Gezonde nagels behouden en toch nagellak dragen? Het kan!

Een lekker kleurtje op je nagels? Ik hou ervan. Toch is dat niet altijd even goed voor je nagels. Gelukkig kan je tegenwoordig kiezen voor het gebruik van gezonde nagellak waar je nagels niet onder te lijden hebben. En dat vind ik niet alleen voor mezelf fijn, maar zeker ook voor Lotte, die nogal graag een kleurtje op haar nagels doet.

natuurlijke en gezonde nagellak die ook vegan en halal is

Gezonde nagellak zou een logische keuze moeten zijn

Ik stond er vroeger eerlijk gezegd niet zo bij stil dat nagellak slecht voor je kon zijn. Pas nadat ik me ging verdiepen in het maken van gezondere keuzes op het gebied van make-up, en ook duurzaamheid en het milieu daar een grotere rol in gingen spelen besefte ik me wat een rommel er in nagellak kan zitten.

Het is dan ook maar goed dat er bedrijven zijn die écht bewust bezig zijn met het maken van natuurlijke huidverzorging en make-up zoals Biocare.

Eerder schreef ik al eens een uitvoerig artikel over kindernagellak op waterbasis maar nu heb ik dan eindelijk ook een hele fijne en gezonde nagellak voor volwassenen gevonden. Die ook nog eens een tijdje blijft zitten! Ik vertel je graag meer over Nailberry!

Gelijk bestellen? Gebruik de code MAMSATWORK10 voor 10% korting op Nailberry nagellak

Nailberry, de betere keuze voor gezonde nagels met een kleurtje

Na wat zoekacties op natuurlijke make-up kwam ik via via op Nailberry nagellak uit voor gezonde nagels.

Deze gezonde nagellak van Biocare heeft een aantal kenmerken die wat mij betreft heel goed passen in de wereld van nu:

  • 100% vegan
  • dierproefvrij
  • ademend en zuurstofrijk
  • vochtdoorlatend
  • halal

Dat een nagellak dierproefvrij is, dat zou voor mij eigenlijk sowieso al vanzelfsprekend moeten zijn. Maar dat deze gezonde nagellak daarnaast ook nog eens vegan en halal proef is vind ik al wel bijzonder.

Los van bovenstaande is het uiteraard ook heel belangrijk dat door het feit dat de nagellak ademend en zuurstofrijk is deze ook gewoon gezond voor je nagels is.

Want wil je gezonde nagels hebben en toch een lekker kleurtje op je nagels doen, dan is het van belang dat je nagellak kiest die je nagels ondersteunt. Nagellak die vrij is van chemische ingrediënten die schadelijk zijn voor je nagels.

De L’Oxygéné formule van Nailberry zorgt ervoor dat deze nagellak gezond is voor je nagels. Het ademende karakter van deze nagellak zorgt ervoor dat water en lucht door de nagellak heen kunnen. Je nagels worden dus niet afgesloten waardoor ze ook niet verkleuren.

Je kan Nailberry eigenlijk zien als een nagellak die zorgt voor een gezonde manicure.

Geen consessies aan kleur en houdbaarheid met deze gezonde nagellak

Er verzorgd uitzien, dat is voor mij wat natuurlijke verzorging zou moeten doen. Ik hoef geen laag make-up op, maar ik wil wel het gevoel hebben dat ik er verzorgd uit zie en mijn huid straalt.

Dat geldt dus ook voor mijn nagels. Zoals jullie wellicht weten ben ik graag (en vaak) in de tuin bezig. Dat houdt in dat mijn nagels best wel wat te lijden hebben onder al dat werk. Nu kan ik er natuurlijk voor kiezen om dat weg te moffelen onder een felle kleur nagellak. Maar als ik dat doe met het eerste het beste merk, dan lijden mijn nagels nog veel meer.

Ik ben dan ook blij met een merk als Nailberry dat nagellak heeft ontwikkelt die bijdraagt aan gezonde nagels.

En aan kleurtjes geen gebrek! Van allerlei verschillende roze tinten tot nude, blauw, paars en juist ook donkere tinten. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben je kleur bij Nailberry.

nailberry basecoat voor een gezonde nagellak

Aanbrengen van gezonde nagellak en héél snel laten drogen

Deze nagellak laat zich op zich heel makkelijk aanbrengen. Ik werk zelf (uiteraard) met een base coat en een top coat en gebruik nog iets bijzonders om de nagellak snel te laten drogen.

Ook de basecoat en de top coat zorgen voor een ondersteuning van gezonde nagels. Door deze te combineren met de gezonde Nailberry nagellak heb je een compleet verzorgende set voor je nagels.

Voedende basecoat van Nailberry

De base coat versterkt en voed je nagels doordat hij de nagels verrijkt met voedende olieën en actieve stoffen. Samen met de gezonde nagellak is dat een ideale basis voor de verbetering van je nagels.

Meer informatie over de basecoat lees je hier en bestel met de code MAMSATWORK10 voor 10% korting

Nailberry Topcoat

De topcoat heeft dezelfde ademende formule als de kleurtjes nagellak van Nailberry. Daarnaast bevat L’Oxygéné geen formaldehyde, DBP, tolueen, synthetische kamfer en formaldehyde resin. Heel fijn!

Meer informatie over de topcoat lees je hier en bestel met de code MAMSATWORK10 voor 10% korting

Snel drogende nagels door Dry & Dash

Een nagellak, samen met de base coat en de topcoat zorgt dus ook voor gezonde nagels. Maar Nailberry heeft nog een ander interessant product dat ik graag gebruik bij het lakken van mijn nagels en dat is de Nailberry Dry & Dash.

Het enige grote nadeel van nagels lakken vind ik namelijk dat het vaak zo lang duurt. Zeker als je kiest voor de gezonde combinatie van basecoat, nagellak en topcoat waarmee je je nagels extra beschermt.

Het zijn nogal wat laagjes aan lak die moeten drogen namelijk. Maar daar heeft Nailberry iets op gevonden, de Dry & Dash.

Deze nagel olie versnelt het drogen van de nagellak. En naast dat de laagjes tussen het lakken door sneller drogen verzorg je met deze olie ook nog eens extra je nagels en nagelriemen door de Vitamine E die erin zit.

Daarnaast zorgt het voor een streeploze manicure. Het lijkt wel alsof de gekleurde nagellak nog beter uitvult over je nagel. Ik heb zelf wat last van ribbeltjes op mijn nagels en die zijn bij deze druppels en het gebruik van deze gezonde nagellak bijna helemaal verdwenen.

De Dry & Dash druppels vind je hier (en denk aan de code MAMSATWORK10)

gezonde nagellak vegan en natuurlijke nagellak

Ook een toffe nagellak voor tieners en pubers

Hier wil ik nog even op inhaken. Zoals aangegeven heb ik eerder al eens geschreven over speciale kindernagellak. Ideaal als je meisjes hebt van bijvoorbeel deen jaar of 5 -10 die graag hun nagels willen lakken (net als mama).

Deze nagellakken zijn echter vaak niet geschikt voor de wat grotere meiden omdat je ze met water al verwijdert. Mijn meisje van 13 gebruikt dan ook de nagellak van Nailberry, net als mama.

Juist omdat deze nagellak gezond is voor je nagels vind ik het fijn dat ze in dit geval aan mijn make-up zit. En doordat er zo enorm veel kleuren zijn kan ze helemaal uit haar dak met al haar nagellak ideeën. De nagellak staat dan ook al op haar wensenlijstje in wat andere kleurtjes dan we tot nu toe hebben. Want bovenstaande kleurtjes zijn wat haar betreft meer mama kleuren 😉 .

Review Nailberry gezonde nagellak

Ik ben heel erg blij met deze nagellak. Vooral omdat hij mijn nagels ondersteunt en gezond houdt terwijl ik toch een kleurtje kan dragen. Want eerlijk is eerlijk, als ik mijn nagels gelakt heb ben ik er ook zuiniger op (bij het werken in de tuin bijvoorbeeld).

De prijs vind ik wel een dingetje. Een flesje nagellak kost al iets meer dan € 20,00 en dat is natuurlijk niet niks. Ik heb het er persoonlijk wél voor over, dat wel. Dat komt omdat ik bewust kies voor gezonde nagellak voor mezelf en Lotte én omdat ik heel tevreden ben over het product.

Hij blijft bij mijn net geen week zitten en ik denk dat dat komt door mijn levensstijl. Door al het klussen en tuinieren krijgen mijn nagels en dus ook de nagellak nu eenmaal veel te verduren. Maar het feit dat de nagellak zelf ook een verzorgende werking op mijn nagels heeft is voor mij belangrijker.

Ik heb dan ook inmiddels nog 3 andere kleurtjes besteld die ook iets meer bij Lotte passen qua kleur. Licht blauw, lila en perzik 😉 . Vind ze prachtig denk ik en is een leuk cadeau voor haar 13e verjaardag.

Je koopt alle Nailberry producten met de code MAMSATWORK10 met 10% korting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven