Glimlach weer van oor tot oor en laat onbezorgd je tanden zien

Je kan nog zoveel tijd, geld en energie in je uiterlijk steken, als je één klein dingetje vergeet heeft dat volgens mij weinig nut. Hoe duur je crème ook mag wezen en hoe talrijk de zwetende uurtjes in de sportschool, er is maar één werkend recept voor ware schoonheid – wat de reclames ons ook mogen vertellen. De glimlach!

glimlach

Er zijn een hoop dingen waarmee je je looks misschien nog wat verder kan opkrikken, maar als je je glimlach thuis laat is het onbegonnen werk. Ik heb mezelf er ooit op betrapt dat ik een heel negatief beeld van een studiegenote had – tot ik haar leerde kennen. Dit meisje lachte namelijk nooit. Ze keek altijd (maar dan ook áltijd) alsof ze er net achter was gekomen dat ze haar tas had laten liggen in de trein die ze had genomen nadat ze die ervoor gemist had. Kortom; alsof ze niet zo’n beste dag had. Toen ik haar na een anderhalf jaar wel moest aanspreken omdat mijn pen onder haar tafel gerold was heb ik mijn eerste indruk al snel moeten bijstellen en me toen voorgenomen niet zo snel mijn oordeel klaar te hebben, maar ik betrap mezelf er tot op de dag van vandaag wel eens op dat ik bij een complete vreemde denk: wat een chagrijn! I’m working on it 🙂 .

Aan de andere kant wil ik me als amateur ambassadeur van de lach toch ook inzetten om mensen aan te sporen eens wat vaker hun mondhoeken omhoog te krullen en beter nog, hun tanden te laten zien – in a good way. Ellende is er al genoeg in de wereld, regen ook (in Nederland tenminste), dus waarom zouden we de wereld niet een stukje vrolijker maken?

Als je mij op straat tegenkomt maakt het natuurlijk nog niet zoveel uit (al waardeer ik een begroetende glimlach te allen tijde!), maar in sommige situaties kan een goede eerste indruk achterlaten heel belangrijk zijn. En hoe doe je dat beter dan met een lach? Maar het allerbelangrijkst blijft natuurlijk om onbezorgd te kunnen lachen. Wist je trouwens dat er veel mensen zijn die dit vanwege onzekerheid om hun gebit niet meer durven? Glimlachen is helaas helemaal niet zo vanzelfsprekend als je je schaamt voor je tanden. Heb jij je hand wel eens voor je mond gehouden tijdens een lach, alleen om je gebit te verbergen? Ik wel! Nadat ik gegeten heb bijvoorbeeld, omdat ik weet dat ik regelmatig wat tussen mijn tanden heb zitten. Nu is dit niet helemaal vergelijkbaar, maar het geeft een enorm ‘onveilig’ gevoel als je niet vrijuit kan lachen.

Om een lach zou niemand zich zorgen moeten hoeven maken in dit land. Bovendien is een dag niet gelachen een dag niet geleefd, en gelukkig zijn er anno 2016 heel wat manieren om weer onbezorgd van oor tot oor te kunnen stralen. Als het gaat over gebitsproblemen althans!

A smile to go

Onlangs kwam ik in contact met een bedrijf wat een prachtige missie heeft! Bij smile2go zijn ze namelijk gespecialiseerd in het ‘reconstrueren’ van jouw glimlach. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je gebit hebben aangetast. Ook kunnen tanden beschadigd raken, soms breken er zelfs stukjes af. Er zijn allerlei redenen waardoor een gebit in slechte(re) staat kan raken. Het kan ook zijn dat je je leven lang al onzekerheid ondervindt over je glimlach, als je je tanden bijvoorbeeld te kort of te lang vindt, of als er een spleetje tussen je voortanden zit dat je erg hindert. Ben je, om wat voor reden dan ook, niet tevreden over je gebit (en erger nog: durf jij hierdoor niet meer voluit te lachen?) dan hebben ze hier bij Smile2go altijd een passende en relatief snelle oplossing voor. En voor degenen met een tandartsfobie: het doet geen pijn.

