke maaltijd op tafel te zetten heeft doordeweeks dan ook mijn voorkeur.

Niet dat ik het niet leuk vind om te koken, maar als werkende moeder heb ik ook nog wel meer te doen. Toch wil ik wel graag dat mijn kinderen gezond eten.

gezonde makkelijke maaltijd spaghetti met weinig kcal

Gezonde makkelijke maaltijd die er in gaat als zoete koek!

Een makkelijke maaltijd die ook nog eens gezond is heb ik dus op werkdagen het liefste. Een maaltijd die snel klaar is en heel erg lekker is! En liefst ook nog een maaltijd die makkelijk combineert met alle sporttijden, haha.

De slowcooker gebruik ik dan ook graag op dagen dat we allemaal op verschillende tijden moeten eten. Het eten staat dan voor iedereen klaar en is warm wanneer het nodig is zonder extra effort. Maar iedere dag slowcooker food vind ik ook geen optie.

Met name omdat je daar veel vlees in klaar maakt en ik ook graag regelmatig vegetarisch eet. Onder een gezonde en makkelijke maaltijd versta ik dus niet per definitie een maaltijd met vlees. Vleesvervangers kunnen ook heerlijk zijn!

Spaghetti al la Food Fellows met veel groente in 15 min klaar

Maar gezond betekent wel genoeg groente. Iedere dag ga ik dan ook de uitdaging aan om die makkelijke maaltijd wel te voorzien van voldoende groente. Zodat iedereen hier weer een gezonde portie vitamine binnen krijgt.

Nieuw in de schappen bij de Plus supermarkt is Food Fellows en daar heb ik vandaag een heerlijke maaltijd mee klaargemaakt die makkelijk is én gezond.

Food Fellows heeft als missie om niet alleen te voorzien in die makkelijke maaltijd, maar óók om voedselverspilling tegen te gaan. Gezond én duurzaam, daar hou ik helemaal van!

Vandaar dan ook dit keer mijn gezonde makkelijke maaltijd; spaghetti à la Food Fellows. Een spaghetti met een EASY Pasta Sauce die voor 97% uit groente bestaat!

Een eerlijke saus waarmee je in no-time een lekkere basis hebt voor je pasta. Een basis die bestaat uit groente die vers en puur zijn, zonder toevoegingen maar bomvol voedingsstoffen. En dat proef je.

Uiteraard gooi ik er ook nog een zakje groenten door, een bakje champignons en wat vegetarisch gehakt. Dat gaat normaal gesproken ook door mijn spaghetti heen, maar nu ben ik er ook zeker van dat ook mijn spaghetti saus gezond is zonder dat ik daar zelf nog veel moeite voor hoef te doen.

Wel zo fijn, zeker als je eigenlijk liever zonder pakjes en zakjes zou willen koken. Dit is dan een bijzonder tof vervangend product.

gezonde spaghettisaus zonder zakjes die snel klaar is

Gezond, weinig calorieën én een vegetarische maaltijd die makkelijk te maken is

Veel beter als dit ga je het niet krijgen natuurlijk. Super gezond (zeker met de extra groente), mega makkelijk én vegetarisch dus ook nog eens lief voor het milieu en de diertjes. Ik hou ervan.

Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.

Dit heb je nodig voor de spaghetti à la Food Fellows

 • Volkoren spaghetti (gezonder dan de gewone variant)
 • Een pak voorgesneden spaghetti groente
 • Bakje champignons
 • Een bakje EASY Pasta Sauce van Food Fellows
 • Vegetarisch gehakt van de vegetarische slager (heeft mijn voorkeur)
 • 2 teentjes knoflook
 • Basilicum van je eigen plantje
 • klein beetje bouillonpoeder
 • Geraspte kaas voor de extra touch

Met bovenstaande ingrediënten heb je voor nog geen € 10,00 een gezonde en makkelijke maaltijd snel op tafel staan. In 15 minuten ben je klaar, ik heb het getimed! En genoeg voor 4 personen, ook dat nog.

Natuurlijk zou je er wat minder groente in kunnen doen, dan eten je kinderen het waarschijnlijk nóg beter. Omdat de saus al uit zoveel groente bestaat is het in dit geval minder erg, maar ik probeer er toch altijd nog wat extra’s in te stoppen.

Tip voor diegene die graag weinig calorieën wil innemen: schep niet teveel spaghetti op, maar wel lekker veel groente en saus! Dan heb je een calorie arme maaltijd.

Zo maak je deze gezonde spaghetti met weinig calorieën

 • Kook de spaghetti in kokend water gaar zoals op de verpakking staat aangegeven
 • Pers de knoflook en snij de champignons
 • Scheur de basilicum klein
 • Doe wat olie in een wok en fruit de knoflook aan
 • Voeg de champignons en de groente uit de zak toe en wok 5 minuten
 • Voeg het vegetarische gehakt toe en wok nog 2 minuten door
 • Voeg de EASY Pasta Sauce van Food Fellows toe, het bouillonpoeder én de basilicum en warm nog even door
 • Rasp in de tussentijd wat kaas

Tijd om de spaghetti met saus op te dienen. Strooi er wat kaas over en smul van deze gezonde en makkelijke maaltijd!

Tip voor moeders met kinderen die moeilijke eters zijn: laat ze mee koken, dan gaan ze het zeker lekkerder vinden. Geen tijd hiervoor? Laat ze dan in ieder geval zelf opscheppen, dat kan ook al schelen. Of gebruik een leuk tafelkleed om ze tijdens het eten bezig te houden.

Iets meer informatie over Food Fellows

Deze EASY Pasta Sauce is pas sinds kort in de schappen van de Plus supermarkt te vinden. Meer informatie over Food Fellows, hun missie én hun producten vind je hier.

Conclusie van mijn kinderen: ‘een heerlijke spaghetti mama’. ‘Nog niet zo lekker als die van oma, maar hij mag wél op de tweede plaats’… Haha, nou, daar doe ik het dan maar mee. Frank en ik waren er ook erg over te spreken. Je proeft aan de sauce dat hij ‘eerlijk’ is.

Hij is een soort fris van smaak waar andere potten bolognese saus veel vetter van smaak zijn. Bij de laatstgenoemde proef je gewoon dat de saus ongezonder is.

Naast de pasta saus hebben ze onder andere ook nog een EASY Tomato Base, die staat nog in de koelkast en ik ga er eens even over nadenken wat ik daarmee ga maken! Tips zijn altijd welkom.

EASY pasta sauce van Food Fellows

Laatste tip: Nadat je de deksel van het bakje hebt gehaald, snij dan het plastic van de verpakking open in plaats van opentrekken. Ik denk dat dat een hoop gespetter voorkomt 😉 .

Meer makkelijke en gezonde maaltijden om snel op tafel te zetten? Probeer eens wat van mijn eenvoudige soep recepten.

2 gedachten over “Een gezonde makkelijke maaltijd op tafel waar ook de kinderen van smullen!”

 1. Avatar foto
  Ans van de Pas-Reijven

  Lijkt mij een lekker recept, ga ik ook eens maken. Wel leuk te weten dat ik bij mijn kleinkinderen nog op plaats 1 sta voor wat betreft spaghetti 😀😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven