Githa Elings, working mam van week 23

Mijn naam is Githa Elings, samen met mijn man heb ik 2 kinderen en een eigen exclusieve tassenlabel BeauBags. Ruim vijf jaar geleden legde ik mijn functie als freelance taxateur naast mij neer en ging samen met mijn partner Dennis een totaal nieuwe uitdaging aan. We hebben ons huis verkocht en zijn een tijdje op Bali gaan wonen. Ik droomde ervan een eigen label neer te zetten. Daar zijn we opzoek gegaan naar de juiste producenten en zijn we begonnen met het ontwerpen van onze tassen.

Of er ook daadwerkelijk een markt voor BeauBags was, bleef de vraag. Ik heb wat dat betreft vooral mijn eigen gevoel gevolgd, mezelf als ijkpunt genomen en gehoopt dat ik daarmee aansluiting zou vinden bij andere modebewuste mannen en vrouwen. Daarom was ik ook heel blij toen de eerste voor ons onbekende klant de eerste tas bestelde.

Service & kwaliteit

BeauBags pakt het anders aan, dat geldt niet alleen voor de ontwerpen maar ook voor haar webshop van waaruit wij de tassen verkopen. Voordat we een ontwerp op de website aanbieden, gebruiken we de tassen eerst zelf. Ik kijk of de tas gebruiksvriendelijk is en comfortabel aan je schouder hangt, ik neem de tas overal mee naar toe om te zien of het aan al onze eisen voldoet. BeauBags staat voor service en kwaliteit. Alle ontwerpen maken we met liefde, met oog voor detail. Bewust kiezen we ervoor om alle tassen op een ambachtelijke wijze te produceren op Bali.

Waarom eigenlijk een website en geen winkel?

Je bent voor iedereen toegankelijk, 24 uur per dag en overal ter wereld. Ben je niet tevreden dan kan je een andere tas uitzoeken of krijg je je geld terug. Wij verzenden en retourneren gratis in Nederland en België. Je loopt nul procent risico. Ik zie BeauBags als meer dan alleen een webshop, het is een concept waar meer bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken. We werken niet echt met collecties, iedere seizoen verschijnt er een nieuw ontwerp of nieuwe leer kleur op de website en verdwijnen er oude ontwerpen.

Doormiddel van een blog en nieuwsbrieven houden wij klanten op de hoogte. BeauBags is tijdloos. Naar trends kijk ik niet echt. Het hebben van een eigen stijl is veel belangrijker. Het tijdloze hoort bij BeauBags. Toch spelen we met kleine details in op de mode van nu. Less is more op dit moment, tassen met weinig accessories.

De reacties op onze site zijn erg leerzaam. Nog dagelijks leer ik nieuwe dingen bij en doe ik ervaring op.

We zijn bezig met het ontwerpen van nieuwe modellen. Daarnaast willen we, meer limiteds zoals bijvoorbeeld afgelopen seizoen laptoptas Sofia in een gewaagde paars leer. En natuurlijk naar het buitenland. We zijn al actief in België maar willen dit jaar verder uitbreiden naar Duitsland.

De overstap van het bedrijfsleven naar de mode is  heel geleidelijk gegaan. Ik heb altijd dingen gedaan die op dat moment bij mij hoorden. Zonder de ervaringen die ik toen op deed en de dingen die ik toen heb geleerd zou ik dit nooit hebben kunnen doen. Het is prettig om te weten dat in BeauBags alles samenkomt.

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Githa Elings, working mam van week 23”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top