glimlach en facings

Nieuwe glimlach? Eerst even passen

Hoe doen ze dat met die nieuwe glimlach? Dat doen ze met facings en veneers. Facings en veneers zijn dunne schildjes van composiet of porselein die permanent over je tanden worden geplaatst. En dat permanent nou net een term is waar wij dames een tikkeltje allergisch voor zijn wanneer het om ons uiterlijk gaat hebben ze bij Smile2go goed begrepen – de keuze voor een tatoeage of borstvergroting gaat meestal ook niet over een nacht ijs.

Daarom kan je hier Testeneers op je tanden laten plaatsen. Dit zijn ook schildjes, op maat gemaakt naar jouw smile, maar dan van kunststof, die je een goed beeld geven van je herstelde glimlach – en dus of de keuze om de stap te zetten om voor een permanente oplossing te gaan wat voor jou is. Zo kan je kijken of bijvoorbeeld de vorm van en de kleur je bevallen, en da’s wel zo prettig als het om je belangrijkste accessoire, je glimlach, gaat 😉

Ben je tevreden, dan kan je bij Smile2Go met behulp van professioneel advies kiezen voor facings of veneers.

Vertel eens… kan jij je iets voorstellen bij het verbergen van je glimlach?

Als dat zo is en je wilt graag meer weten over de mogelijkheden bij jouw gebit, kijk dan voor meer informatie op de website van Smile2Go. Mocht je stappen willen ondernemen om je glimlach ‘onder handen’ te nemen, maak dan gebruik van de aanbieding die wij je mogen geven… als je je aanmeldt bij Smile2Go en je gebruikt de code ‘MamsatWork’ dan krijg je niet alleen een gratis Smile-analyse, maar ook je eerste Testeneer gratis!

Want zeg nou zelf… wie kijkt er nu niet graag naar mooie mensen met een mooie glimlach?

 

glimlach

3 gedachten over “Glimlach weer van oor tot oor en laat onbezorgd je tanden zien”

  1. Bedankt voor de interessante informatie over facings en veneers. Mijn moeder is al lange tijd niet blij met haar tanden en durft bijna niet meer te lachen. Ik vind dit natuurlijk erg sneu voor haar en hoop een goede oplossing te vinden. Het is goed om te weten dat het plaatsen van facings geen pijn doet, wie weet is dit een goede optie voor mijn moeder! We zullen eens op zoek gaan naar een tandprothetische praktijk voor meer informatie.

  2. Interessant. Ik heb zelf geen wens om facings of veneers te laten plaatsen. Ik heb er natuurlijk wel eerder over gehoord. Het is inderdaad het gevoel wat mij zou tegenhouden. Het gevoel dat er ‘permanent’ iets om je eigen tanden heen wordt geplaatst. Want dat betekent dus dat je jouw eigen tanden nooit meer kan poetsen/schoonhouden toch? Hoe vergaat het de (eigen) tanden dan uiteindelijk zelf? Blijft het glazuur erop zitten? Wordt het nooit vies? Voor mij zou het te spannend zijn om zoiets te doen. Te ingrijpend. Terwijl het er – eerlijk is eerlijk – heel mooi uit komt te zien.

    1. Joyce van de Pas
      Joyce van de Pas

      Hi Rory, Leuk dat je reageert, thanks. Van Smile2go hebben wij begrepen dat facings op je eigen tanden worden vastgezet (cementeert) met een sterk hechtmateriaal. Het zit zo vast op je eigen tanden dat je eigen tanden schoon blijven. Natuurlijk moet je wel zoals gewoonlijk blijven poetsen. Van de eigen tanden wordt inderdaad iets afgeslepen, afhankelijk van de wensen is dit ongeveer 0.2MM. Smile2go heeft juist Testeneers ontwikkeld om te zien of je het waard vind om facings te laten plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven