Glancy van Elst, working mam van week 12

Alle begin in moeilijk en zeker als je iets over jezelf mag vertellen. Nou vertel en inspireer ik graag maar dingen over jezelf opschrijven voelt toch altijd een beetje onnatuurlijk. Maar goed, ik ben net als al mijn voorgangsters een working mam en dit keer mag ik in de spotlight staan dus maak ik daar toch graag gebruik van.

Glancy van Elst, werkende moederIk ben Glancy van Elst, 37 jaar, woon in Utrecht, ben mama van 1 dochter en werkzaam als DressCoach. In 2005 ben ik begonnen als DressCoach. Het begin van de DressCoach was eigenlijk een beetje de omgekeerde wereld. Ik had in die tijd een ander bedrijf, CuliPro, samen met mijn partner Ramon Beuk.  Met veel liefde heb ik drie jaar samen met Ramon de zaak gerund. Samen kunnen werken met je liefdespartner is wat mij betreft het hoogst haalbare, super bijzonder vond ik dat, want wij konden dat echt goed.

Ik leefde samen met een man met een enorme passie en die passie voerden we samen uit in het bedrijf. Alleen was het wel zijn passie. Hij heeft mij laten inzien hoe mooi het is om je passie na te leven en als een klein kind voelde ik een enorme drang om met mijn eigen passie aan de slag te gaan. Ik vond alleen zo veel dingen leuk en om dat nou een passie te noemen?? Ik had echt geen idee.

Door samen een aantal gesprekken te voeren met een coach kwamen er elke keer 2 pijlers naar boven. Eentje was dat ik graag mensen wilde helpen en de ander was dat ik graag iets met kleding wilde doen. Ik had nog steeds geen idee. Tijdens een vakantie ontmoeten wij een journalistenstel. Met dit stel brainstormden wij tijdens het nuttigen van lekkere drankjes. Opeens zei de dame, Nausicaa Marbe (ik vergeet haar naam nooit meer want ik ben haar zo dankbaar voor dit cadeau) de naam De DressCoach. Ik had toen nog geen idee wat de DressCoach zou gaan doen maar ik voelde gelijk, dit is het.

Vanuit die naam ben ik diezelfde vakantie, vanaf het voordek op een zeilschip, gaan bedenken wat ik dan kon gaan doen als DressCoach. En zo begon het. Deze reis was in april en in mei 2005 stond ik ingeschreven als DressCoach bij de Kamer van Koophandel.

Ik volgde een opleiding tot Image Consultant en ging gewoon aan de slag. In eerste instantie kwamen mijn klanten bij CuliPro vandaan. Daar had ik natuurlijk al vaste klanten en iedereen die ook maar enigszins liet doorschemeren dat hij/zij interesse had in mijn nieuwe bedrijf die werd opnieuw klant.

Als DressCoach ben ik met name bezig met wie JIJ bent. Wat doe je, wat voor werk, welke gezinssituatie, wat wil je uitstralen en hoe wil je overkomen. Wie ben je van binnen en klopt dit met je buitenkant. Ik help je om dit totaalplaatje congruent te laten zijn.
Je kunt mij inhuren als personal shopper, ik kom je helpen je garderobe optimaal te krijgen of je kunt een styling workshop bij me volgen. Ik doe het allemaal met heel veel liefde en interesse in de mens.

Mijn mooiste eigenschappen als DressCoach zijn mijn sensitiviteit, inlevingsvermogen en passie. Ik laat hiermee veel vrouwen (weer) stralen en daarmee kan ik zelf ook stralen.

Mijn eigen bedrijf betekent voor mij ‘pure vrijheid’. Ik heb heel veel verschillende banen gehad en daar lukte het eigenlijk nooit echt. Altijd dingen doen omdat de ander zegt dat je ze moet doen en weinig tot geen samenwerking, ik trof nooit mensen die open stonden voor mijn ideeën, gek werd ik ervan. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden maar in de bedrijven waar ik werkte bleek er altijd maar 1 weg/manier te zijn. Nu kan ik dingen op mijn manier doen, dingen doen waar ik blij van word en nog belangrijker anderen mensen blij maken met wat ik voor hun kan betekenen. Mooier kan niet wat mij betreft. Ik houd enorm van samenwerken. Samen mooie dingen bedenken, creëren en uitvoeren.

Onlangs ben ik een nieuw project gestart. Ik sta heel erg voor; ‘jezelf goed kleden, is je goed voelen, is beter presteren’. Dit wil ik graag delen en laten ervaren door mijn artikelen en foto’s op mijn facebookpagina door ‘Gewoon Glancy & JIJ’ te laten zien. Hier roep ik ook vrouwen op, dus JOU NU als lezer ook, om hun outfit met me te delen. Ik hoop hiermee dat we elkaar kunnen inspireren en dat we delen want delen is altijd fijn.
Ook is de De DressCoach voor mij dé manier om de beste combinatie te maken met de opvoeding van mijn dochter. Ik probeer mijn afspraken zoveel mogelijk binnen haar schooltijden te plannen zodat ik altijd de mama kan zijn die met de koekjes & thee zit te wachten. Daar word ik gelukkig van. Inmiddels is mijn dochter al 9 jaar dus er komt steeds meer ‘vrijheid’ terug. Ik weet niet hoelang ze nog koekjes & thee met me wil drinken maar ik geniet er voorlopig nog wel elke dag van.
Wij willen onze dochter graag meegeven dat ze datgene mag gaan doen waar haar hart ligt en ik denk dat we daarin zeker een goed voorbeeld voor haar zijn.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top