Glitterbaarden en kerstballen in je baard; trends met de feestdagen

Ik kon het niet laten 😉 . De glitterbaarden trend en de baard met kerstballen móest gewoon nog even ter sprake komen…. hij is toch fantastisch! En nu heb ik Frank zo gek gekregen om zich eens uit te dossen in deze look. Gewoon, weer eens wat anders 😛  . Zie hier ons uitprobeersel.

glitterbaarden

Gay Beards glitterbaarden

Maar even terug naar de trend. De voorloper van deze glitterbaarden trend zijn ‘the Gay Beards‘, zoals ze zichzelf noemen. Twee vrienden die sinds 2014 hun baarden met vanalles en nog wat behangen. En wat past er nu beter in deze tijd dan kerstballen en glitters in je baard. En voilà… de glitterbaarden zijn geboren.

Daar waar wij vrouwen met haartrends al jaren de mode op de voet volgen kunnen mannen zich nu ook uitleven. Meer en meer is de beharing van mannen ook onderhevig aan trends. Van stoppelbaardjes tot lange baarden, van retro snorren tot sikjes en van ringbaardjes tot bikersnorren. Voor alle vormen van gezichtshaar is inmiddels wel een naam bedacht en op het moment dat de één roept dat gezichtshaar bij de man weer op zijn retour is, komt de ander weer met een nieuwe trend aanzetten.

Ik vind persoonlijk de glitterbaarden trend een hele gezellige! Waar je alleen rekening mee moet houden is de rommel in huis, deze is ongeveer gelijkwaardig aan een knutselmiddagje van je kinderen. Maar wat heb ik gelachen, een slappe lach die je weer eens heerlijk doet bedenken hoe leuk het is om gekke dingen te doen 😉 . Ik brak bijna. Veel plezier met proberen!

Nog op zoek naar dé foute kersttrui?

Hoe maak je glitterbaarden?

Benodigdheden:

  • olie
  • glitters

Nou, je ziet het al, zo moeilijk is het niet. Je hebt speciale baardolie, waarmee je je baard ook kan verzorgen, maar deze arganolie die wij in huis hebben, die werkt ook prima! Check voor die speciale baardolie ook even deze vaderdag tips. Kijk daarnaast even in de knutselkast van je dochter en je bent klaar om aan de nieuwste glitterbaarden trend mee te gaan doen. Je smeert de baard in met arganolie en strooit daarna gewoon lekker in het wilde weg de glitters erin. Eén kleur, meerdere kleuren. Who cares! Gewoon net doen waar jij (of je partner) zin in hebt. Nu hadden wij alleen maar rood in huis, maar goud is toch wel mijn favoriet!

Tip: Strooi de glitters buiten in de baard, dan hoeft er toch wat minder geruimd te worden. En wil je man er weer vanaf? Dan gewoon even met shampoo wassen. Op naar het volgende kleurtje!

Hieronder nog wat inspiratie voor de liefhebbers:

Kerstballen in je baard

Naast de glitterbaard kan je er ook voor kiezen om wat leuke kerstballen in je baard te hangen. Ook daar zijn de Gay Beards niet vies van getuige de foto hieronder. Het pak wat ze dragen is overigens een pak van Opposuits, ken je dat? Frank en ik hebben ze ook in de kast hangen. Check hier mijn blog over de kerstpakken van Opposuits.

Maar dat terzijde. Ben je op zoek naar kerstballen in je baard, of naar kerstballen in de baard van je partner? Dan vind je deze bijvoorbeeld bij Coolgift. De kerstballen voor in je baard hebben een klein klemmetje waardoor je ze eenvoudig in de baard kan hangen. En voor je het weet past manlief prima in het kerstdorp

5 gedachten over “Glitterbaarden en kerstballen in je baard; trends met de feestdagen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven