Wat is een goed relatiegeschenk voor jou als ZZP’er? 

Als ZZP’er ben je vaak op zoek naar nieuwe klanten. Deze vindt je onder andere door een goede website die ook nog eens eenvoudig gevonden wordt. Maar de persoonlijke benadering inclusief een goed relatiegeschenk blijft toch altijd het beste werken. Geef je iemand namelijk een kleine attentie, dan zal deze persoon later nog een keer aan je bedrijf terugdenken. Laat het netwerken maar beginnen!

Ook voor bestaande klanten is het belang van een relatiegeschenk bijna niet te onderschatten. Een tevreden klant is een terugkerende klant. Daarom is het ook voor deze groep belangrijk dat je regelmatig een leuk relatiegeschenk kunt aanbieden. We vertellen je graag meer over een goed relatiegeschenk en geven je daarbij nog enkele tips.

goed relatiegeschenk

Een goed relatiegeschenk is een geschenk dat functioneel is

Wat is nou een goed relatiegeschenk voor jou als ZZP’er? Wat kun je nou geven aan toekomstige of aan je bestaande klanten. Ons advies: denk aan iets wat je zou geven aan iemand die eigenlijk niets meer nodig heeft. Er is namelijk niks vervelender dan iets krijgen waar je niet om gevraagd hebt en niets mee kunt.

Daarom is het slim om altijd iets te geven wat functioneel is. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar Maxilia relatiegeschenken. Je ziet hier dat je bijvoorbeeld mokken kunt bestellen waar jouw bedrijfslogo op staat. Er is niets meer functioneel dan een mok en daarbij ook nog eens een effectieve vorm van marketing. Met dit relatiegeschenk geef je iets aan jouw connecties wat iedereen gebruikt: iedereen drinkt thee of koffie, dus een mok is altijd welkom.

Daarbij wordt deze mok telkens weer opnieuw gebruikt, waardoor jouw (potentiële) klant bij iedere slok even aan jouw bedrijf denkt. Dat is precies wat je wilt, want zo raak je niet in de vergetelheid.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om leuke geschenken te laten maken die persoonlijk zijn, en die ervoor zorgen dat klanten aan je zullen denken wanneer ze je nodig hebben. Een goed relatiegeschenk kan veel opleveren, dus bedenk even goed wat je graag zou willen geven. 

Zorg dat je je relatiegeschenken in grote hoeveelheden bestelt

Ben je bang dat wanneer je bij Maxilia mokken met logo laat bedrukken, je veel geld moet betalen? Dan hebben we nog een handige tip voor je: bestel ze in grote hoeveelheden. Je kunt ze dan namelijk voor een lagere stukprijs inslaan.

Bovendien kun je de mokken niet alleen als relatiegeschenk gebruiken, maar je kunt ze ook zelf gebruiken. Zo’n mok doet het daarbij ook goed op de foto’s en filmpjes die je voor social media maakt. Dat zorgt weer voor extra zichtbaarheid plus het doet het ook goed in je personal branding.

En krijg je toevallig ook nog een klant bij je thuis of op kantoor, bijvoorbeeld voor een workshop, dan kun je ze meteen een heerlijk kopje koffie of thee aanbieden in een mok waar jouw eigen logo op prijkt.

Timing is essentieel bij het geven van een leuk geschenk

Besluit je overigens om mooie relatiegeschenken te laten maken voor je connecties, dan is timing ook erg belangrijk. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je iets geeft, maar ook wanneer je iets aan ze geeft.

Denk bijvoorbeeld aan speciale verjaardagen of misschien heeft jouw klant een bepaald jubileum in het vooruitzicht. Dat zijn momenten waarop je jouw betrokkenheid kunt laten zien. En dat is nog altijd de beste manier om fijn samen te werken met andere partijen. We zijn tenslotte allemaal mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven