Girls in Tech & Family Day; Uittip voor het weekend

Zaterdag 28 mei is de Girls in Tech & Family Day! Niet lang geleden schreef ik nog een artikel over Girlsday, een initiatief om meer meisjes bekend te laten worden met techniek, en nu mag ik weer een leuk event aankondigen op dit gebied!

Girls in Tech

Voor alle meiden die het leuk vinden om iets over technologie en coderen te leren, en voor alle ouders die hun kinderen willen stimuleren om meer kennis te maken met hoe leuk techniek wel niet kan zijn is er de Girls in Tech & Family Day in de jaarbeurs in Utrecht. Gelukkig zijn er ook jongens welkom 😉  en dat betekent dat je er een superleuke familiedag van kan maken.

Girls in Tech

Wat is er te doen op de Girls in Tech day?

Van alles! Er vliegen drones rond (vind papa ook leuk!), je kan robots van dichtbij bekijken en bijvoorbeeld door VR-brillen kijken met 3D special effects. Daarnaast kan je ook nog diverse workshops volgen. Zo maak je bijvoorbeeld je eerste stappen in programmeren in een codeklas maar volg je ook workshops met Lego Mindstorms, Minecraft en 3D printing als je wilt.

Heb jij een coole dochter die meer wil weten over technologie, of wil je haar juist stimuleren op dit gebied? Dan is dit een super leuke manier. Lekker interactief en vol met nieuwe verrassende snufjes waar je kids hun ogen uitkijken. Een family ticket kost € 15,00 en voor dit bedrag kan je met je hele gezin naar binnen.

Programma Girls in Tech & Family Day

  • 0.00 Deuren open – de eerste 500 meiden krijgen het boek ProjectPrep
  • 10.00 Start workshops & demo’s – er zijn de hele dag inloop workshops, of ze starten om het uur
  • 11.00 Signeersessie Niki Smit
  • 15.00 Bezoek van de bekendste ‘Girl in Tech’ Neelie Kroes
  • 17.00 einde programma

Inmiddels is 28 mei achter de rug en heb ik een kleine impressie gemaakt van de dag. Het was zeer zeker een bezoekje waard en heb je een volgende keer tijd? Noteer het in je agenda!

Winactie Girls in Tech

Wij mogen voor dit interessante event familie vrijkaartjes weggeven, joepie! Wil jij graag jouw kind verrassen en samen met jullie gezin een kijkje gaan nemen zaterdag 28 mei ? Deel dit bericht via een van onderstaande social media en geef aan waarom je hiernaartoe wilt ;). Donderdag 26 mei 2016 trekken we de winnaars!

1 gedachte over “Girls in Tech & Family Day; Uittip voor het weekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven