Waar moeten goede kinderschoenen aan voldoen?

Ga je voor de eerste keer kinderschoenen kopen en vraag jij je af wat nu goede kinderschoenen zijn? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres. Hier lees je alles over de eerste kinderschoenen van je kindje.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van goede kinderschoenen en waarom dat nu zo belangrijk is. Zo weet je zeker dat je – als je binnenkort gaat shoppen voor kèkke schoentjes voor jouw kleintje- je ook schoenen uitkiest die goed zijn voor de voeten van jouw kindje. Niet geheel onbelangrijk toch?

goede kidnerschoenen aanschaffen? Waar moet je op letten bij de aankoop van de eerste kinderschoenen

Hier moet je op letten bij de aankoop van goede kinderschoenen

Natuurlijk kan je gewoon de eerste de beste kinderschoenen winkel binnen stappen om je daar te laten adviseren.

De vraag is alleen of dat zij je precies kunnen vertellen welke kinderschoenen nu eigenlijk goed zijn voor jouw kindje. Hoe vaak gebeurt het tegenwoordig niet dat er iemand in de winkel staat die eigenlijk helemaal niet veel weet van de producten die er verkocht worden?

Niet raar ook eigenlijk, want soms zijn ze zelf net kind-af. Het is dan ook goed om je van te voren eerst goed in te lezen over waar je op moet letten bij de aanschaf van kinderschoenen.

Dan weet je zelf in ieder geval al meer over de meest belangrijke punten waar je op moet letten. En kan je in de schoenenwinkel ook gericht vragen stellen als je wilt. En mocht je online de kinderschoenen gaan bestellen dan is het helemaal fijn als je al wat achtergrondinformatie hebt.

Wil je meer weten? Kijk dan zelf ook eens onderstaande filmpje van Shoesme kinderschoenen. Het heeft mij heel erg geholpen om meer inzicht te krijgen over het onderwerp goede eerste kinderschoenen.

Ga niet zomaar voor de eerste de beste goedekope kinderschoen die je ziet. Kies liever voor betere schoenen en betaalbare kinderkleding dan dat je andersom je geld uitgeeft.

Anne Pauw heeft als kinderfysiotherapeut verstand van het kinderlichaam en weet dan ook waar goede kinderschoenen aan moeten voldoen.

1. Kinderschoen moet sluitend om de voet zitten

Het is belangrijk dat je de schoen goed kan aansnoeren en dat deze goed en stevig om het voetje van je kind zit. Als de schoen te los zit, dan slof je als het ware in je schoen (ga jezelf maar na) en dat is voor een kindje dat net leert lopen echt heel vervelend. Eerst de kindervoeten meten is dus een goed idee.

Verder is het van belang dat ook de achterkant van de schoen goed om de hak van de voet van jouw kindje sluit. Hiermee voorkom je dat je kindje met zijn of haar voet gaat schuiven in de schoen. Bij een goede kinderschoen zal dit niet het geval zijn en geeft de schoen een goede ondersteuning.

2. Flexibiliteit van de zool

Zo mogelijk nog belangrijker dan het feit dat de kinderschoen goed om de voet moet sluiten is de flexibiliteit van de zool van goede kinderschoenen.

Omdat een kindervoetje nog niet zo sterk is, is die flexibiliteit zo belangrijk. Het afwikkelen moet namelijk goed kunnen gebeuren. Goede kinderschoenen hebben dus een zool die zo flexibel is dat je met één hand deze schoen dubbel kan vouwen.

Door de flexibele zool voelt het voor het kindje ‘bijna’ alsof ze geen schoen aanhebben. Hun voetjes zijn sterk genoeg om goede stapjes te kunnen zetten in een kinderschoen met flexibele zool en de beweging van de voetjes wordt hierdoor gestimuleert.

Kies je toch voor een stugge zool dan is de kans groot dat je kindje bijvoorbeeld sneller struikelt.

3. Andere zaken die belangrijk zijn voor de eerste kinderschoenen

  • Gemaakt van kwalitatieve materialen en goed leer
  • Platte veters zorgen ervoor dat de kinderschoen goed aangesnoerd kan worden zonder dat het voetje afgekneld wordt
  • Een gefoamde tong draagt bij aan het comfort van de schoen
  • Het is prettig als de tong van de kinderschoen ver naar voren kan zodat er veel ruimte is om de schoen makkelijk aan te trekken
  • Als de zool en de bovenkant van de schoen op elkaar gestikt zijn in plaats van gelijmd is dat een pré
  • Stevige doch comfortabele hiel
  • Een zacht voetbed dat ondersteuning geeft bij de voetboog

Hier kan je op letten bij de aanschaf van de eerste kinderschoentjes van jouw kleintje

Gaat je kindje echt voor het eerst lopen en zoek je goede kinderschoentjes voor die kleine die waarschijnlijk ook nog wel zo nu en dan kruipt?

Dan is het slim om naar kinderschoenen te kijken die naast alle goede eigenschappen die belangrijk zijn ook een handige ‘gadget’ hebben. Namelijk de rubberen top laag die ter plaatse van de tenen op de schoen zit.

Besluit jouw kleintje toch nog regelmatig te kruipen dan helpt deze rubberen laag je schoen te beschermen. Kale neuzen blijven hierdoor langer afwezig en de kinderschoen blijft er langdurig mooi uitzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven