Glutenvrij recept chocolade muffins, overheerlijk en eenvoudig zelf te maken

Onlangs werd mijn zoon Ravi 7 jaar. Hij wilde graag wat lekkers met chocolade bakken en ik ging daar uiteraard graag in mee! Al zoekende op mijn website viel zijn oog al snel op het glutenvrij recept chocolade muffins. Een kinderlijk eenvoudig recept, dus een goede keuze van de kleine grote man!

Glutenvrij recept chocolade muffins

Deze chocolade muffins zijn glutenvrij, want ze worden gemaakt van kokosmeel. Dit is het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot. Je hebt er heel weinig van nodig en je baksel wordt vrij snel droog als je teveel gebruikt, let daar dus goed op. Niet alleen bij dit recept chocolade muffins, maar ook als je zelf iets anders uitprobeert 😉 . Het is te koop bij de grotere supermarkt of natuurvoedingswinkel en uiteraard ook online. Hier vind je diverse soorten kokosmeel.

glutenvrij recept chocolade muffins

Waarom een glutenvrij recept voor de muffins?

Wij vermijden thuis bewerkte producten zoveel mogelijk. Dat betekent dat we meestal puur en vers eten. Geen pakjes en zakjes dus en minder suiker bijvoorbeeld. Ik gebruik dan het liefst kokosbloesemsuiker, honing of diksap als zoetmaker in gerechten. En dat werkt prima.

Dit recept voor glutenvrije chocolade muffins is goed voor ongeveer 12 kleine cakes. Je hebt geen keukenmachine of mixer nodig. Varieer ook eens door kokos of nootjes door het beslag te doen!

Lees ook: Traktatie cupcake in de vorm van ijsjes

Recept voor glutenvrije chocolademuffins

Afijn, mijn zoontje koos dus voor dit recept chocolade muffins omdat hij weet hoe lekker ze zijn 😉 . En daar komt nog bij dat ze eenvoudig te maken zijn, wat wij moeders dan ook weer fijn vinden, toch?

Ingrediënten glutenvrije recept chocolade muffins

  • 40 gram kokosmeel
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 20 gram cacao
  • 60 gram kokosolie
  • halve theelepel baksoda
  • 2 eetlepels cacaonibs

recept chocolade muffins

Hoe maak je de chocolade muffins met dit glutenvrije recept?

Verwarm de oven op 175 graden. Zet een bakblik met daarin de muffinvormpjes klaar. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar heen.

Smelt de kokosolie, klop de eieren in een andere kom los en voeg de gesmolten kokosolie hieraan toe. Spatel de inhoud van beide kommen voorzichtig door elkaar.

Giet het beslag in de cakevormpjes en bak de chocolade muffins in een kwartier gaar! Eet smakelijk!

Lees ook: een ietwat ongezondere variant, maar wel in 7 minuten klaar, dit chocoladecake recept

Als je jouw kind de vrije hand geeft in wat hij of zij mag koken / bakken, waar kiest hij of zij dan voor?

pssst… als je dit recept geprobeerd hebt, laat je me dan weten wat je ervan vond?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven