Hoe kies je een goede foundation of BB cream?

Het is en blijft voor de meeste vrouwen lastig om de juiste kleur en een goede foundation te kiezen. Er is ook zoveel keuze, licht tot medium dekkend, dekkend, vloeibaar, cream, compact, sticks, noem maar op. En om het nog lastiger te maken zijn er ook nog veel kleur nuances zoals gele en roze ondertonen (koele en warme ondertoon). Daarnaast bestaat er tegenwoordig ook nog zoiets als BB cream.

Waaaaaahhhhhh, wat moet je nu pakken om de voor jouw goede foundation te kiezen?  Voor mij was het altijd een crime om dat uit te zoeken, dus ben ik me er wat meer in gaan verdiepen. Wie weet heb jij er ook wat aan 😉 . Persoonlijk ben ik zelf meer van de BB cream dan van de foundation, maar dat komt omdat die voor mijn gevoel van nature al iets minder echt kleurt, maar gewoon een teint verfrist en wat oneffenheden verzacht.

Belangrijk is dus dat je eerst voor jezelf nagaat wat je wilt bereiken met je foundation of BB cream. Wil je onregelmatigheden bedekken in je gezicht, of wil je alleen je eigen teint er wat frisser uit laten zien?

Goede foundation kies je zo

Wat voor soort foundation kies je? Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welk type foundation je het beste kunt gebruiken voor jouw huidtype. Je hebt verschillende types foundation die ik even voor je op een rijtje heb gezet:

  • Vloeibare foundation (waterbasis, oliebasis of mat olievrij)
  • Compacte foundation
  • Mousse foundation
  • Creme foundation
  • BB cream

Een vloeibare foundation kan je op waterbasis of op oliebasis krijgen. Een foundation op waterbasis is geschikt voor de normale tot droge huid. Hij geeft vaak een lichte tot medium dekking. Vloeibare foundation op oliebasis is meer geschikt voor de extreem droge huid of de rijpere huid met wat meer lijntjes en rimpeltjes. Deze geeft over het algemeen een medium dekking. De matte olievrije foundations zijn echt specifiek voor de vette huid en geven een licht medium dekking.

goede fundation

Een compacte foundation is in poederdoosjes of in stickvorm verkrijgbaar. De compacte foundation is voor jouw wellicht een goede foundation als je een normale of gecombineerde huid hebt. Hij geeft een meer matterende medium dekking.

De mousse foundation is een luchtige foundation in een potje, het meest geschikt voor de normale tot gecombineerde huid. Dit soort foundation geeft meestal een lichte dekking.

Cream foundation is een vettige foundation in een poederdoosje die na het aanbrengen verandert in een poederfinish. Deze foundation is geschikt voor de wat drogere tot gemengde huidtypes en geeft een medium dekking. Je moet wel oppassen dat je niet teveel gebruikt van deze foundation.

BB Cream lijkt simpel gezegd op een gekleurde dagcrème. Een BB cream is verzorgend, geeft je huid een lichte dekking, maar beschermt ook tegen uv-straling en is vooral geschikt voor de droge, normale en gecombineerde huid.

goede foundation

Maar hoe kies je nu de juiste kleur van je foundation?

Een veelgemaakte fout is dat je er ‘zo lekker bruin’ van wordt. Dit is dus NIET de bedoeling (en als je goed in de spiegel kijkt, dan snap je dat zelf ook wel). Een andere veelgemaakte fout is dat vrouwen op hun hand de kleur van de foundation testen. Je hand heeft echter nooit dezelfde teint als je gezicht, dat is dus een test die niet het juiste resultaat geeft. Probeer je kaaklijn eens als je een foundation wilt testen op de juiste kleur. Hier kun je echt de meest natuurlijke kleur voor jouw huidtype vinden en dus zie je direct welke foundation het beste past.

Bekijk de kleur in daglicht, kunstlicht is vaak warmer, dus dan zou je ook met een teint de deur uitlopen die niet helemaal matcht met je eigen teint. Een koele (gele) ondertoon staat eigenlijk iedereen, en een warme (roze) ondertoon is meer geschikt voor de lichtere huidskleur. Uiteraard zijn er ook neutrale tinten, die zitten er meer tussenin en zijn meer beige van kleur.

De mooiste foundation zie je niet 😉 . Als een ander niet in de gaten heeft dat jij een foundation op hebt, dan weet je dat je de perfecte kleur voor je huid gevonden hebt gevonden! In de zomer heb je vaak wat meer kleur in je gezicht dan in de winter, daarom mag je in de zomer best een wat donkere teint gebruiken. Slim is het dan ook om 2 tinten goede foundation te kopen en die dan met het oog op je huidskleur te mengen tot de perfecte kleur op dat moment. Slim of niet? Ook kan je ervoor kiezen een beetje bronzing poeder aan te brengen op je wangen, midden van je voorhoofd en puntje neus en kin. Dit geeft je gezicht gelijk wat meer diepte.

Zo, nu weet je in ieder geval een beetje waar je op moet letten om de juiste foundation aan te schaffen en hoef je niet met een te bruin gezicht rond te open 😉 .

 

4 gedachten over “Hoe kies je een goede foundation of BB cream?”

  1. Ik vind het ook lastig te kiezen. Vooral omdat mijn voorhoofd stuk droger is dan de rest van mijn gezicht. Dus ik nog niets gevonden wat bij me past wel op de wangen ogen etc maar… juist de roodheid op het voorhoofd wil ik verminderen. …. dat wordt toch een bezoekje nemen aan een specialist op dit gebied 😉 Je schrijft hardstikke leuk! Te donkere tint vind ik ook gek staan :’-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven