Een goed matras kopen voor een schappelijke prijs

Ik hoor je nu al denken, tja, een goed matras kopen… maar welke moet ik dan kiezen? En ik snap je helemaal. Wij hebben zelf de afgelopen jaren een paar keer nieuwe matrassen gekocht en verschillende merken matrassen uitgeprobeerd.

Ook de kinderen hebben -bij het overstappen naar een 140×200 meter bed in de afgelopen twee jaar een nieuw matras gekregen. Luc was de laatste in de rij.

Maar last but not least ligt hij tegenwoordig op een echt Stellar matras van Morningstar Sleeps, een van de beste matrassen die er zijn. En dat is te merken, want hij komt nu nóg moeilijker uit bed dan hij als puber al deed 😉 .

Deze review is dan ook niet van mij, maar eigenlijk van hem.

welk matras is goed

Review van het Stellar matras van Morningstar Sleeps

Goed slapen is belangrijk. Niet alleen als je ouder wordt (damn, dan wordt goed slapen toch soms écht een ding), maar ook als je op puber leeftijd bent.

Want eerlijk is eerlijk, die pubers gunnen zichzelf geen rust in de avond en nacht, alleen in de ochtend en de middag slapen ze uit. Hier in huis tenminste. Een goed matras is dus van belang. Maar hoe vind je een goed matras? Hoe maak je de keuze, hoe streep je af en waar let je op?

Een goed matras kiezen voor onze puber, hoe doen we dat?

Luc is de laatste jaren uitgegroeid tot een lange jong volwassen man die nog geen vet op zijn botten heeft. Met een heus puber slaap ritme. Als 18-jarige vindt hij namelijk dat hij zelf kan bepalen hoe laat hij naar bed gaat, en deels is dat ook zo natuurlijk.

Toch proberen we hem te sturen om doordeweeks redelijk bijtijds naar bed te gaan, want in de ochtend moet hij natuurlijk weer vroeg op voor school. In het weekend bepaalt hij zelf wat hij doet. Wat met regelmaat inhoudt dat hij pas om 05.00 in de ochtend zijn bed in duikt, als hij op stap is geweest.

In ieder geval is het zo dat hij gewoon lekker moet kunnen slapen als hij op bed ligt, op een goed matras dus.

goed matras

Proefslapen van belang om een perfect matras te vinden

Ik vind de mogelijkheid voor proefslapen dan ook van groot belang, zeker als het om onze kinderen gaat. Zij roepen namelijk nogal snel -als ze even liggen- dat het wel prima ligt.

De kritische noot kennen ze niet en daardoor ben ik bang dat ze te snel aangeven dat het matras wel goed is.

Door het proefslapen kunnen ze het matras écht een tijdje uitproberen. Je mag bij Morningstar Sleeps bijvoorbeeld 100 nachten proefslapen. Dat is de perfecte manier om te bepalen of dat je een goed matras hebt gevonden.

Eerst een paar weken slapen, dan pas vragen

Nadat we het Stellar matras op zijn bed hebben gelegd heb ik de eerste weken dan ook niets aan hem gevraagd. Pas na twee weken vroeg ik hem of hij lekker ligt en hij riep volmondig ‘ja’. ‘Veel lekkerder dan mijn oude matras’.

En dat is het belangrijkste signaal voor mij dat hij inderdaad een matras heeft gevonden dat goed bij hem past. Ik geef je hieronder graag wat meer informatie over dit merk en de bedenkers ervan.

goed matras kiezen

Over Morningstar Sleeps

Morningstar Sleeps is een jong bedrijf, opgericht in 2021 door Jamie Lemsom en Milan Roelofs. Twee enthousiaste -jonge- ondernemers met ambitie. Hun doel? Een matras ontwikkelen dat niet alleen héél lekker ligt, maar ook nog eens van uitstekende kwaliteit is, én betaalbaar.

Na een proces van bijna 1.5 jaar is dat gelukt. In samenwerking met de grootste fabrikanten van Europa is het Stellar matras ontwikkeld. 

Meer informatie vind je op de website van Morningstar Sleeps.

Waarom zou je kiezen voor het Stellar matras?

Om te beginnen kies je dit matras dus vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast kan je het 100 dagen gratis uitproberen waardoor je zeker weet dat je géén miskoop begaat. Bevalt het matras niet? Dan kan je het gratis retourneren. Hier loop je dus geen enkel risico in.

Waarom ze zo’n lange periode proefslapen aandurven? Dat lijkt me helder. Deze twee ondernemers van Zeeuwse bodem zijn no-nonsense en hebben een ongelooflijk vertrouwen in hun Stellar matras. En dat geeft voldoende vertrouwen om hem uit te proberen, toch?

Hoe kan het dat zo’n goed matras tóch betaalbaar is?

Ook daar heb ik een antwoord op voor je. Jamie en Milan zijn ondernemers van deze tijd. Ze hebben géén winkel, dus je koopt het matras online. Maar geen zorgen door de 100 dagen proefslapen 😉 .

En laten we even eerlijk zijn. Als jij een matras in de winkel koopt en je hebt er op gelegen, weet jij dan zeker dat je hier lekker op slaapt? Nee toch. Even in de winkel liggen en uitproberen is absoluut geen garantie voor de aankoop van een goed matras. Dus laat je daar niet door misleiden.

Goed, nog even verder over de betaalbaarheid van het Stellar matras. Geen winkel betekent dus geen kosten met betrekking tot huur of hypotheek voor een duur pand. Een geen duur personeel.

Verder worden de matrassen rechtstreeks vanuit de fabrikant verstuurd, dus extra opslag is ook niet echt van toepassing. Eigenlijk regelen Milan en Jamie gewoon de volledige marketing en de klantenservice.

En laat het nu ook zo zijn dat de reviews over Morningstar Sleeps hartstikke goed zijn. Die matrassen verkopen zichzelf bijna! Ook dat scheelt in de kosten 😉 .

Als laatste wordt hij opgerold aangeleverd. Dit bespaart enorm veel op het gebied van de transportkosten.

opgerold matras
Je haalt het matras uit de doos, legt deze zo op je bed en haalt er vervolgens het plastic af. Daarna zuigt het matras zich vol met lucht en kan je er binnen no-time heerlijk op slapen.

De kwaliteit van een goed matras

Waar moet een goed matras aan voldoen?

Je moet er lekker op kunnen slapen. Dat betekent dus dat het matras goed moet liggen. Maar het moet ook een fijne temperatuur hebben, dus goed ventileren. Als ze erg warm blijven vind ik dat zelf verschrikkelijk.

Een matras moet goede ondersteuning bieden én vochtregulerend werken.

Het Stellar matras heeft deze kenmerken allemaal in zich:

De hoes is zacht en elastisch en gemaakt van natuurlijke beukenhout vezels. Hierdoor is de hoes slijtvast, duurzaam en voelt deze koel aan. Verder is hij anti allergeen en kan je de top van de hoes afritsen van de bodem. Handig, want zo kan je hem dus in de was gooien en blijft deze schoon en goed bruikbaar op je matras!

De toplaag van het matras is zacht, extreem goed ventilerend en bestaat uit Naturalis foam die je het gevoel geeft op een wolk te slapen. Goed om te weten is ook dat deze foam laag gemaakt is van olie uit Ricinus zaad in plaats van uit fossiele brandstoffen. Oók duurzaam dus.

Onder de toplaag bevindt zich nog een tussenlaag die gemaakt is van Serene foam. Deze dient deels ter ondersteuning en deels geeft hij comfort. Het is een flink verbeterde versie van het traditionele traagschuim dat veel in matrassen gebruikt wordt. Door de gelparels in het schuim wordt de warmte snel afgevoerd. Een dikke plus wat mij betreft.

De onderste laag foam die gebruikt wordt is bedoeld ter ondersteuning. De hybrid foam HR40 brengt aspecten als veerkracht, steun en vormvastheid samen waardoor je lichaam de ideale balans vindt voor een goede nachtrust op dit matras.

De bodem van de hoes zorgt ervoor dat het matras goed blijft liggen op je bed en niet verschuift. Daarnaast is deze zo ontworpen dat ook hier de ventilatie goed geregeld wordt onder het matras.

Al met al een goed doordacht ontwerp waar je met een gerust hart voor kan kiezen zonder zelf al die keuzes te moeten maken. Dat is namelijk al voor je gedaan door Jamie en Milan, wel zo handig.

Topper los verkrijgbaar

Indien gewenst kan je nog een topper gebruiken op het matras. De topper is gemaakt van het zelfde materiaal als de toplaag van het Stellar matras. Extreem zacht en gemaakt van natuurlijke materialen in zowel het schuim als de hoes.

Dus wil je nóg zachter liggen dan is dit je ideale toevoeging. Ook als je eventueel 2 losse matrassen hebt. Daarnaast is de ventilatie van de topper uitstekend en zorgt deze voor een nog langere levensduur van je matras.

Hier vind je meer informatie over de topper.

Duurzaamheid bij de keuze van een matras

Als laatste wil ik graag nog even benadrukken dat ik de duurzaamheid een belangrijk element vind in de aankoop voor een goed matras. Niet alleen omdat het toch een behoorlijke aanschaf is, maar júist ook omdat zo’n matras -als het niet meer goed voor je werkt- toch op de grote hoop verdwijnt.

Dan is het fijn om te weten dat je bijvoorbeeld op dit matras 10 jaar garantie krijgt als het gaat om de kwaliteit van het schuim dat gebruikt wordt en de vormvastheid ervan. Geen doorgezakte delen dus.

Ook het gebruik van de natuurlijke producten in de hoes en de toplaag zijn een pré.

Korte resumé van de voordelen van een Stellar matras van Morningstar Sleeps

Geen zin gehad om de hele tekst van mijn review te lezen over dit Stellar matras? Neem dan in ieder geval nog even onderstaande korte conclusie van de voordelen door:

 • Betaalbaar
 • 100 dagen proefslapen
 • Duurzaam
 • Geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers
 • Uitstekend ventilerend en vochtregulerend matras
 • Afritsbare en wasbare hoes
 • Temperatuur regulerend
 • Past op iedere ondergrond. Boxspring, Lattenbodems, ledikanten, maar vooral ook elektrisch verstelbare lattenbodems.
 • Geen gebruik van metaal als in pocketveren wat kan zorgen voor magnetische velden.
 • Kan op iedere ondergrond gebruikt worden (bv lattenbodems, maar ook elektrisch verstelbare bodems)
 • Geschikt voor ieder lichaamstype en gewicht van 60 kg tot 150 kg

Oké, ik geef toe… Luc heeft deze review niet helemaal zelf geschreven, maar hij heeft me wel van input voorzien 😉 . Dus ben jij nog op zoek en weet je niet welk matras je het beste kan kiezen?

Dan is het misschien toch slim om een Stellar matras te proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven